Hvis 'Matador' skulle laves i dag: Her er de oplagte skuespillere til rollerne

Sofie Gråbøl som Ingeborg? En caster giver her sine bud på, hvem der burde blive hyret til ’Matador’ i dag.

Sofie Gråbøl som Ingeborg Skjern? Det er i hvert fald caster Lena Paaskes bud på en skuespiller til den rolle, hvis der skulle laves en ny omgang af den folkekære serie. (© DR og Scanpix)

I aftes løb sidste afsnit af den nyrestaurerede udgave af ’Matador’ over skærmen.

Men hvad nu, hvis der var en helt ny udgave af den folkekære serie på vej? Hvem skulle så spille Mads Skjern, Agnes Jensen og Maude Varnæs?

Den tanke tillader vi os at dvæle lidt ved – og ja, vi ved godt, at intet kan erstatte ’Matador’.

Vi har dog alligevel tilladt os at kontakte caster Lena Paaske fra Casting.dk for at få hendes bud på, hvem der kunne overtage en række af de kendte roller.

Hun har blandt andet fundet skuespillere til populære serier som ’Sjit Happens’, ’Ditte & Louise’ og ’Rita’.

- Altså, det skal jo være nogle, som folk kender, for ellers er det ikke sjovt. Men hvis man virkelig skulle lave ’Matador’ igen, så ville man jo kigge mere på, hvilke unge skuespillere man kunne putte ind som nye ansigter, siger Lena Paaske.

Her kan du se hendes bud på, hvem der skulle spille otte udvalgte personer fra ’Matador’.

(© DR og Scanpix)

Bodil Jørgensen som Maude

- Bodil Jørgensen ligner overhovedet ikke Maude fysisk, men jeg synes bare, at den der hudløshed, hun har, er der meget få skuespillere, der kan spille. Og for at Maude ikke bliver kedelig og sådan en, vi står af på, så bliver vi nødt til at have lidt af det – og det kan Bodil. Jeg er vild med hende.

- Bodil er slet ikke bange for at være ude, hvor man slet ikke kan komme hjem igen. Og den der ekstreme følsomhed – nærmest lidt guddommelighed – kan hun vise, og hun kan vise den med humor, når hun for eksempel får hovedpine og må op og lægge sig.

(© DR og Scanpix)

Jens Jacob Tychsen som Hans Christian

- Jeg er vild med Jens Jacob Tychsen, for han en sindssygt dygtig skuespiller – og så kan han spille super realistisk. Mange af rollerne i Matador kræver humor og lune og underspil, og det synes jeg, at han besidder.

- Han er en smuk mand, og på en eller anden måde ved man bare, at han har god smag. Det er svært at beskrive det, men han har bare noget konservativt klasse over sig på den smukke måde.

(© DR og Scanpix)

Ulrich Thomsen som Mads Skjern

- Da jeg først kom til at tænke over det, kunne jeg slet ikke lade være med at tænke på Ulrich Thomsen som Skjern, fordi han netop er så god til at spille forstokket og bekymret.

- Han spiller virkelig småt – altså, der skal ske meget i øjnene, og det gør der med Ulrich Thomsen. Jeg tror, han kunne give rigtig meget spændvidde til Mads Skjern.

(© DR og Scanpix)

Sofie Gråbøl som Ingeborg

- Når nu jeg har valgt Ulrich Thomsen som Mads Skjern, så synes jeg jo, at Ingeborg kun kan spilles af Sofie Gråbøl. Hun ville også kunne ramme bredt, og hun kan bare det der.

- Hun er yndig, og så har hun noget korrekthed og morale, som hun ville kunne få listet ud så steder. Og den store scene, hvor hun bliver så gal på Mads over sønnen – ”det er dig, der er syg i hovedet” – synes jeg, at Sofie Gråbøl ville kunne sige så smukt.

(© DR og Scanpix)

Lars Mikkelsen som Jørgen Varnæs

- Det er jo helt omvendt at sende en så stor skuespiller i en mindre rolle – og jeg ved ikke, om man ville kunne få lov til det – men hvis man nu var ligeglad, så kunne Lars Mikkelsen give Jørgen noget humor og ekstra lune. Lars er jo skide skæg, og man savner bare at se ham lave noget sjovt.

- Han har jo også en ulidelig lang krop, og det er jo fuldstændig vidunderligt at kunne benytte sig af det, og at lade ham ligge på langs i den der sofa hos Varnæs med sine lange ben. Der er noget at arbejde med.

(© DR og Scanpix)

Maria Rossing som Agnes

- Det, som jeg enormt godt kan lide ved Maria Rossing, er, at hun har noget lune samtidig med, at hun er hårdtarbejdende. Agnes har jo en sindssyg stærk vilje, men som tjenestepige skal hun jo også kunne dukke sig, og det spil kræver en hårfin balance.

- På det punkt ville Maria kunne gøre Agnes sympatisk igen – og ikke for hård. På nogle punkter er Agnes spillet lidt hårdt i ’Matador’, men hun er jo også naiv, så derfor skal hun ikke spilles som en powerwoman. Der skal også være en skrøbelig side.

(© DR og Scanpix)

Janus Bakrawi som Lauritz ’Røde’

- Det, der er så fantastisk ved Janus, er, at han har den der urenergi. Han er en Nørrebro-dreng og på en måde et billede på et oprør mod det etablerede, så jeg ville sætte Janus ind som ’Røde’.

- Røde tror jo på kommunismen og forandring i verden, og lige på det tidspunkt i ’Matador’ var det jo nytænkende – ikke da først kommunismen blev etableret, for så blev det jo stokkonservativt. Men her ville Janus kunne bidrage med noget umiddelbart og ”ku’ vi ikke lave verden på en anden måde?”.

(© DR og Scanpix)

Mille Dinesen som Iben

- Jeg ville elske at se Mille Dinesen som Iben. Hun har en frigjorthed over sin krop, og så er hun skæg og lunefuld at kigge på.

- Iben er jo på en måde den eneste sprælske kvinde i serien. Jeg ved godt, hun ikke er den største rolle, men jeg synes bare, hun skal med, fordi hun kan sparke den serie i gang og sige de ting, man ikke må. Det er selvfølgelig meget baseret på Milles rolle i ’Rita’.

FacebookTwitter