Hvorfor vente til efter Oscar-festen? Her er de nominerede film, du kan se allerede nu

Listen over nominerede film, du kan se hjemmefra sofaen allerede nu er lang. Virkelig lang.

Var det noget med en slidt udgave af George Clooney i 'The Midnight Sky' eller en Glen Close der er træt af pis i 'Hillbilly Elegy'? Listen over Oscar-nominerede film, du allerede nu kan stream hjemme fra sofaen er laaaaang. (© Netflix)

"And the Oscar goes to…"

Sådan vil det lyde natten til søndag, når de 23 Oscar-statuetter bliver uddelt til verdens – og primært USA's – bedste film og folkene bag. Men du kan faktisk allerede nu streame en del af de film, som kan løbe med verdens mest kendte filmpris.

Og det kan du, fordi Oscar-akademiet har valgt at nominere en god portion film fra steamingtjenesterne.

- Der er flere film, som er tilgængelige i år, takket være streamingtjenesterne. Men normalt bliver Oscar-filmene lanceret på festivaler som Venedig og Toronto og derefter i biograferne i januar og februar. Men de har i år været lukket, og derfor føler jeg mig faktisk lidt på bar bund, når det gælder mine Oscar-kompentencer i år, siger DR's filmanmelder, Per Juul Carlsen.

Vi har dog tygget os igennem hans anmeldelser for at finde femten af de Oscar-nominerede film, Per Juul Carlsen trods alt har fået set og anmeldt, og som du også kan se hjemme fra sofaen.

Nederst kan du se alle de tilgængelig Oscar-film.

Lad os begynde med en animeret en af slagsen, som har fået topkarakter af Per Juul Carlsen.

1

'Sjæl'

DR's filmanmelder er så begejstret for den nye animationsfilm 'Sjæl', at han bliver nødt til at knibe sig i armen. (Foto: Pixar © Image supplied by Capital Pictures)

Pixars 'Sjæl' fik Per Juul Carlsen til uhæmmet at klappe i hænderne, da han satte sig foran tastaturet for at skrive sin anmeldelse. Han gav den fuld plade med hele seks stjerner og kunne næsten ikke tro det, da han havde set den.

- Godt, jeg kniber mig selv i armen… okay, jeg er vågen, jeg har faktisk set en absurd ambitiøs film, der bryder med de firkantede rammer og regler, filmbranchen har sat op for sig selv, skrev han dengang i sin anmeldelse.

'Sjæl', der blandt andet er nomineret i kategorien 'Bedste animationsfilm', handler om musikeren Joe Gardner, der får sit drømmejob som musiker på en jazzklub. Desværre skvatter han ned i et kloakhul, og havner i en helt anden verden, The Great Beyond, hvor nye sjæle får deres personligheder, før de sendes til Jorden.

- Det er umuligt at gengive, hvordan det ser ud i 'Sjæl'. Det er syret, det er abstrakt, det er grænseoverskridende. Det er enormt musikalsk, når Joe går i flow og forsvinder ind i sin jazz, skriver Per Juul Carlsen.

Du kan selv se, om du kan gengive det bedre, end DR's filmanmelder, på Disney+.

2

'The Trial of the Chicago 7'

Sasha Baron Cohen (forrest i hvid trøje) spiller blandt andre med i 'The Trial of the Chicago 7'. (Foto: NICO TAVERNISE/NETFLIX © 2020 © © 2020 Netflix)

En af USA's største retssager fra 1960'erne er omdrejningspunktet for 'The Trial of the Chicago 7', som Oscar-akademiet har valgt at nominere i hele seks kategorier – blandt andet i hovedkategorien 'Bedste film'.

Filmen handler om en gruppe aktivister, som i Chicago i 1968 protesterer imod Vietnamkrigen, og som politiet vælger at bekæmpe med hård hånd. Året efter beslutter præsident Nixon at slæbe syv af dem i retten, og det er den retssag, man følger.

Per Juul Carlsen kaldte den i sin femstjernede anmeldelse, som blev udgivet, mens Donald Trump stadig var præsident i USA, for forrygende og fabelagtig underholdning.

- Først og fremmest er 'The Trial of the Chicago 7' et virkelig overbevisende forsøg på at spejle 1960'erne i nutidens USA med en præsident, der kræver "lov og orden", og som stempler politiske aktivister som terrorister. Den er et frådende forsvar til retten for at protestere fredeligt og udtrykke sin holdning i USA. Og så er den, naturligvis og som altid, forrygende, fabelagtig underholdning, skrev Per Juul Carlsen.

Du kan se filmen på Netflix.

3

'One Night in Miami'

Tag fire vigtige jakkesæt og sæt dem ind i et motelværelse i Miami i 1964. Så har du en god film, mener Per Juul Carlsen. (Foto: Patti Perret © Amazon)

Hvis du ikke kan få nok af de svingende 60'ere, så kan du kaste dig over filmen 'One Night in Miami', der handler om det særlige venskab mellem Malcolm X, Cassius Clay, Sam Cooke og Jim Brown.

Alle fire mænd var ikoner i afrikansk-amerikansk kultur i midten af 1960'erne, hvor kampen for rettigheder blomstrede i alle retninger. Og hver af de fire mænd repræsenterede én af retningerne. Mødet mellem dem, som foregår 25. februar i 1964 på et motelværelse i Miami, er altså værd at dykke ned i, mener Per Juul Carlsen, der gav filmen fem stjerner.

- Farveholdningen mellem mændenes fire jakkesæt og det fornemme motelværelse er en ren nydelse - men vigtigst af alt: Aftenen med det sorte firkløver er næsten for filmlækker til at være sand – men beskrivelse af racespørgsmålet føles sand, selvom ordene utvivlsomt faldt anderledes den aften, skriver DR's filmanmelder.

Filmens skuespiller Leslie Odom Jr. er nomineret i kategorien 'Bedste mandlige birolle'.

Du kan selv tage en tur på motel med de fire jakkesæt på Amazon Prime Video.

4

'Fremad'

I 'Fremad' følger man alfe-brødrene Ian og Barley. (© © 2019 Disney/Pixar. All Rights Reserved.)

Disneys streamingkanal har i det seneste år næsten ikke været til at komme udenom, og animationsfilmen 'Fremad' fortjener også et kig, mener Per Juul Carlsen.

Han gav Pixar-filmen fem stjerner – blandt andet, fordi den fik ham til at smile, grine og fælde en tåre. Selvom han også kaldte den for forudsigelig.

- Set gennem bakspejlet er 'Fremad' jo ikke overrumplende. Den består mere eller mindre af alt det, animationsfilm plejer at bestå af.

- Det er et par unge, friske hovedpersoner – to brødre – der tager på en rejse for at møde den afdøde far, de altid har savnet. Og der er magi. Og fantasi. Og sjove bifigurer. Og op- og nedture. Og en morale. En tyk og fed morale, skriver han.

Men alligevel begejstrer filmen ham, hvor faren endda vender tilbage som blot et par ben uden overkrop.

- Et eller andet fik mig til at smile helt balstyrisk og grine ad noget, jeg ikke nødvendigvis plejer at grine ad. Det kunne snildt være hele filmens finurlige udgangspunkt – at verden engang var fantastisk og magisk og fuld af eventyr, inden noget skete. Verden udviklede og forandrede sig, skriver Per Juul Carlsen.

'Fremad' er nomineret i kategorien 'Bedste animationsfilm'.

Du kan se, om du er lige så begejstret på Disney+ eller på Viaplay og Blockbuster.

5

'Druk'

Mads Mikkelsen er blandt andet nomineret i kategorien 'Bedste mandlige skuespiller' til det kommende Bafta-prisshow i Storbritannien. I samme prisshow er Thomas Vinterberg nomineret i kategorien 'Bedste instruktør', som han også er det til Oscar-showet. (Foto: Henrik Ohsten © Henrik Ohsten)

Hvis du stadig ikke har set den, så er den næsten en must-see, inden Oscar-showet bliver afholdt til april.

Thomas Vinterbergs 'Druk' er nomineret til flere internationale priser, men også i kategorien 'Bedste udenlandske film', og Vinterberg selv er som den første dansker nomineret i kategorien 'Bedste instruktør'.

Hvis hverken titlen eller de seneste ugers omtale af filmen giver et hint, så handler 'Druk' kort fortalt om, hvorvidt mennesket er født med en halv alkoholpromille for lidt i blodet.

- Druk's beskrivelse af alkoholens berusende evner er så jordnært kernedansk, som noget kan være. Og samtidig er det voldsomt provokerende at hylde stangstive gymnasieelever.

- Advarslerne om unge danskeres uhæmmede druk er jo knaldrøde for tiden. 'Druk' er muligvis den mest provokerende danske film siden... 'Antichrist', skrev Per Juul Carlsen.

Filmen gjorde ham så beruset, at han smed fem stjerner af sted til Thomas Vinterbergs film.

Du kan allerede tage den rød-hvide Oscar-klaphat på, mens du tuner ind på streamingtjenester som Viaplay, Blockbuster, SF Anytime med flere, hvor du kan se 'Druk'.

6

'Sound of Metal'

Riz Ahmed som Ruben i 'Sound of Metal'. En rolle han er nomineret i kategorien 'Bedste mandlige hovedrolle' for. (© Amazon Studios)

Filmen om punktrommeslageren, der pludseligt oplever, at hans hørelse forsvinder er intent mindre end "mirakuløs". I hvert fald hvis du spørger Per Juul Carlsen, der giver filmen fem ud af seks stjerner:

- (...) jeg kan ikke finde nogen bedre beskrivelse til en oplevelse, der åbner verden, forandrer den og får den til at stå skarpere, stærkere, mere intens lige der for øjnene og ørerne af én, skriver han i sin anmeldelse.

Historien om trommeslageren, hvis hele eksistens er styret af lyd og musik, men som med ét skal indstille sig på et liv i stilhed, da lydene lagnsomt med sikkert forsvinder for ham, betyder, set med filmanmeldens øjne, at filmen har skabt "en af de stærkeste og klareste følelser, der længe er set på film."

I rollen som trommeslageren Ruben ses Riz Ahmed, der er nomineret i katergorien 'Bedste mandlige hovedrolle' for sit arbejde. Men filmen er også nomineret i fem andre kategorier - blandt andet 'Bedste film'. Danske Mikkel E.G. Nielsen er nomineret i kategorien 'Bedste filmredigering'.

- Dens mirakel ligger i rejsen langt ind under huden på trommeslageren Ruben. Ved at lade os høre det, Ruben hører - hyletoner, derefter næsten ingenting, så metallisk støj eller slet ingenting – får vi et sjældent klart indtryk af et menneske, der har tabt alt. Og takket være skuespilleren Riz Ahmed og hans store fortabte øjne, opdager vi, hvordan verden kan virke meget større, hvis vi skærer noget væk og gør den mindre.

- Det ER altså et mirakel, afslutter Per Juul Carlsen.

'Sound of Metal' kan ses på Amazon Prime.

7

'Mank'

Her ses Gary Oldman som Herman Mankiewicz, Arliss Howard som Louis B. Mayer og Tom Pelphrey som Joe Mankiewicz. Filmen 'Mank' er nomineret i flere kategorier - heriblandt den helt store pris: 'Bedste film'. (Foto: Netflix © © 2020 Netflix)

Netflix-filmen, der fortæller historien bag "en af verdens bedste film", den 79 år gamle 'Citizen Kane', er nok ikke for enhver.

Per Juul Carlsen mener i hvert fald, at den blive unødvendigt indforstået:

- Den bidske udlevering af USA's selvforståelse er langt mere indforstået end nødvendig, og de, der ikke er kendere af Hollywoods historie, mangler afgjort en begrundelse for, at Mankiewicz og 'Citizen Kane' er interessante at forholde sig til gennem to timer og 11 minutter.

Alligevel belønner han den med fire ud af seks stjerner for instruktøren David Finchers "ultrasofistikerede filmleg".

- Gary Oldman ser ud, som om han har en fest som den fordrukne ordekvilibrist, Mank. Og David Fincher har tydeligvis selv nydt at konstruere 'Mank' i et sprog og et udtryk, der ligger tæt op ad den hellige gral, 'Citizen Kane'.

- Men primært ligner 'Mank' endnu en byggesten til en af USA's store kulturelle myter: Myten om Welles, Hearst, Kane – og nu Mank.

Filmen er nomineret til hele ti Oscar-statuetter. Blandt andet for' Bedste film' og 'Bedste mandlige hovedrolle' for Gary Oldmans præstation.

Du kan se den på Netflix.

8

'Judas and the Black Messiah'

Baseret på virkelige hændelser forsøger 'Judas and the Black Messiah' at tegne et portræt af manden, William O'Neal, der hjalp FBI med at myrde Black Panther-lederfiguren Fredrick Hampton. (© (© 2020 Warner Bros. Entertainment Inc. All Rights Reserved.))

Baseret på historien om Black Panther-lederen Fredrick Hampton og stikkeren William O'NeaL giver et "intenst tidsbillede" af Chicago i slutningen af 1960'erne.

Men desværre formår filmen, der trods alt får fire ud af seks stjerner, ikke at folde den forrædderiske O'Neal ud, så man får et "et fuldfedt psykologisk portræt af en forræder", mener Per Juul Carlsen om filmen, der er nomineret til seks Oscars fordelt på fem kategorier.

- Som billede på revolutionsdrømme i en tid, der har rigtig meget tilfælles med 2021, fungerer 'Judas and the Black Messiah' glimrende. Men den er ikke nogen stor fortælling om forholdet mellem Chicagos Judas og Messias.

Fredrick Hampton optræder i øvrigt også i den tidligere nævnte Oscar-film, 'The Trial of the Chicago 7'.

Filmen kan ses på Blockbuster, Viaplay og SF Anytime m.fl.

9

'Pieces of a Woman'

Vanessa Kirby som Martha i 'Pieces of a Woman'. En rolle der er nomineret i kategorien 'Bedste kvindelige hovedrolle'. (Foto: Benjamin Loeb / Netflix © 2020 © Netflix Inc.)

Det var med høje forveninger, at DR's filmanmelder satte sig til rette foran skærmen for at se den ungarske filmskaber Kornél Mundruczós nye film.

En film, der handler om noget så tragisk som et ungt par, der mister deres nyfødte barn.

Desværre var det kun 24 minutter af filmens i alt 127 minutter, der for alvor imponerede:

- Hele filmens 24 minutter lange centrale scene, hvor Martha, vores hovedperson, gør sig klar til at føde, mens hendes mand, Sean, vimser fortumlet rundt og jordemoderen dukker op, er formidabel. Mundruczós kamera cirkler, næsten danser og svømmer, rundt i parrets lejlighed, mens Martha storbøvser og pruster og stønner inden den store vidunderlige kraftanstrengelse. Alt sammen i én lang optagelse.

Derefter "fordufter magien", mener han og giver filmen tre ud af seks stjerner, mens han ærger sig over, at filmen ikke formår at gøre os meget klogere på, hvordan det føles at gennemleve det tab og sorg, som parret Martha og Sean oplever, da filmen i stedet fortaber sig i en retssag mod jordemoderen, der tog imod barnet:

- Netop det søgsmål er filmens motor, men eftersom den stakkels jordemoder er et helt igennem sobert og redeligt menneske, er der noget bizart ved at skulle leve sig ind i en familie, der vil smide skylden for en af naturens grufulde overraskelser over på et andet menneske.

Filmen kan ses på Netflix.

10

'News of the World'

Kaptajn Jefferson Kyle Kidd (Tom Hanks) og Johanna Leonberger (Helena Zengel) i 'News of the World', der er nomineret i fire kategorier. (Foto: Photo Credit: Bruce W. Talamon/U © © 2020 UNIVERSAL STUDIOS/NETFLIX. ALL RIGHTS RESERVED.)

I 'News of the World' rejser en sympatisk kaptajn, spillet af Tom Hanks, rundt for at læse nyheder op for folket efter den amerikanske borgerkrig.

- Hvad fa'en er nu det for noget at lave en film om, er Per Juul Carlsens første indskydelse, indtil han må konkludere, at filmen faktisk "får afsindig meget ud af en mand, der lever af at læse op af en bunke halvgamle aviser."

Som tidligere kaptajn i borgerkrigen er Jefferson Kyle Kidd træt af krig. Han sætter sig derfor for at rejse rundt til nybyggerne og læse nyheder fra hele verden højt for de hårdtarbejdende folk på prærien, så de kan få udvidet deres horisont og blive klogere på verdenen.

Filmen, der kan ses på Netflix, ender med at indkassere fire ud af seks stjerner, og står desuden til at vinde gyldne statuetter i fire forskellige kategorier. Heriblandt for 'Bedste musik'.

11

'Tenet'

Skuespiller John David Washington, kendt fra 'Blackkklansman', har hovedrollen i Christopher Nolans 'Tenet'. (© SF Film/Warner Bros. Pictures)

I mange måneder talte biografverdenen ikke om andet end 'Tenet'. For hvornår ville filmen, som alle håbede kunne redde en pandemiramt branche, mon få premiere?

Det fik den 26. august 2020.

- Med udgangspunkt i en smuk og virkelig foruroligende og gribende tanke skaber Nolan en syret idé om tid, som han så bruger til at fortælle noget, der mest er konstrueret som en rebus eller en tryllekunst, og som i store passager ligner en James Bond-film, bare uden liderligheder og laster.

Nolans kølige tilgang til den navnløse agent i hovedrollen skaber plads til instruktørens forkærlighed for "finurlige filmfinter", der godt kan "bære en virkelig krøllet actionbasker hjem":

- Den er skabt til udforskning af et nysgerrigt publikum – og den er en fryd at udforske med alle sanser, mener Per Juul Carlsen, der smider fire ud af seks stjerner efter agentfilmen, der er nomineret til to Oscars.

'Tenet' kan streames på blandt andet Blockbuster.dk, Viaplay og SF Anytime.

12

'Collective'

En fatal ildebrand på en natklub i Bukarest i 2015 endte med at slå 64 mennesker ihjel. 'Collective' centrerer sig omkring kædereaktionen af begivenheder i kølvandet på tragedien (© Magnolia Pictures)

En fatal ildebrand på natklubben Collective i Bukarest i 2015 endte med at slå 64 mennesker ihjel.

Men det var ikke brandskaderne, der slog dem alle ihjel. Det var for manges vedkommende de efterfølgende infektioner i brandsårene, og de rumænske hopsitalers ringe desinfektionemidler, der gjorde udslaget.

Dokumentaren 'Collective' følger et hold af journalister, der sætter sig for at undersøge korruptionen, der gennemsyrer landets sygehusvæsen. Man følger også den unge nyudnævnte sundhedsminister, Vlad Voiculescu:

- Han forsøger at komme skidtet til livs, men han slås med et tungt apparat, der kan finde på at dræbe direktøren for et firma, der har leveret fortyndede desinfektionsmidler, og som siden truer undersøgende journalister med at ramme deres familier, lyder det fra Per Juul Carlsen.

Han påpeger samtidig, at dokumentaren til tider "er en lidt tør sag om politiske teknikaliteter i sygehusledelse", men:

- Perspektiverne i oprulningen af den rumænske virkelighed er enorme. Og uhyggelige, afslutter han, mens han giver dokumentaren fire ud af seks stjerner.

'Collective', der både er nomineret som 'Bedste dokumentar', men også i samme kategori som danske 'Druk', 'Bedste internationale film', kan ses på HBO Nordic.

13

'Da 5 Bloods'

'Da 5 Bloods' følger fire veteraner, der søger tilbage mod Vietnams jungle, for at ære deres faldne officer. Spike Lee står bag filmen, der særligt sætter fokus på de raceproblemer, der herskede i det amerikanske militær under Vietnamkrigen. (Foto: David Lee/Netflix © © 2020 Netflix)

Én stjerne. Mere blev det ikke til, da DR's filmanmelder skulle afsige dom over instruktør Spike Lees ellers Oscar-nominerede 'Da 5 Bloods', hvor man følger fire amerikanske krigsveteraner, der vender tilbage til Vietnam for at ære deres gamle delingsleder.

I forlængelse af en tid, hvor Black Lives Matter giver et nyt syn på historien, fortæller 'Da 5 Bloods', hvordan Vietnamkrigen kostede langt flere sorte end hvide amerikanske soldater livet, da sorte officerer var sjældne, og det derfor langt oftere var de sorte soldaterkammerater, der blev ofret ved fronten.

Men Per Juul Carlsen er ikke imponeret over formidlingen af den pointe:

- Der bliver læsset så eftertrykkeligt på i beretningen om de fire Vietnam-veteraner, at filmens udgangspunkt, traumet fra krigen, ender som en fjern rumlen i junglens dyb.

- 'Da 5 Bloods' er så opkørt, at Sylvester Stallones 'Rambo'-film ligner tyst tyrkisk filmkunst i sammenligning. Det er muligvis nødvendigt for at samle amerikanerne om den selvforståelse, Black Lives Matter repræsenterer.

- Men som historie er 'Da 5 Bloods' så langt ude, at den ligner en ufrivillig komedie.

Filmen er nomineret til 'Bedste musik' og kan ses på Netflix.

14

'The White Tiger'

Adarsh Gourav ​spiller ​Balram​ ​i 'The White Tiger', der ifølge Per Juul Carlsen burde få din indiske take away til at smage fælt. (Foto: Tejinder Singh Khamkha © © 2021 Netflix)

- Mage til lorteland at bo i skal man lede længe efter. Medmindre, naturligvis, at man tilhører Indiens overklasse, mener Per Juul Carlsen efter at have set 'The White Tiger'.

Filmen er baseret på Aravind Adigas bestseller af samme navne fra 2008 og er netop nomineret til en Oscar for sit arbejde med at omskrive en bog til film i kategorien 'Bedste filmatisering'.

I hovedrollen følger man den unge, ambitiøse Balram, der drømmer om at forlade den fattigdom, han er vokset op i. Og han er sådan set indstillet på, at det vil kræve både hårdt arbejde, snyd og fedteri.

- Den amerikanske instruktør bag filmen, Ramin Bahrani, har tidligere beskrevet fattige amerikaneres kvaler i film som 'Goodbye Solo' og '99 Homes'.

- I 'The White Tiger' flytter han den sociale kritik til det moderne Indien og giver den fuld skrue i en film, der formodentlig – eller forhåbentlig – vil give din næste indiske takeaway en fæl, syrlig bismag, skriver Per Juul Carlsen, der giver den fire ud af seks stjerner.

'The White Tiger' kan ses på Netflix.

15

'Hillbilly Elegy'

I rollen som den barske bedstemor, der er træt af pis, ses Glen Close, der også er nomineret for sin rolle. (Foto: Lacey Terrell/NETFLIX © 2020 © Netflix)

'Hilbilly Elegy' er baseret på den sande historie om drengen J.D. Vance, der vokser op med en fattig, heroinmisbrugende mor, hvor mormorens hjem i Kentucky i bjergkæden Appalacherne bliver et fristed, og som formår at bryde den sociale arv og kommer ind på det prestigefyldte universitet Yale.

Og så formår han desuden at nedskrive sine barndomsminder og få Netflix til at filmatisere selvsamme minder.

Det er da en "solstrålehistorie", som Per Juul Carlsen formulerer det. Men det er der også behov for, mener han:

- Kun de allerfærreste amerikanere gider betale for at se på fattige bondeknolde i langsomt forfald. Men når elendigheden kan serveres med et håb og anrettes med et par glamourøse filmstjerner som Glenn Close og Amy Adams i de centrale roller, er det en anden historie.

Desværre, mener Per Juul Carlsen, berør filmen kun flygtigt de mere politiske årsager til den store klasseforskel i USA.

- Det ironiske i, at J. D. Vance – i sin opstigning fra arbejderklassen – er endt hos en af de investeringsfonde, der er under kraftig beskydning for at udhule den amerikanske underklasses værdier, kommer filmen heller ikke forbi.

Ligesom det også kun kort bemærkes, at fattige amerikanere ikke har råd til at blive behandlet på sygehusene.

'Hillbilly Elegy', der kan ses på Netflix, får fire ud af seks stjerner, mens den er nomineret til to Oscars. Den ene nominering er til Glenn Close for 'Bedste kvindelige birolle' "som J. D.s bedstemor, der ikke gider mere pis".

16

'The Midnight Sky'

Det er en noget mere slidt version af George Clooney, end du er vant til at se, i rollen som Augustine i 'The Midnight Sky'. Ved siden af ham sidder den syvårige skuespiller Caoilinn Springall, der spiller den tavse pige Iris. (© Netflix)

På en forskningsstation nær Nordpolen går en meget nedslidt version af George Clooney rundt.

- Han har stort, gråt skæg og ser oppustet ud i hovedet, mens han sjosker rundt med hængeskuldre. Han er meget langt fra det modne drømmehunk fra Nespresso-reklamerne, mener Per Juul Carlsen.

Der er ingen andre end ham på stationen, tror man. De andre er flygtet. Fra hvad, ved vi ikke helt. Det ved vi faktisk først efter knap to timer i selskab med 'The Midnight Sky', der også er instrueret af George Clooney og baseret på Lily Brooks-Daltons roman 'Good Morning, Midnight'.

- (...) poetisk og smukt fortalt, måske lige lovlig salvelsesfuldt til sidst, nok også lidt tung i røven i sit filmsprog hist og pist, men med et brændende ønske om at huske os på, hvem vi er - og hvor vi er, mens vi stadig er her.

Per Juul Carlsen svinger sig op på fire ud af seks stjerner til filmen, der kan bryste sig af en Oscar-nominering for 'Bedste visuelle effekter' - og som desuden kan ses på Netflix.

Hvis ingen af de 16 film fik begejstringen i gang, eller du allerede har set dem, så kan du få et overblik over andre Oscar-nominerede film, du også kan streame, her:

 • 'Borat 2': Amazon Prime.

 • 'Kaninhullet': Disney+.

 • 'Crip Camp': Netflix.

 • 'Emma': Blockbuster.dk, Viaplay, SF Anytime, m.fl.

 • 'Eurovision Song Contest: The Story of Fire Saga': Netflix.

 • 'Feeling Through': YouTube.

 • 'Greyhound': Apple TV.

 • 'If Anything Happens I Love You': Netflix.

 • 'The Letter Room': Vimeo.

 • 'Ma Rainey’s Black Bottom': Netflix.

 • 'The Mole Agent': Blockbuster.dk, Viaplay eller Filmstriben.

 • 'Mulan': Disney+.

 • 'My Octopus Teacher': Netflix.

 • 'The One and Only Ivan': Disney+.

 • 'Over the Moon': Netflix.

 • 'F for får filmen – Fårmageddon': Blockbuster.dk, Viaplay, SF Anytime, m.fl.

 • 'Time': Amazon Prime.

 • 'Wolfwalkers': Apple TV.

 • 'Yes People': Vimeo.