I aften vender Beverly Hills 90210 endelig tilbage: 'Bare de ikke ødelægger det hele'

90'er-nostalgikere sidder klar, når den ikoniske ungdomsserie kaster sig ud i seks nye afsnit. 

Store dele af det oprindelige cast er samlet igen for at gøre 'BH90210' til en uforglemmelig oplevelse. Shannen Doherty (Brenda) røg på rollelisten i sidste minut, da Luke Perrys død fik hende til at omgøre sin beslutning om at være med i de nye afsnit. (Foto: © Taylor Hill, 2019 Taylor Hill)

Crop-tops, højtaljede jeans og Buffalo-sko har længe fyldt både gadebilledet og catwalken, og nu står endnu en 90'er-diamant så klar til at genbesøge danskernes liv.

Verdens måske mest ikoniske ungdomsserie, 'Beverly Hills 90210', vender nemlig tilbage på amerikansk tv onsdag aften med seks spritnye afsnit. Og allerede i morgen, torsdag, kan det første afsnit ses herhjemme.

Lyt til den ikoniske titelmelodi fra serien, mens du læser videre:

0:00

En af dem, der er mere end klar til et gensyn med Brandon, Kelly, Steve og alle de andre, er Hans V. Jensen, der altid har været dedikeret fan af serien, som oprindeligt blev sendt i årene 1990-2000. Han har samtidig hjemmesiden Beverly-Hills-90210.dk.

- Jeg kan jo godt forstå, at folk fniser lidt af en 50-årig mand, der har lavet en fanside for en gammel ungdomsserie, men jeg har bare et særligt forhold serien. Jeg knuselskede den allerede, da den løb over skærmen første gang, men senere i mit liv var jeg gennem et meget hårdt forløb, der blandt andet krævede, at jeg lå et par timer om dagen og slappede af. Her kom serien mig til undsætning igen, siger Hans V. Jensen.

Botox kan ikke ødelægge originalen

Det er dog ikke uden betænkeligheder, at Hans V. Jensen nu igen tager turen til det ikoniske postnummer.

- Jeg er virkelig spændt, men jeg tvivler stærkt på, at man bagefter vil kunne sige: 'Det var lige så godt som det gamle'. Det værste, de kan gøre med de nye afsnit, er at ødelægge den gamle serie for mig. Jeg synes, at det er lidt grådigt, siger han.

Hans V. Jensen smider gerne evnerne fra sit job som webadministator over i hjemmesiden Beverly-hills-90210.dk.

Helt samme bekymringer finder man ikke hos journalist og Beverly-superfan Maria Denise Christoffersen, der ofte sluger både halve og hele sæsoner af serien, når der skal slappes af med veninderne, og nostalgien skal dyrkes.

- Lige meget hvor meget botox de allesammen får, så er der ikke noget i de nye afsnit, der kan ødelægge den gamle serie for mig. Det bliver selvfølgelig kikset, hvis de spiller dårligt og tror, at de kan gøre serien til det, den var dengang, men det virker ikke til, at det er der, de vil hen, siger Maria Denise Christoffersen.

Med undtagelse af afdøde Luke Perry vender hele det originale Beverly-cast tilbage i den nye spin-off-serie. Også Carol Potter, der spillede rollen som Cindy Walsh, og Christine Elise McCarthy, der spillede Brandons farlige flirt Emily, dukker op i de nye afsnit. (© Ritzau Scanpix)

'De skal have hinanden til sidst'

Hun håber på, at de nye afsnit vil være proppet med skjulte hilsner til alle de fans, der lige som hende forelskede sig totalt i dramaet, vennerne og det fede liv i L.A., da serien blev sendt på dansk tv for første gang i 1992.

- Jeg håber, at der er en masse 'easter eggs' til alle os superfans. En lille genopførsel af nogle handlingstråde fra den oprindelige serie. Noget for os indviede, siger hun.

Maria Denise Christoffersen er mere end klar til at tage turen til 'Peach Pit', når 'BH90210' får dansk premiere.

Spørger man Hans V. Jensen, hvad hans drømmescenarie for de nye afsnit er, er han ikke i tvivl.

- Brandon og Kelly skal bare endelig have hinanden. Jeg kan stadig tude over den scene, hvor David og Donna siger ja til hinanden i kirken. Sådan én skal Brandon og Kelly også have.

Skyggen fra Luke Perrys død

Senest trak 'Beverly Hills 90210' overskrifter, da manden bag den ikoniske Dylan McKay-karakter, Luke Perry, i marts døde af et slagtilfælde.

Selvom Perry havde takket nej til at deltage i den nye reboot, så kan hverken Maria Denise Christoffersen eller Hans V. Jensen se sig fri for at synke en klump og sende ham en tanke, når den legendariske titelmelodi indleder de nye afsnit.

- Det rørte mig meget, da Luke Perry døde, fordi jeg har identificeret mig så meget med Dylan. Jeg følte mig også sårbar og alene med mange ting, da jeg var ung. Derfor bliver det da også svært ikke at tænke på ham, når man ser de nye afsnit, siger Hans V. Jensen, der suppleres af Maria Denise Christoffersen:

- Luke Perry var stjernen og kommer til at fylde meget, selvom han ikke skulle være med. Han er Beverlys Robbie Williams, og han havde lige det mere end de andre skuespillere. Jeg er spændt på, hvordan det bliver omtalt i den nye serie, siger hun.

De nye afsnit af 'BH90210' kan ses hver torsdag på C More og hver fredag klokken 20.55 på TV2 Zulu.