I går skrev hun kontrakt med Even fra 'Skam' – nu anklages hun for at være homofobisk

Den danske skuespiller-agent Lene Seested kritiseres for en udtalelse, hun har givet, efter hun har skrevet kontrakt med den norske skuespiller Henrik Holm, der er kendt fra 'Skam'.

21-årige Henrik Holm, der spiller karakteren Even i 'Skam', har nu fået sig en dansk agent. (Foto: NRK © Type 2)

Smilene er store på det billede, som det danske skuespiller-agentur Panorama Agency i går delte på sin Instagram-profil.

Smilene tilhører agenturets direktør Lene Seested og den norske skuespiller Henrik Holm, der har fået sit helt store gennembrud som karakteren Even i den norske hitserie 'Skam'.

I går, mandag, underskrev den 21-årige nordmand nemlig en kontrakt med Panorama Agency, der i forvejen har navne som Thure Lindhardt, Mikael Birkkjær og Sofie Lassen-Kahlke i stald.

Men hvad der først udløste masser af hjerter og lykønskninger på Instagram, har i løbet af det seneste døgn udviklet sig til noget af et stormvejr for den danske agent.

I en lang række kommentarer til Instagram-opslaget anklages Lene Seested nemlig for at være homofobisk, respektløs over for homoseksuelle og for at sætte homoseksuelle i bås.

Endvidere langer den norske journalist Morten Hegseth i en kommentar i den norske avis VG kraftigt ud efter den danske agent og det, han kalder en dumdristig udtalelse fra hende.

Går imod moralen i 'Skam'

Balladen er opstået efter, at Lene Seested i en anden norsk avis, Dagbladet, er citeret for at sige, at det kan få konsekvenser for Henrik Holms fremtidige karriere, hvis han som det første bliver castet til lignende roller som sin karakter i 'Skam', den homoseksuelle Even.

- Det bliver ikke til flere homoseksuelle roller lige med det samme. Dem vil vi afvise. Nu ønsker han at spille helt andre roller, udtaler Lene Seested til avisen.

VG-journalisten Morten Hegseth mener, at netop denne udtalelse er et farligt signal, og at den går stik imod moralen i 'Skam'.

- Folk, som er usikre på deres egen seksualitet, suger ofte informationer til sig som en svamp. Og så er det jo en nem konklusion at drage, at hvis man bliver begrænset som homoseksuel i et skuespilleragentur, kan man bande på, at man også bliver det i livet generelt, skriver han blandt andet.

I tredje sæson af 'Skam' bliver Henrik Holms karakter Even kæreste med karakteren Isak, der spilles af Tarjei Sandvik Moe. (Foto: NRK © Type 2)

På Instagram kritiseres Lene Seested for ikke at tænke på den betydning, som Henrik Holms Even-karakter har haft for særligt LGBT-miljøet.

- Det er hensynsløst over for den fanskare, han allerede har opbygget… og utaknemmeligt over for den type karakter, som overhovedet har gjort jeres klient til et navn, lyder det fra en bruger, mens en anden skriver:

- Vis respekt over for LGBT! Jeres agentur burde virkelig se og lære af Skam! Brug ikke en Skam-skuespillers berømmelse til at tjene penge, mens I opfører jer homofobisk. Henrik Holm, du bør virkelig overveje at skifte til et andet og bedre agentur.

Taget ud af en sammenhæng

Lene Seested selv er ærgerlig over den debat der er opstået, da det omdiskuterede citat er taget ud af en større sammenhæng, fortæller hun.

- Vi talte ud fra en kontekst om, at Henrik har en enorm lyst til at udfordre sig selv i forskellige karakterer. Han skal have lov til at snuse rundt i forskellige hjørner og på den måde udvikle sig som skuespiller.

- Hverken Henrik eller jeg tager stilling til eller ønsker at dømme mennesker ud fra deres seksuelle præferencer. Vi har udelukkende fokus på de karakterer, han bliver tilbudt, ud fra et professionelt og udfordrende valg, som i øvrigt helt og aldeles er Henriks eget, siger Lene Seested og tilføjer, at der allerede ligger et par tilbud til den unge skuespiller.

'Skam' kører i øjeblikket på sin fjerde og sidste sæson. Du kan se det nyeste afsnit hver søndag klokken 21 på DR3 og se alle sæsoner på DR TV.