Ida Marie på 21 er med i international succes-serie: Jeg har lært, at jeg har fortjent det

Ida Marie er blevet bedre til at håndtere nerverne i sin anden sæson af succes-serien Vikings.

21-årige Ida Marie Nielsen fortæller, at hun også selv har fået lov til at komme med afgørende input til hendes karakter Margrethe. (Foto: Niklas Højlund © Panorama Agency)

Den 21-årige danske skuespiller Ida Marie Nielsen er lige nu aktuel i sæson 5 af den populære serie, Vikings, hvor hun spiller slavepigen Margrethe.

Første gang vi så det unge skuespiltalent i serien var i sidste halvdel af fjerde sæson, og hun kan tydeligt mærke, at hun har fået mere rutine og færre nerver i arbejdet med sæson 5, der i sidste uge havde premiere på HBO Nordic.

- Da vi begyndte arbejdet med sæsonen havde jeg allerede bygget starten af min karakter, jeg havde prøvet at arbejdet i Irland før, lært folk at kende og var blevet mere rolig, fortæller hun.

For det hele havde føltes meget stort og overvældende, da hun kort efter sin casting til 4. sæson pludselig stod midt i optagelserne til en serie, der allerede havde stor succes og mange fans, indrømmer hun.

- I starten følte jeg meget, at jeg skulle bevise mit værd, og det føler jeg også stadig, jeg skal. Jeg vil hele tiden gerne arbejde hårdt og blive bedre, siger hun og indrømmer, at hun generelt er god til at være selvkritisk.

- Men i slutningen af sæson 4 og i sæson 5 blev jeg bedre til at tænke, at det var godt, at jeg var der, og at jeg havde fortjent det.

Fra selvkritik til selvtillid

I fjerde sæson boede hun en del i Irland hos sin svenske skuespilkollega Josefin Asplund (Astrid i serien, red.), der også har hjulpet hende med at tackle den store opmærksomhed, hun fik efter 4. sæson – herunder noget af den kritik, som hun, hendes karakter og serien fik på de sociale medier.

- Det er meget sårbart at lave det arbejde, vi gør. Det bliver vist frem til hele verden, og jeg havde svært ved at tackle den kritik, jeg læste. Men hun fik banket ind i hovedet på mig, at det er mit arbejde, jeg skal fokusere på. Der vil altid være nogen, der synes godt om vores performance og nogen, der ikke gør.

Og selvom selvkritikken efter fjerde sæson stadig ligger i baghovedet, har selvtilliden også fået mere plads.

- Jeg har virkelig fundet ud af, at jeg godt kan en masse ting. Der er for eksempel et tidspunkt i sæson 5 en scene, jeg skulle lave, hvor jeg havde en anden idé om den. Det fik jeg formidlet og snakket med instruktøren om, siger hun.

- Det var for mig et stort øjeblik, for jeg tænkte, at han havde været i branchen længere tid end mig. Så selvfølgelig skal jeg lytte til ham, men jeg fandt en styrke til at stå ved mit arbejde.

Hun fortæller, at vi kommer til at se en hel del til slavepigen Margrethe i løbet af sæsonen, men hvad der kommer til at ske, må hun dog ikke afsløre.

- Men jeg kan sige så meget, at hun kommer på dybt vand.

Dejligt med andre danskere på settet

For Ida Marie Nielsen har det også betydet meget at have de to andre unge danskere Alex Høgh Andersen og Marco Ilsø med på optagelserne. De spiller rollerne som brødrene Ivar 'The Boneless' og Hvitserk, som hun tjener for.

- Det har virkelig været rart. Det har været fantastisk og rigtigt lærerigt at møde så mange mennesker fra andre lande og kulturer. Men der er noget særligt over at være fra det samme sted, siger hun.

Danskerne Alex Høgh Andersen (forrest) og Marco Ilsø (tv) spiller to af vikingen Ragnar Lothbroks sønner Ivar 'The Boneless' og Hvitserk. De har været en stor hjælp for Ida Marie Nielsen på settet, fortæller hun. (© HBO Nordic)

- Det kan for eksempel være vildt svært for mig hurtigt at skulle formulere mig på engelsk, og jeg føler, Marco og Alex kan lære mig at kende på en anden måde. Jeg kan ikke være helt den samme Ida på engelsk, for jeg har ikke de samme ord, siger hun og fortæller, at de andre danskere også er rare at kunne diskutere de enkelte scener med.

- Når vi arbejder med engelske replikker, er det rart lige at kunne vende teksten og scenen på dansk, så vi kan komme helt ind til kernen af scenen. Jeg synes, det er vigtigt i processen at gøre replikkerne til sine egne, og det er en lidt større udfordring, når det ikke er vores modersmål, siger hun.

Indimellem kommer der dog også noget sjovt ud af sprogbarrieren, fortæller hun.

- Det er rigtig sjovt, når vi allesammen prøver at blive bedre til hinandens sprog. 'Hygge' er et ord, vi prøver at give videre til de andre - og selvfølgelig 'rød grød med fløde'.

Du kan lige nu opleve Ida Marie Nielsen – på engelsk med danske undertekster – i de første afsnit af Vikings sæson 5 på HBO Nordic. Der bliver lagt et nyt afsnit op hver torsdag.

3 gode serier ifølge Ida Marie:

  • The Handmaid's Tale - Jeg så The Handmaid’s Tale for ikke så længe siden. Den er rigtig interessant, rigtig smuk, og det er virkeligt dygtige skuespillere. Den er uhyggeligt nær en verden vi måske kunne ende i, og det er vigtigt, at det bliver vist. Det er også det skuespil skal generelt – formidle nogle problemstillinger, som vi samfund skal tage stilling til.

  • Game of Thrones - Jeg bliver nødt til at sige Game of Thrones. Den har jeg set helt fra starten. Den er bare så vild at se på, og det er imponerende, at de har formået at have så mange karakterer og sideløbende historier og verdener. Det er et helt andet univers, og det er fantastisk at sætte sig ned og blive transporteret derhen.

  • Big Little Lies - Nicole Kidmann og Reese Witherspoon er blandt andet med i den. Det er en rigtig fin serie, som følger mødre, der hver især har nogle problemer og viser, hvordan de håndterer dem. Og så er den også lidt mystisk og selvom det er en dramaserie, er det en fin og naturlig måde, mødrene er blevet fremstillet på.Alle serier er lige nu tilgængelige på HBO Nordic.

Facebook
Twitter