Indien forbyder voldtægtsfilm af frygt for ramaskrig

TV-stationer i Indien har fået forbud mod at vise en omstridt dokumentarfilm med en mand, der bebrejder sit offer for at gøre modstand.

I dokumentarfilmen ’Indiens døtre’ behandler instruktør Leslee Udwin brutale voldtægter i Indien som fænomen. (© Foto fra filmen)

I 2012 blev den 23-kvinde Jyoti Singh massevoldtaget og tæsket af seks mænd i en bus i New Delhi i Indien. Bagefter blev hun smidt af bussen, nøgen, mens den kørte videre.

13 dage efter døde hun af sine kvæstelser.

I tiden efter voldtægten skabte sagen vrede og forargelse verden over, og det samme gør en dokumentarfilm om den nu.

Dokumentaren ’Indiens døtre’ er så kontroversiel, at den er nu blevet forbudt i Indien, skriver Reuters.

Voldtægtsmand: Det var hendes egen skyld

Forbuddet skyldes, at en af gerningsmændene, buschaufføren Mukesh Singh, optræder i et meget kontroversielt interview.

Og han fortryder tilsyneladende intet. Han mener tværtimod, at det var hans ret at give den 23-årige kvinde en lærestreg, og at det var hendes egen skyld, at hun døde.

- Da hun blev voldtaget, skulle hun ikke have kæmpet imod. Hun skulle bare være stille og tillade det. Så havde vi sat hende af efterfølgende, siger han blandt andet ifølge BBC.

Det er politiet, der har fået filmen forbudt.

- Han (Mukesh Singh, red.) kommer med bemærkninger, der er nedladende over for kvinder. Det skaber en atmosfære af frygt og spændinger, og det kan potentielt skabe ramaskrig i befolkningen, siger Rajan Bhagat, talsmand for politiet i Delhi, til Reuters.

Instruktør vil ikke skære i kontroversielt interview

Den engelske instruktør Leslee Udwin, der selv er tidligere voldtægtsoffer, forsikrer, at hendes dokumentar vil få premiere i resten af verden som planlagt.

-Jeg er virkelig ked af dette forbud (i Indien, red.). Der er ikke nogen god begrundelse, siger instruktøren til Reuters.

Hun tilføjer, at hun aldrig ville gå med til at skære ned i det 9 minutter lange interview med voldtægtsmanden i den én time lange film.

Hun siger desuden, at voldtægtsofferets forældre støtter op om filmen.

Leslee Udwin blev inspireret til at lave filmen efter at have set tusindvis af mennesker demonstrere over massevoldtægten fra Delhi over hele Indien.

Vises på DR1

Mens dokumentaren, der udover den konkrete sag behandler brutale voldtægter i Indien som fænomen, foreløbigt er forbudt i hjemlandet, kan den ses på dansk tv på søndag 8. marts, Kvindernes Internationale Kampdag.

Filmen vises på DR1 klokken 22:10.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk