Ingen Oscar til danske Aske: Men vi nåede faktisk at rejse os op

Der blev knuget hænder under nattens Oscar-show, hvor de danske nominerede nær fik jublet for tidligt.

Både holdet fra 'Under Sandet' og 'Silent Nights' fik sig lidt "gravchampagne" efter at have gået glip af Oscar-statuetterne. (Foto: Malene Beltoft Olsen © PRIVATFOTO)

Det blev ikke til en dansk Oscar i nat, men champagnen blev åbnet alligevel.

- Vi står lige ude på en rygebalkon sammen med ’Under Sandet’-holdet og den kvindelige hovedrolle fra den tyske film og drikker gravchampagne, fortæller den danske instruktør Aske Bang.

Han var nomineret for sin kortfilm ’Silent Nights’.

- Vi holdt alle sammen hinanden i hånden, og det var meget intenst. Tiden stod nærmest helt stille, og så var det jo Salma Hayek, der uddelte prisen, og hende har jeg altid godt kunne tænke mig at give et kram.

Drilsk med den der S-lyd

Men instruktør Aske Bang, producer Kim Magnusson og resten af holdet fra den danske kortfilm måtte se sig slået af konkurrenten ’Sing’. Og det skabte i et splitsekund forvirring.

- Da hun sagde hvilken film, der havde vundet, var det jo ’Sing’, men eftersom den jo begynder med S ligesom ’Silent Nights’, troede vi lige, det var os. Faktisk nåede vi nærmest at rejse os op, fortæller Aske Bang og tilføjer:

- Så blev der lige lidt stille på vores række, men selvfølgelig klappede vi og sagde tillykke. Faktisk er instruktøren på ’Sing’ den af de andre filmfolk i kategorien, jeg er tættest på, og han er en superfin fyr, så det er jo godt for ham.

Instruktør Aske Bang var Oscar-nomineret for kortfilmen 'Silent Nights', men måtte se sig slået af 'Sing'. (Foto: Danny Moloshok © Scanpix)

- Jeg skulle sådan tisse

Tanken om at skulle op på scenen og have sit livs øjeblik kunne dog have haft sine udfordringer for den unge instruktør:

- Måske var det meget godt, jeg ikke vandt, for jeg skulle sådan tisse. Der er så varmt inde til showet, så jeg har drukket alt for meget vand.

Indtagelsen af væske fortsætter dog til efterfesten. Væske med alkohol forstås.

- Nu glæder vi os bare over, at vi er her og der er gratis sprut, og vi skal ud og spise en god middag allesammen.

Der var heller ingen Oscar til den danske spillefilm 'Under Sandet' eller den dansk-amerikanske skuespiller Viggo Mortensen.

Facebook
Twitter