Instruktøren bag 'Rocky' er død

John G. Avildsen vandt i 1977 en Oscar for sin instruktion af boksefilmen 'Rocky'. Han blev 81 år.

Skuespilleren Sylvester Stallone i rollen som bokseren Rocky i filmen af samme navn, instrueret af John G. Avildsen i 1976. (Foto: Archive Photos © 2012 Getty Images)

Filminstruktøren John G. Avildsen er død i en alder af 81 år.

Ifølge sønnen Anthony Avildsen døde instruktøren fredag af kræft i bugspytkirtlen.

Amerikaneren er mest kendt for instruktionen af boksefilmen 'Rocky', som han vandt en Oscar for i 1977. Filmen høstede i alt tre af de

eftertragtede
statuetter det år. Filmen havde et
budget
på mindre end en million dollar og tog blot 28 dage at lave. Alligevel lykkedes det Avildsen og holdet at skabe en klassiker.

- Jeg skylder Avildsen alt

Det var skuespilleren Sylvester Stallone, der skrev dramaet og portrætterede bokseren. I en erklæring fortæller han om John G. Avildsens store betydning.

- Jeg skylder John Avildsen alt. Hans instruktion, hans passion, hans robusthed og hans store hjerte er det, der gjorde 'Rocky' til den film, den blev, skriver Stallone.

Den 70-årige skuespiller understreger også, at ingen kunne have instrueret 'Rocky' bedre end Avildsen.

Stallone instruerede selv de efterfølgende tre film i serien, men Avildsen kom tilbage og instruerede den femte, 'Rocky V', i 1990.

Han instruerede også filmen '"Karate Kid', som blev en stor succes og fik flere efterfølgere. Nummer 2 og 3 i filmrækken stod Avildsen også bag. ​

Tidligere på året fik en dokumentarfilm om Avildsen premiere på en international filmfestival i Santa Barbara.

/ritzau/AFP

Facebook
Twitter