Instruktøren Kathrine Windfeld er død - hun blev 48 år

Tv-og filminstruktøren Kathrine Windfeld er død efter kort tids alvorlig sygdom.

Filminstruktør Kathrine Windfeld er død i en alder af 48 år. Hun stod blandt andet bag serier som 'Rita', 'Broen' og 'Sommer' (Foto: claus bech/Scanpix 2015) (Foto: Claus Bech © Scanpix/Claus Bech)

Film- og- tv-instruktøren Kathrine Windfeld er fredag morgen død efter kort tids alvorlig sygdom. Hun blev 48 år gammel, oplyser filmmagasinet Ekko.

Hun var uddannet på filmskolen i Lodz i Polen i 1995. Det var den største gave, hun har givet sig selv, har hun tidligere fortalt i et interview med Information.

- Jeg havde lyst til at studere i udlandet, og Den Polske Filmskole havde et fantastisk ry - i hvert fald dengang. Her er Polanski, Wajda og Kieslowski uddannet. Her lærte vi "at male med lyset" på rigtig 35 mm film, og at film er billeder.

- Det var en meget gammeldags skoleform - men det er den største tjeneste, jeg har gjort mig selv. Jeg skylder den polske filmskole alt, sagde hun i interviewet fra 2012.

Kathrine Windfelds gennembrud som instruktør kom med den svenske Emmy-nominerede tv-serie 'Kronprinsessen' i 2005.

Den er baseret på Hanne-Vibeke Holsts bestseller af samme navn.

Efterfølgende lavede hun fortsættelsen "Kongemordet" i 2007, også baseret på en roman af Hanne-Vibeke Holst.

Stod bag velkendte tv-serier

I 2007 vendte hun tilbage til DR og var konceptuerende instruktør på den meget roste tv-serie 'Sommer'.

Senere instruerede hun tre afsnit af TV2's serie 'Rita', fire afsnit af DR1's 'Broen' og to afsnit af den succesfulde krimiserie 'Forbrydelsen'. Desuden var hun konceptualiserende instruktør på DR1's nye dramaserie 'Mord uden grænser', der får premiere til februar.

Derudover har hun lavet Jan Guillou-filmatiseringen 'Hamilton: I nationens interesse' og spillefilmen 'Flugten'.

/ritzau/

Facebook
Twitter