Internationale anmeldere i svime over stjerneinstruktørs nye film: 'En af hans bedste nogensinde'

Hollywood troede ikke på Martin Scorseses nye mafiafilm - men nu regner stjernerne ned over den.

Martin Scorsese får et kindkys af en af producerne på 'The Irishman', sin faste samarbejdspartner Emma Tillinger Roskoff. (Foto: Dave J Hogan © Getty Images)

Hvis man spørger anmeldere og filmfans, har den amerikanske filminstruktør Martin Scorsese leveret masser af mesterværker.

Tænk bare på roste film som 'Taxi Driver', 'Goodfellas', 'Casino' og 'Gangs of New York'.

Nu ser han ud til at have gjort det igen.

Søndag havde den amerikanske instruktør nemlig europæisk premiere på sin nye Netflix-film 'The Irishman' på London Filmfestival.

Den tre og en halv time lange film er ligesom flere af Martin Scorseses forrige film en hårdtslående mafiafilm, og anmelderne har svært ved at få armene ned over resultatet.

Både The Telegraph, The Empire og The Guardian giver filmen topkarakteren fem ud af fem stjerner, mens The Times og Times Out kvitterer med fire ud af fem stjerner.

- Martin Scorsese er tilbage med sin bedste film siden 'Goodfellas' og en af hans bedste film nogensinde, skriver The Guardians anmelder.

I filmen ser vi den sande historie om mafiaens lejemorder Frank Sheeran, og hvordan han var involveret i drabet på den indflydelsesrige fagforeningsleder Jimmy Hoffa, der selv havde en tæt forbindelse til mafiaen.

- Det, der løfter 'The Irishman' hoveder højere end alle andre aktuelle kriminalfilm, er, at filmen ikke ender, når ligene er begravet, og gangsterne sidder i spjældet, skriver The Empires anmelder.

Robert De Niro ser 30 år yngre ud

Mange af anmelderne fremhæver filmens skuespilpræstationer, og på rollelisten ses da også nogle yderst velkendte og Oscar-vindende skuespillere.

'The Irishman' samler nemlig filmstjernerne Robert De Niro og Joe Pesci, der spillede sammen i 'Goodfellas', samt Al Pacino.

Og de ligner overraskende sig selv fra tidligere film, selvom skuespillerne i dag er blevet henholdsvis 76 og 79 år.

Robert de Niro (tv.) og Joe Pesci spillede sammen i Scorsese-filmen 'Goodfellas' i 1990 - nu genforenes de i 'The Irishman'. (© Netflix)

Scorsese har nemlig gjort brug af den stadig ret nye 'de-aging'-teknologi – en smart effekt, der får skuespillerne til at se op til 30 år yngre ud med hjælp fra digital teknologi frem for med makeup.

Effekten er tidligere brugt på den 70-årige Samuel L. Jackson i 'Captain Marvel', der havde premiere tidligere i år.

'Ingen var interesserede i en film med Bob og mig'

Til gengæld ligger filmfolket i Hollywood ikke længere for Martin Scorseses fødder, sådan som de gjorde tidligere, fortæller instruktøren – der selv er fyldt 76 år – i et nyt interview med BBC.

- Ingen var interesserede i at lave en film med Bob (Robert De Niro) og mig mere. Jeg tror ikke, at de syntes, at der var et publikum til filmen, siger Martin Scorsese til BBC.

Martin Scorsese ved søndagens premiere på 'The Irishman' i London. Den 76-årige instruktør har været nomineret til et hav af Oscar-statuette i tidens løb, men har faktisk kun vundet én - nemlig som 'Bedste instruktør' for 'The Departed' i 2006. (Foto: SOPA Images © Getty Images)

Den ellers så populære instruktør kunne derfor ikke få filmen finansieret fra Hollywood-studierne, men 'så trådte Netflix til', som han siger.

Alligevel har 'The Irishman' også fået et liv på det store lærred i udlandet.

Foruden sin verdenspremiere under New York Filmfestival for et par uger siden – og den aktuelle visning i London – får den også en begrænset tur i biograferne.

Dermed er der lagt op til en lignende løsning, som vi så med den Oscar-vindende Netflix-film 'Roma' sidste år, der lige nåede en uge i de amerikanske biografer inden Netflix-premieren - for netop at kunne gøre sig gældende i Oscar-ræset.

'The Irishman' udkommer på Netflix over hele verden den 27. november. Og ifølge kino.dk vil filmen også få 'begrænset biografdistribution' herhjemme i København, Aarhus og Aalborg. Hvornår er dog endnu ikke offentliggjort.

FacebookTwitter