'Jeg glæder mig til at blive overrasket': Her er filmene, vi ser allermest frem til i 2021

Der er et væld af gode film på plakaten næste år efter et år med flere udskydelser.

Året går så småt på hæld. Og hvilket et. Månederne er fløjet forbi, og man kan nærmest ikke huske, at der var et 2020 før marts.

Som dansker har det på alle måder været et bemærkelsesværdigt og surrealistisk år.

For sjældent har der været så mange gode, danske film på ét år.

Nå ja, og en altopslugende pandemi. Men det her handler altså om film. Og lidt om virus, okay.

For coronavirus betød, at mange af de store, amerikanske blockbusterfilm blev udskudt. Det samme gjorde den altid markante filmfestival i Cannes.

- Det har været et meget specielt filmår, siger DR's filmanmelder, Per Juul Carlsen, der er vært på Filmland på P1.

- Amerikansk film har i høj grad været lukket ned. Mange har holdt film tilbage til bedre tider, fordi man venter på, at ting bliver åbnet igen, da man er afhængige af at få tjent penge ind igen.

Det åbnede en stor port for dansk film, der sjældent har stået så stærkt, forklarer Per Juul Carlsen.

Den 25. Bond-film blev skubbet, og så fremrykkede man for eksempel 'Retfærdighedens Ryttere', som Per Juul Carlsen fremhæver sammen med 'Klovn the Final' (ja, den er faktisk fra i år, selvom det føles som en menneskealder siden, red.), 'Krudttønden', 'Shorta' og 'Druk'.

Det har også betydet, at når man kigger i kalenderen og ser, hvilke film der lige nu står til at udkomme i 2021, ser næste år ud til at blive fuldkommen propfyldt med gode film. Måske endda for mange?

- Det bliver skægt at se, hvordan amerikanerne løser den store ophobning af film. Det er en regulær omgang bunkepul, der kommer til at præge året. Mange film kommer til at ligge oven i hinanden - og hvordan løser de det? spørger Per Juul Carlsen. I USA bliver dele af problemet løst af Warner, der vil udgive film direkte til streaming, men indtil videre gælder den model kun USA.

Selv glæder han sig især til film som 'Dune', 'Smagen af sult', 'Nomadland', 'A Quiet Place 2' - og den kommende James Bond-film 'No Time To Die'.

- Jeg er nysgerrig på, hvordan de (Bond-filmen, red.) løser det, at tiden har forandret sig. Den her spradebasse, der scorer damer og skyder løs i fremmede lande - kan man stadig det nu? Verden har jo ændret sig.

Derudover 'famler' han i blinde:

- 2021 ser utrolig åbent ud på grund af corona. Hvis en vaccine hurtigt viser sig effektiv, forandrer det jo alting, siger Per Juul Carlsen.

- Jeg glæder mig til at blive overrasket.

Her er de 19 film, der er annonceret til 2021, som vi glæder os allermest til:

1

No Time To Die

Vi lægger hårdt fra land. Den 25. James Bond-film, 'No Time To Die', skulle være kommet i april 2020. Og faktisk nok endnu tidligere, havde Daniel Craig ikke skadet sin fod under optagelserne.

Men så kom der lige en verdensomspændende pandemi i vejen, og filmen blev udskudt for at vente på, at folk igen går i biografen som sædvanligt.

Filmen er efter planen sidste chance for at se Daniel Craig i rollen som Agent 007, og udover ham er der en lang stjernerække af skuespillere på rollelisten.

Det er til gengæld for første gang Cary Joji Fukunaga, der instruerer Bond-filmen, efter at Danny Boyle forlod projektet. Fukunaga instruerede blandt andet den mesterlige første sæson af serien 'True Detective'.

'No Time To Die' er lige nu sat til at udkomme i biograferne i april 2021.

2

The French Dispatch

Bill Murray spiller en af rollerne i 'The French Dispatch'. (Foto: Photo Courtesy of Searchlight Pi © Image supplied by Capital Pictures)

Ser man bort fra stop motion-filmen 'Isle of Dogs' er 'The French Dispatch' Wes Andersons første film som både manuskripforfatter og instruktør, siden kæmpesucessen 'The Grand Budapest Hotel', der vandt fire Oscar-statuetter i 2015.

Filmen handler om en journalist, "et kærlighedsbrev til journalister" har Anderson faktisk selv kaldt den, på en amerikansk avis i Frankrig, og på rollelisten er der store navne som Benicio Del Toro, Tilda Swinton, Adrien Brody, Christoph Waltz og Bill Murray.

Der var store forventninger til filmen i Oscar-opløbet, før den blev udskudt, og der spekuleres nu i, om den får sin debut til Cannes-festivalen i 2021.

Filmen har endnu ikke fået en officiel udgivelsesdato, men er sat til 2021.

3

Dune

Timothée Chalamet tyder på at blive en af de hotteste skuespillere næste år. Han er i hvert fald på plakaten fra flere af filmene på listen her. (Foto: Courtesy of Warner Bros. Picture © © 2019 Warner Bros. Entertainment Inc.)

En af de største science fiction-bøger nogensinde får næste år en ny filmatisering med uhyre stærke kræfter i spidsen.

I 1984 filmatiserede David Lynch Frank Herberts roman fra 1965, og i 90'erne udkom et par Dune-spil, der lagde grund for mange af koncepterne bag moderne strategispil.

Og nu er det så en af 10'ernes helt store instruktører, Denis Villeneuve, der får fingrene i det legendariske univers. Det er ham, der instruerede 'Sicario', 'Arrival' og 'Blade Runner: 2049'.

På rollelisten er der også tunge folk. Timothée Chalamet har hovedrollen, mens Javier Bardem, Rebecca Ferguson, Oscar Isaac, Josh Brolin og Stellan Skarsgård også er med.

'Dune' er sat til at udkomme 1. oktober, og da det er Warner Bros. der distribuerer den, kommer den samtidig på HBO Max i USA, så man kan se den hjemme i stuen. Indtil videre gælder det dog kun i USA, mens det er uklart, om det den strategi bliver rullet bredere ud.

Dune er nu lige sat til at udkomme 1. oktober.

4

Top Gun: Maverick

Tom Cruise hopper tilbage i cockpittet næste år. (© © United International Pictures)

Er du en af dem, der er vanvittigt træt af folk, der synger, skråler og nynner temasangen til 80’ernes ultimative film for folk, der hilser på deres venner med et "champ" og et lidt for hårdt klap på skulderen? Så er der dårligt nyt.

Er du ikke en af dem, er der derimod godt nyt! Tom Cruise skal nemlig tilbage i cockpittet næste år, når der 35 år senere lander en ny Top Gun-film.

Her spiller han igen piloten Pete "Maverick" Mitchell, der nu er blevet ældre og skal træne rekrutter til moderne krigsførsel.

Over for Tom Cruise spiller Jennifer Connelly og Ed Harris, mens der også er gensyn med Val Kilmer som "Iceman".

'Top Gun 2: Maverick' udkommer efter den nuværende plan 2. juli.

5

Black Widow

Scarlett Johansson har spillet Natasha Romanoff helt tilbage fra den føste 'Avengers'-film. (© ©Marvel Studios 2020)

Et filmår uden nye Marvel-film er efterhånden en sjældenhed, og næste år tegner ligeledes til at blive et Marvel-år.

Her sætter Marvel for første gang Scarlett Johansson i solo-søen i rollen som den russiske superspion Natasha Romanoff, der blandt andet har figureret i 'Captain America: Winter Soldier' og 'Avengers: Endgame'.

Handlingen lægger sig angiveligt mellem 'Captain America: Civil War' og 'Avengers: Infinity War', og filmen står netop nu til at udkomme 7. maj.

6

Smagen af sult

Coster-Waldau rykker fra Westeros til gourmetrestaurant. (Foto: Henrik Ohsten © Henrik Ohstenall rights reserved Henrik Ohsten)

Næste år kan man se Nikolaj Coster-Waldau åbne restaurant og jage en eftertragtet Michelin-stjerne. Det gør han sammen med Katrine Geis-Rosenthal, før der kommer knas i deres parforhold.

Det sker i filmen 'Smagen af sult', der er skrevet og instrueret af Christoffer Boe, der senest instruerede 'Journal 64' og før det, 'Spies & Glistrup'.

Coster-Waldaus 'Carsten' og Geis-Rosenthals 'Maggie' har børn og succes sammen, da han pludselig en dag modtager et brev om, at hun elsker en anden.

Hvordan det udfolder sig, kan du efter planen se i biograferne 25. februar.

7

The Matrix 4

Der er endnu ikke en plakat på filmen, men både Keanu Reeves (forrest) og Carrie-Anne Moss (til højre) er med igen. (© Warner Bros.)

I 1999 blev en computerprogrammør pludselig den sejeste person i cirka hele verden, da Keanu Reeves indtog rollen som Thomas Anderson i den ikoniske 'The Matrix'-film.

Det gjorde han iført (for tiden dengang, red.) übercool og stilskabende solbriller og en lang læderfrakke, der blev slynget rundt i de blærede actionsekvenser i slowmotion.

I årene efter fulgte toeren og treeren, der dog aldrig helt nåede samme højder som den første 'The Matrix'-film.

Men 22 år efter den første film kommer 'The Matrix 4' næste år. Her er Keanu Reeves og Carrie-Anne Moss igen på plads som henholdsvis 'Neo' og 'Trinity', mens Neil Patrick Harris kendt fra 'How I Met Your Mother' også er på rollelisten.

Hvordan det ender, kan du se i december næste år.

8

Margrete den Første

Trine Dyrholm får æren af at spille Danmarks første kvindelige regent. (© (C) SF Film)

Året er 1402, og en kvinde står i spidsen for et nyt og stort nordisk rige.

Kvinden hedder Margrete, og hun er den første kvindelige regent i Danmark. Men unionen er omringet af fjender. Hvis man vil have spoilet, hvad der sker, kan man gå på jagt i historiebøgerne.

Hvis ikke kan man gå i biografen næste år og se Trine Dyrholm og Søren Malling i filmen, der er instrueret af Charotte Sieling, der tidligere har instrueret 'Over gaden under vandet' og 'Mesteren'.

Filmen er lige nu sat til at udkomme 23. september næste år.

9

Ternet Ninja 2

Onkel Stewart er naturligvis med i Thailand i 'Ternet Ninja 2'. (© Nordisk Film)

938.000 billetter.

Så mange solgte Anders Matthesen-filmen 'Ternet Ninja', da den kørte i de danske biografer i 2018. Det blev den femte bedst sælgende danske film. Nogensinde.

Derfor kan man godt forstå, hvis nogen har tænkt, at det var en god idé at lave en opfølger. Og netop sådan en kommer næste år.

Anders Matthesen har således skrevet en ny bog om en ternet ninja, og det er denne, som opfølgeren bliver baseret på. Denne gang handler det om hovedpersonen Aske og hans familie, som rejser til Thailand.

7. oktober kan man få at se, hvad der sker i Thailand.

10

The Suicide Squad

I 2016-udgaven af 'Suicide Squad' medvirkede Will Smith, Jared Leto og Margot Robbie i ledende roller. (© Warner Bros.)

I 2016 kom 'Suicide Squad', hvor en række af superskurkene fra DC Comics' univers var samlet for at redde jorden fra dens undergang. Men den fik noget sløje anmeldelser, og derfor forsøger man nu at genstarte konceptet med 'The Suicide Squad'.

På rollelisten er Margot Robbie, Sylveter Stallone og Idris Elba blandt andre, og filmen forventes lige nu at udkomme 6. august.

11

Eternals

I 'Eternals' får Angelina Jolie følge af både Kit Harington og Richard Madden, der begge fandt berømmelse i Game of Thrones, men der er også mange andre store navne på rollelisten. (© (C) Disney)

Der kommer ikke bare én ny film fra det populære Marvel-univers i 2021. Næh, for i kølvandet på 'Avengers: Endgame' lancerer bagmændene bag superhelteuniverset nu 'Eternals', der er en udødelig race af rumvæsner, der dukker op i kølvandet på en tragedie, der har ramt jorden efter handlingen i 'Avengers: Endgame'.

Der er store navne på rollelisten, og filmen er lige nu sat til 5. november.

12

Buster

Buster Oregon Mortensen skal denne gang spilles af 11-årige Manfred Weber Cortzen. (© Crone Ungfelt / Nordisk Film)

1984 var både en fjern fremtid for George Orwell og året, hvor en af de mest legendariske danske film udkom. 'Busters verden', på forlæg af Bjarne Reuter, kom det år og blev en stor succes med kunstige arme og Ole Thestrup som Liverpool-fascineret idrætslærer.

Og næste år kommer der simpelthen en ny film om Buster Oregon Larsen, hvor Buster skal trylle i et talentshow.

Filmen kommer i biograferne 17. juni.

13

Marco Effekten

Marco Effekten er femte bind i Jussi Adler-Olsens serie om 'Afdeling Q'. (Foto: undefined © @Nordisk Film)

Der er også en dansk thriller på plakaten næste år, når der kommer en ny filmatisering af Jussi Adler-Olsens populære krimier.

Men med et nyt hold af skuespillere og instruktør.

'Marco Effekten' har således Ulrich Thomsen og Zaki Youssef i hovedrollerne, der overtager rollerne fra henholdsvis Nikolaj Lie Kaas og Fares Fares. Og Anders Matthesen har også en prominent rolle.

I instruktørstolen sidder Martin Zandvliet, der især er kendt for 'Under Sandet' og 'Dirch', og filmen er sat til at gå i de danske biografer fra 21. januar.

14

Uncharted

Tom Holland har rollen som skattejægeren Nathan Drake. Filmen er baseret på spillet 'Uncharted'. (Foto: © PR-Foto)

Et af de største spil på de seneste to generationer af PlayStations, nemlig 'Uncharted'-spilserien, får næste år en filmatisering, når Tom Holland indtager rollen som hovedkarakteren Nathan Drake på det store lærred.

Tom Holland er især kendt som Spider-Man i 'Avengers'- og 'Captain America'-filmene, og over for ham spiller blandt andre Mark Wahlberg.

15. juli lyder premieredatoen p.t.

15

The Many Saints of Newark

Afdøde James Gandolfini, der spillede mafiabossen Tony Soprano i 'The Sopranos', bliver nu vakt til live af sin egen søn. Michael Gandolfini skal nemlig spille en ung udgave af Tony Soprano i 'The many saints of Newark'. (Foto: Shutterstock)

Og så er der guf for fans af en af verdens bedste tv-serier; det seks sæsoner lange drama om mafiabossen Tony Soprano i serien, der bærer hans efternavn.

'The Many Saints of Newark' hedder en film, der kommer næste år, og den dykker ned i tiden i New Jersey op til handlingen i den elskede tv-serie.

Filmen er skrevet og produceret af David Chase, der var manden bag serien 'Sopranos', og flere af de gamle karakterer er med i yngre udgaver. Michael Gandolfini, der er søn af den nu afdøde Tony Soprano-skuespiller, James Gandolfini, spiller sågar en ung udgave af Tony Soprano, så der er noget i vente for Sopranos-aficionados.

Filmen står til at udkomme 12. marts.

16

F9

Vin Diesels overarme og isse er som altid fast inventar i de testosteronpumpende action- og racerfilm. (Foto: Photo Credit: Giles Keyte/Univer © COPYRIGHT © 2020 UNIVERSAL STUDIOS. All Rights Reserved.)

Er man glad for hurtig action og store biler, er der også håb for 2021. Her kommer niende film i 'Fast & Furious'-rækken nemlig - og som altid med bredskuldrede Vin Diesel i hovedrollen.

Derudover er Charlize Theron der, og wrestleren John Cena har også sneget sig med på plakaten.

Har man set de otte andre med stor appetit, skal man sætte kryds i kalenderen 27. maj.

17

Space Jam: A New Legacy

Hvor Michael Jordan var 90'ernes største basketstjerne, er LeBron James den nuværende generations. Derfor virker det kun naturligt, at han overtager tøjlerne fra Jordan. (Foto: Douglas P. DeFelice © Scanpix)

Hvad sker der, hvis du kombinerer den største basketballstjerne nogensinde, Michael Jordan, med Snurre Snup (og hvilken hjerne får i øvrigt den idé?)?

Du får 'Space Jam'.

En film fra 1996 hvor Snurre Snup og resten af Looney Tunes får Michael Jordans hjælp til en afgørende basketballkamp for deres frihed.

Og 'Space Jam' får næste år en ny tur på lærredet gennem 'Space Jam: A New Legacy'. Her er Michael Jordan blevet erstattet af basketballstjernen LeBron James, mens Snurre Snup stadig er sig selv.

16. juli lander den efter planen i biffen.

18

The Conjuring: The Devil Made Me Do It

'The Conjuring'-serien har affødt en række spin-offs, men vender nu tilbage til hovedhistorien fra 1'eren og 2'eren. (© Warner Bros.)

Hvis man derimod synes, at der har været alt for lidt gys og dårligdom i 2020 og gerne vil skræmmes lidt i 2021, for at livet ikke blot er en dans på roser, kan man se frem til den ottende film i 'The Conjuring'-serien.

Filmens handling lægger sig som en efterfølger til den originale 'The Conjuring'-film og dens opfølger 'The Conjuring 2', og hvis der er lige så meget gys i vente som i den originale, så kan man passende udnytte den lidt større corona-afstand mellem sæderne til at tage en pude med, man kan begrave hovedet i.

Filmen går i biograferne fra 3. juni.

19

Nomadland

Har man set den fantastiske 'Three Billboards Outside Ebbing, Missouri', vil man genkende Frances McDormand som den vrede mor, der vil have sin datters mord opklaret. (© Searchlight Pictures)

I USA vælter der lige nu positive anmeldelser ned over 'Nomadland', der handler om en kvinde, der vælger at leve som en nomade i det moderne USA.

Kvinden spilles af Oscar-vinderen Frances McDormand, der både har vundet for 'Fargo' og for 'Three Billboards Outside Ebbing, Missouri'.

Filmen vandt publikumsprisen ved Toronto International Film Festival 2020 og kommer i de danske biografer 18. februar.

Kilder: IMDB, Kino.dk, Wikipedia, Metacritic

Facebook
Twitter