'Jeg græd af glæde': Yasmin fik rolle i stor tv-serie, samme dag hun blev socialpædagog

Yasmin Mahmoud springer ud som stuntkvinde i ny sæson af hitserien 'Gidseltagningen'.

Yasmin Mahmoud har kun spillet lidt skoleteater og musical, siden hun debuterede i TV 2's børneserie 'Øen' i 2007. Nu har hun en af hovedrollerne i 'Gidseltagningen'. (Foto: Christian Geisnæs © Dplay)

Forestil dig, at du lige har gjort din uddannelse færdig som socialpædagog, og så får du pludselig tilbudt en hovedrolle i en spændingsserie på tv.

Det lyder måske lidt vildt og uvirkeligt, men det kan rent faktisk godt ske.

Det ved 25-årige Yasmin Mahmoud alt om.

Samme dag som hun skulle have sit eksamensbevis for sin færdiggjorte uddannelse som socialpædagog, fik hun nemlig et opkald, der skulle vise sig at ændre hendes liv.

- Jeg var på vej til dimission og sad i bussen med min lillebror, da en person med ukendt nummer ringede til mig. Jeg tænkte bare: Åh, det er sikkert en telefonsælger, men pyt, jeg tager den. Men så var en producer, der gerne ville tilbyde mig en rolle! Så begyndte jeg at græde af glæde.

Sådan siger Yasmin Mahmoud, der er aktuel som hovedrollen June i anden sæson af 'Gidseltagningen', der har premiere mandag på Kanal 5.

Her spiller hun en ung kvinde, der har været i Syrien for at kæmpe med oprørsgrupperne mod ISIS, og som havner midt i en gidselsituation herhjemme.

- Det var virkelig en vild dag. Jeg stod der og skulle have et diplom i hånden, og så fik jeg lige en hovedrolle også. Jeg kom for sent til dimissionen, for vi skulle jo lige tale færdig, og han gav mig en million datoer på skuespiltræning, våbentræning og stuntundervisning, fortæller Yasmin Mahmoud.

- Syrien-scenerne lavede jeg allerede den første uge, så det var ret vildt, siger Yasmin Mahmoud, der her ses i rollen som June. (Foto: Christian Geisnæs © Dplay)

Første skuespilrolle i 12 år

Faktisk er rollen som June ikke bare Yasmin Mahmouds første hovedrolle – det er også hendes første opgave som skuespiller, siden hun spillede med i TV 2-børneserien 'Øen' for 12 år siden.

Den dag i dag ved hun stadig ikke, hvordan hendes navn havnede hos castingbureauet Art Cast, men det var dem, der tog kontakt til Yasmin Mahmoud i deres jagt på den unge, arabisktalende kvinde, der skulle spille June.

Så mens Yasmin Mahmoud skrev sin bacheloropgave, gik hun også til forskellige casting-møder og deltog i en workshop, hvor hun fik skuespiltræning. Og da hun fik stukket manuskriptet til 'Gidseltagningen' i hånden, kunne hun ikke lægge det fra sig igen.

- Jeg sov nærmest ikke, fordi jeg bare ville læse det hele med det samme.

- Jeg kunne godt relatere til June. Det der med at have et mål og kæmpe for det, at være stædig og ikke tage et nej for et nej. Hun gør alt for at opnå det, hun gerne vil. Hun tager endda til Syrien, fordi der er uretfærdighed, fortæller Yasmin Mahmoud.

Yasmin Mahmoud fik både våben- og stunttræning, da hun fik rollen som June. Her ses hun i en dramatisk scene fra den nye sæson. (Foto: Christian Geisnæs © Dplay)

Derudover kunne Yasmin Mahmoud – ligesom sin rolle – godt finde lidt kampgejst frem i sig selv.

- Jeg er jo vokset op med tre brødre og har spillet 'Counter Strike', siden jeg var barn, så…, siger hun og griner.

Spiller over for store, etablerede navne

Yasmin Mahmoud er i det hele taget meget lattermild, når hun fortæller om sit arbejde med 'Gidseltagningen', men det har også været hårdt, siger hun.

- Det er ikke bare en birolle. Jeg har rent faktisk en af hovedrollerne, så der har været så meget pres på mine skuldre. Især fordi mange af de andre er uddannede, og jeg følte bare, at jeg skulle levere en million procent ekstra, siger Yasmin Mahmoud.

Ved siden af optagelserne, der varede tre måneder, skulle hun også lige styrketræne, have styr på replikkerne og øve stunt-teknikker.

- Styrketræningen var nærmest det værste. Der er bare ikke noget mere kedeligt, siger Yasmin Mahmoud og griner igen.

Heldigvis var de andre fra tv-holdet 'helt ekstremt søde' og gode til at støtte hende, fortæller Yasmin Mahmoud, der ihærdigt prøvede at begrænse sin nervøsitet under optagelserne.

- Jeg kan slet ikke beskrive, hvor godt de andre har taget imod mig. De har bare arbejdet så meget med mig om scenerne, op til at vi skulle optage.

På rollelisten i anden sæson af 'Gidseltagningen' finder man erfarne skuespillere som Johannes Lassen, der havde den bærende rolle i første sæson, Søren Pilmark, Helle Fagralid, Søren Malling, Ali Sivandi og Esben Dalgaard.

- En måned inden vi stoppede med at filme, kom alle tankerne: Hvad nu, hvis jeg har gjort det dårligt, og det bare er noget lort? Nu skal hele Danmark til at være min censor, og hvad med anmeldelserne?

- Det påvirkede selvfølgelig mit spil, men så sagde Johannes til mig: 'Husk nu, at vi har et sjovt arbejde'. Nåh ja. Det fik mig faktisk til at slappe mere af. Vi kunne jo altid tage scener om, for det var ikke teater.

Yasmin Mahmoud poserer her med sin familie i forbindelse med reportageserien 'Familien fra Lærkevej'. Yderst til venstre ses hendes ene bror, den kendte tv- og radiojournalist Abdel Aziz Mahmoud. (Foto: Nordisk Film TV © Type 2)

Pædagog eller skuespiller?

Siden optagelserne sluttede i december sidste år, har Yasmin Mahmoud været tilbage i jobbet som pædagog i en ungdomsklub og som vikar på en skole.

Man skal jo have noget at falde tilbage på, plejer de at sige i hendes familie, som mange vil kende fra reportageserien 'Familien fra Lærkevej'.

- Det interesserer mig meget at arbejde med mennesker og gøre en forskel og hjælpe. Så jeg tænkte, at hvis det ikke gik med skuespil, så gik det i hvert fald med det andet.

Men selvom hun er tilbage i sit andet fag i disse dage, så håber hun faktisk at kunne leve af skuespillet på sigt.

- Da jeg var på arbejde i går, sagde en af ungerne fra ungdomsklubben: 'Du siger bare op om lidt og kommer til at glemme os'. Jeg kunne ikke sige ja, for jeg kan jo stadig godt lide at være der, siger Yasmin Mahmoud.

- Jeg vil gerne kombinere de to ting, hvis det kan lade sig gøre. Men altså, drømmen er jo skuespil.

'Gidseltagningen' har premiere på Kanal 5 mandag aften og kan desuden ses på streamingtjenesten Dplay. Se traileren her.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk