'Jeg har dummet mig': Netflix-chef fortryder udtalelser om kontroversielt standup-show

Ted Sarandos har trukket tidligere udtalelser tilbage forud for medarbejderprotest.

Ted Sarandos, der er en af topcheferne hos Netflix, siger nu, at han har fejlet i sin kommunikation med sine medarbejdere. (Foto: Vianney Le Caer © Scanpix)

Den amerikanske komiker Dave Chappelle har trukket den ene overskrift efter den anden, siden hans seneste comedy special, 'The Closer', udkom på Netflix tidligere på måneden.

Showet - og Dave Chappelle - har nemlig fået massiv kritik for at fyre jokes af, som nogle mener er homofobiske, transfobiske og sågar antisemitiske.

Samtidig har flere seere, anmeldere og amerikanske interesseorganisationer, der kæmper for LGBT+-rettigheder, fordømt showet og sågar krævet, at Netflix fjerner det fra platformen.

I 'The Closer' joker den amerikanske komiker blandt andre om transpersonen Caitlyn Jenner, der tidligere var kendt som Bruce Jenner, men som i 2015 offentliggjorde sin transition.

- Caitlyn Jenner blev valgt som 'Årets kvinde', det første år hun var en kvinde. Hun har aldrig haft menstruation. Der kan man bare se.

Her ses Dave Chappelle på scenen under Netflix-showet 'The Closer', hvor publikum udviste væsentligt større begejstring end de mange kritikere i kølvandet på premieren den 5. oktober. (Foto: Mathieu Bitton © @2021 Netflix)

I showet fortæller Dave Chappelle også, at han er misundelig på homoseksuelle og deres rettigheders fremgang i USA.

- Hvis slaver havde haft olie og hotpants på, var vi måske blevet frie 100 år tidligere, joker han.

Samtidig beskylder han LGBT+-miljøet for at forsøge at ødelægge kendte personers liv, såsom forfatteren J.K. Rowling, ved at boykotte og udskamme dem, som også er kendt som cancel culture.

Topchef trækker udtalelser tilbage

Men det er ikke kun komikeren selv, der er blevet kritiseret vidt og bredt på grund af standup-showet. Det er Netflix' topledelse også.

Ted Sarandos, der er én af Netflix' to administrerende direktører, har nemlig forsvaret komikeren med næb og klør.

I en intern besked til Netflix' ansatte slog han tidligere på måneden fast, at der ikke bliver overskredet nogen grænser i forhold til hadefuld tale i 'The Closer'.

Her skrev han også, at han ikke mente, at tv-indhold kunne gøre skade i den virkelige verden.

Ted Sarandos' forsvar af showet samt suspenderingen af tre Netflix-medarbejdere, som offentligt havde kritiseret Dave Chappelles 'The Closer', har ført til, at Netflix-ansatte har besluttet at forlade arbejdspladsen i protest i dag.

Det har nu fået Ted Sarandos til at trække nogle af sine tidligere udtalelser tilbage. Det skriver The Hollywood Reporter og Variety, som begge har interviewet ham.

- Jeg dummede mig i min kommunikation. Jeg skulle i mine mails først og fremmest have anerkendt, at en gruppe af vores ansatte led, og at de følte sig sårede på grund af en forretningsmæssig beslutning, som vi foretog.

- Jeg mener, at mine mails manglede humanitet, hvilket jeg ellers godt kan lide at have, når jeg kommunikerer med vores team.

Ted Sarandos trækker også i land i forhold til hans tidligere melding om, at "tv-indhold ikke kunne gøre skade i den virkelig verden".

- Jeg mener 100 procent, at tv-indhold kan have indflydelse på den virkelige verden. Både positiv og negativ, siger han til The Hollywood Reporter.

Forsvarer den kunstneriske frihed

Netflix-chefen holder dog fast i, at Dave Chappelle-showet holder sig inden for grænsen, når det gælder Netflix' holdning til kunstnerisk frihed.

- En af udfordringerne ved at være i underholdningsindustrien er, at man har seere med forskellig smag, forskellige følsomheder og varierende opfattelser. Du kan ikke tilfredsstille alle, for ellers ville vores indhold være rigtig kedeligt.

- Vi fortæller vores ansatte, at vi prøver at underholde vores abonnenter, og at der vil være indhold på Netflix, man ikke vil kunne lide. Vores forpligtigelse til kunstnerisk frihed er nogle gange i konflikt med folks følelse af at være beskyttet og sikker.

De ansatte, som i dag efter planen forlader arbejdspladsen i protest, kræver ifølge The Hollywood Reporter, at Netflix tilføjer en advarsel i begyndelsen af standup-showet.

Men det krav afviser Netflix-chefen.

- Indholdet er allerede blevet aldersbegrænset på grund af sproget, og Dave Chappelle kommer med en meget eksplicit advarsel i starten af showet, så jeg tror ikke, det vil være passende i denne sag, udtaler Ted Sarandos.

Du kan, som du nok allerede har gættet, se Dave Chappelles omtalte standupshow 'The Closer' på Netflix.

FacebookTwitter