Jesper Theilgaard stopper som vejrvært efter 27 år på skærmen

Jesper Theilgaard har været vejrvært i DR i 27 år, men til februar er det slut. Den populære vært vil fremover arbejde som selvstændig.

Til venstre en ung Jesper Theilgaard på sin første dag som vejrvært på DR i 1990. Til højre vejrværten som vi kender ham i dag. (Foto: Camilla rønde © DR /Scapnix)

Det har været et trist sommervejr i Danmark, og efteråret er ikke startet meget mere muntert. Og nu kommer så endnu en trist vejrnyhed.

DR-meteorolog gennem de seneste 27 år, Jesper Theilgaard, stopper som vejrvært fra 1. februar næste år og vil i stedet arbejde som selvstændig.

Dermed er det slut med at høre Jesper Theilgaard forudsige det ofte noget forudsigelige danske vejr i både radio, på TV og på dr.dk.

Det oplyser han til Dr.dk torsdag.

Smækker ikke med døren

62-årige Jesper Theilgaard fratræder sin stilling i forbindelse med, at DR Vejret flytter til Aarhus næste år.

- Det skal på ingen mådes ses som om, at jeg smækker med døren, og DR er i sin gode ret til at flytte DR Vejret til Aarhus, siger Jesper Theilgaard og forklarer, at han allerførst havde tænkt, at han ville pendle frem og tilbage mellem Aarhus og København, da han har familie, børn og børnebørn, der bor på Sjælland og som ikke lige er til at rykke.

Jesper Theilgaard på sin første dag som vejrvært. Selvom vært Ole Thisted i indslaget får sagt, at det er hans debut, var han dog på skærmen allerførste gang i TV Avisen få timer tidligere.

- Men efterhånden er jeg begyndt at tænke på det hele som en ny mulighed - og for at blive herre over min egen kalender. Så nu tager jeg springet, siger Jesper Theilgaard.

Førende klimaekspert

Jesper Theilgaard har ikke udelukkende optrådt i rollen som kyndig vejrvært, men også som ekspert. Specielt i det seneste årti er den populære meteorolog også blevet kendt som en af Danmarks førende klimaeksperter, og det arbejde vil Jesper Theilgaard også fremover fokusere på i sit eget firma Klimaformidling.dk.

Tv: Jesper Theilgaard som klimaekspert. Th: Jesper Theilgaard i DR Byen i 2013. (Foto: Collage © DR/Camilla Rønde/Scanpix)

Derudover planlægger meteorologen blandt andet at skrive bøger, holde foredrag og hjælpe folk og firmaer, der har brug for en hjælpende hånd til at formidle deres viden om blandt andet klimaprojekter og bæredygtighed.

- Der er da ingen tvivl om, at det vil være vemodigt at skulle præsentere den sidste vejrudsigt til januar. DR har været en god arbejdsgiver, og jeg har været taknemmelig for det, jeg har fået lov til – ikke mindst, at jeg specielt de seneste ti år har kunnet have et særligt fokus på klimaet og klimaspørgsmålene, som mere og mere presser sig på, siger Jesper Theilgaard.

Nyhedsbrev TAG DR.DK KULTUR MED DIG

Få seneste anmeldelser og indblik i musik, film, bøger og kunst - hver torsdag.

Vis alle nyhedsbreve