Johnny Depp advarer mod cancel culture ved modtagelsen af kontroversiel ærespris

Ingen kan føle sig sikker i denne tid, lød det fra Hollywood-stjernen.

Johnny Depp med den ærespris han i går modtog på San Sebastián-filmfestivalen i Spanien. (Foto: Clemens Niehaus via www.imago-im © imago images/Future Image)

Det skabte overskrifter og kritiske røster, da den spanske filmfestival i San Sebastián i sidste måned annoncerede, at Johnny Depp ville modtage festivalens ærespris, efter ekskonen Amber Heard har anklaget om for hustruvold.

Og nu har Hollywood-stjernens kommentarer i forbindelse med modtagelsen af prisen søreme også skabt overskrifter.

Da han af journalister blev stillet spørgsmål om prisen, sagde Depp blandt andet, at ingen kan føle sig sikker fra lynhurtigt at blive dømt af tidens såkaldte cancel culture.

- Det kan blive set som en historisk begivenhed, der varede så længe, som den nu varede. Denne cancel culture, denne pludselige trang til at fælde dom baseret på noget, der reelt set er forurenet luft, lød det fra Depp ifølge Deadline.

- Det er kommet så langt ud, at jeg kan forsikre jer om, at ingen er sikre, sagde han og fortsatte:

- Det kræver bare én sætning, og så har man ikke længere fast grund under fødderne, for så er tæppet blevet trukket væk under én. Det er ikke bare sket for mig, men for mange mennesker.

Johnny Depp har gennem de sidste par år stødt ind i flere gevaldige bump på vejen i en ellers glorværdig Hollywood-karriere blandt andet som følge af beskyldninger om, at han har været voldelig over for sin tidligere kone, Amber Heard.

Derfor fik nyheden om, at Depp skulle modtage San Sebastián-festivalens ærespris en samling af spanske, kvindelige filmskabere til at forfatte en udtalelse, hvor de argumenterede for, at prisen "sender en forfærdelig besked til offentligheden".

Sag mod britisk avis fik store konsekvenser

En af konsekvenserne omkring sagen om hustruvold har for Johnny Depp været, at han blev skrottet fra filmfranchisen 'Fantastic Beasts', hvis første og anden film han ellers havde medvirket i som den onde troldmand Gellert Grindelwald.

Johnny Depp skal ikke længere spille rollen som Gellert Grindewald i 'Fantastic Beasts', som er blevet overtaget af vores egen Mads Mikkelsen. (Foto: Jaap Buitendijk © © 2017 Warner Bros. Entertainment Inc. All Rights Reserved)

Men i den tredje film i rækken, som står til at udkomme til næste år, har filmselskabet Warner Brothers valgt at erstatte Depp med Mads Mikkelsen i rollen som Grindelwald.

Det kom i kølvandet på en sag mod den britiske tabloidavis The Sun, der i en artikel fra 2018 omtalte Depp som en "hustrumishandler". Det fik i 2020 Depp til at sagsøge avisen, men dommeren vurderede, at omtalen var sand.

Johnny Depp insisterer stadig på, at han aldrig har været voldelig over for Amber Heard.

- Jeg har ikke gjort noget, jeg laver bare film, sagde han blandt andet i San Sebastián.