Jonatan Spang klar med nyt satireprogram på DR2: Her er mine forbilleder

Komiker Jonatan Spang er klar til at tager tidens nyheder og tendenser under kærlig, men bestemt behandling i 'Tæt på sandheden' på DR2.

Det nye DR2-program har Jonatan Spang i spidsen. (Foto: Bjarne Bergius Hermansen © Type 1)

Komiker Jonatan Spang er vært, når det spritnye DR2-program 'Tæt på sandheden' har premiere i aften. Programmet har han selv skabt og pitchet til DR, og nu kulminerer et halvt års forberedelser.

- Det er et ugentligt satireprogram på DR2, hvor vi taler om, hvad der er sket ude i verden og i nyhederne, siger Jonatan Spang.

- Det er lige, når man er færdig med at se drama på DR1, og man skal beslutte sig for, om man vil se 21 Søndag eller ej. Så skruer man over på DR2 og ser vores program i stedet for.

Med det nye program træder Jonatan Spang ind i en lang række af tv-værter, der tager aktuelle nyheder og den politiske udvikling under kærlig behandling.

Vi har derfor bedt Jonatan Spang pege på tre af hans egne forbilleder indenfor genren:

(© (c) Getty images)

Seth Meyers

- Han laver et indslag i sit show, der hedder ’A Closer Look’, hvor han lavet ti minutter om dagens nyheder hver aften. Det er helt simpelt ham, der sidder bag et skrivebord, med jokes og klip.

- Det er fuldstændig fantastisk. Han har en utrolig tør levering, men han er en maskine af jokes. Det er sindssygt godt skrevet.

Se et klip fra programmet her:

(© (c) Getty images)

Jim Jefferies

- Jim Jefferies laver et lignende, ugentligt show på Comedy Central, som hedder 'The Jim Jefferies Show'. Det er super underholdende, og jeg vil anbefale alle at se det.

- Han er australsk og lidt brovten, og så fylder hans personlighed meget. Det er der nogle, der slår sig på.

Se et klip fra programmet her:

(© (c) Getty images)

Samantha Bee

- Samantha Bee laver et show, som hedder ’Full Frontal’. Hun er en canadisk, og det, der kendetegner hendes programmer, er også, at hun er enormt tydelig i sin politiske stillingtagen. Det er vi ikke vant til at være herhjemme.

Se et klip fra programmet her: