Jubii! 5 nye serier du skal glæde dig til i 2019

En kultdyrket konspirationsserie genoplives, og dansk mesterinstruktør har noget vildt på vej.

'Too Old to Die Young' handler om en politibetjent i sorg, der får rodet sig ud i en international underverden af Yakuza-soldater, mexicanske lejemordere og russiske mafia-kaptajner. Nicolas Winding Refn har nyt i støbeskeen. (© Amazon Prime)

Seriemarkedets eksplosive udvikling vil tilsyneladende ingen ende tage: Der kommer hundredvis af nye serier i 2019.

Så ud over de gamle kendinge ('Game of Thrones' slutter! Hvilke seriemordere kommer mon med i 'Mindhunter 2'?) kommer der masser af nye serier, man kan forelske sig i.

En af de stærkeste tendenser de seneste år har været genreseriernes succes, så der er masser af gys, vampyrer og superhelte på menuen.

Her er fem af de mest spændende nye titler i 2019, vi kender til allerede nu.

1

Too Old to Die Young (Amazon)

(© Amazon Prime)

Danske Nicolas Winding Refn har haft et turbulent forhold til filmindustrien.

Den har fået ham helt op i skyerne med 'Pusher'-trilogien og hans internationale kæmpehit Drive', men også helt ned kulkælderen med salgsmæssige fiaskoer som 'Fear X' og 'The Neon Demon'.

Det har efter sigende gjort ham træt af filmmediets begrænsninger, og i 2019 kommer hans første serie.

- Det var ikke fordi, jeg var interesseret i fjernsyn som sådan. Jeg var interesseret i at male på et lærred, der er uendeligt, har Nicolas Winding Refn sagt til IndieWire.

'Too Old to Die Young' har supertalentet Miles Teller fra 'Whiplash' i hovedrollen og ser ud til at blive en voldelig omgang.

Den handler om en politibetjent i sorg, der får rodet sig ud i en international underverden af Yakuza-soldater, mexicanske lejemordere og russiske mafia-kaptajner.

Har pt. ingen nærmere premieredato i 2019.

2

Watchmen (HBO)

(© HBO)

Alle tegneseriefans elsker Alan Moores 'The Watchmen'. Den er kendt som et af de allerstørste mesterværker inden for genren.

Manden bag den kommende tv-serieversion af 'The Watchmen' hedder Damon Lindelof. Og mange folk HADER Damon Lindelof.

Han stod bag tv-serien 'Lost', som folk elskede, lige indtil den utilfredsstillende slutning, som udløste en af de største hadekampagner mod en showrunner nogensinde.

Grunden til, at jeg tror, man tager fejl, når man spår, at han vil ødelægge 'Watchmen' (og det er der mange, der gør) er, at han ikke har planer om at fortælle tegneseriens historie, men bruge universet til at fortælle nye. Lidt som Noah Hawley gjorde med sin exceptionelt vellykkede serieversion af 'Fargo'.

Så hvis Lindelof kan gøre universet lige så spændende, som han gjorde med sin serie 'The Leftovers', da han bevægede sig ud over bogens historier, kan det meget vel blive den bedste superhelteserie nogensinde.

Har pt. ingen nærmere premieredato i 2019.

3

The Twilight Zone 2019 (CBS)

(© CBS)

Før vi allesammen blev blæst bagover af den dystopiske antologi-serie 'Black Mirror', var der den dystopiske antologi-serie 'The Twilight Zone', der bestod af en række mesterlige, små, uhyggelige tankeeksperimenter.

Forestil dig, at du er fanget i et fly, der bliver angrebet af et mystisk monster, kun du kan se. Forestil dig, at din datter får en dukke, der giver dig dødstrusler, når hun ikke kigger.

Den opstod på amerikansk tv i 1958 og er blevet rebootet flere gange siden.

Nu bliver den genoplivet af en af vor tids store mainstream-mestre, Jordan Peele, der stod bag den supermoderne gyser 'Get Out' og det banebrydende sketch-show 'Key & Peele'.

Hans gennemtrængende sans for humor og stærke fornemmelse for det samfundskritiske gys er et perfekt match med 'The Twilight Zone'-formatet.

Har pt. ingen nærmere premieredato i 2019.

4

What We Do in the Shadows (FX)

(© FX)

En af de sjoveste komediefilm de seneste år er en mockumentary, der hedder 'What We Do in the Shadows'.

Den handler om fire kiksede vampyrer, der bor sammen. Magien er, at det aldrig bliver en simpel parodi, men derimod en vildt charmerende komedie om forskellige mandetyper, der kæmper med at leve op til deres selvbilleder.

Filmen var alt for kort, hvilket er en slags styrke i disse serietider, hvor enhver historie skal strækkes til 13 timer. Alligevel udbrød denne serieentusiast et lille begejstret hvin ved tanken om en serieversion.

Ikke mindst fordi de oprindelige bagmænd, Taika Waititi ('Thor Ragnarok') og Jermaine Clement ('Flight of the Conchords'), også står bag serien på FX, kanalen der har givet os nogle af vor tids mest kritikerroste serier som 'Atlanta' og 'The Americans'.

Premieren er sat til foråret 2019.

5

Utopia (Amazon)

Gillian Flynn (Foto: MARK BLINCH © Ritzau Scanpix)

Hvis du har set filmen 'Gone Girl' eller serien 'Sharp Objects' og nyder kombinationen af psykologisk præcision og groteske plotmæssige overraskelser, så har du noget at glæde dig til.

Hjernen bag begge universer hedder Gillian Flynn, og forfatteren har lavet en stor aftale med Amazon, hvor hendes første serie kommer i 2019.

Serien har været undervejs siden 2014, hvor HBO ville lave den med mesterinstruktøren David Fincher ved roret. De kunne ikke blive enige om budgettet, så Amazon snuppede den og gjorde Flynn til showrunner.

Der er en britisk version af serien, der følger en gruppe unge mennesker, som kommer på sporet af en international sammensværgelse og derfor bliver jagtet af hemmelige agenter.

Anden sæson af den britiske serie blev blandt andet meget kontroversiel, fordi den antydede, at Margaret Thatchers regering blev støttet af vanvittige, hemmelige agenter med hagekors på maven.

Det bliver vildt spændende at se, hvad twistets mester, Gillian Flynn, kan gøre med et større, mere storpolitisk univers.

Har pt. ingen nærmere premieredato i 2019.