Kæmpe budget - men ingen frokostpause: Sådan er det at spille med i en Netflix-serie

Den danske skuespiller Thure Lindhardt syntes både det var sjovt - og lidt hårdt - at spille med i vikingeserien The Last Kingdom.

Thure Lindhardt er kendt for sine roller i film- og tv-serier både herhjemme og i udlandet. (Foto: Linda Kastrup © Scanpix)

Thure Lindhardt spiller danskeren Guthred i den historiske fiktionsserie The Last Kingdom sæson 2, der er en co-produktion mellem britiske BBC og Netflix.

Anden sæson kan foreløbigt ses på Netflix i USA, Canada, Østrig, Schweiz, Tyskland, Australien, New Zealand, Japan, Spanien og Portugal.

Den succesfulde danske skuespiller fortæller, at han godt kan mærke, at Netflix er en platform, som folk har respekt for.

- Når jeg siger, jeg er med i The Last Kingdom, siger folk: 'Hvad for noget?' Men når jeg siger, det er en serie på Netflix, siger de ’Uhhh!’. Der går lidt kejserens nye klæder i den, griner Thure Lindhardt.

Også blandt folk på settet kunne han mærke, at det var 'fint' at være med i en Netflix-serie.

Og selvom han med egne ord mener, at det er 'noget vrøvl', har han alligevel også kunnet mærke, at Netflix ikke er hvem som helst.

- Pludselig er du med i en serie, som du kan streame i stort set hele verden, jeg kan pludselig nå ud til et helt andet publikum, siger han.

- Det kunne jeg også mærke med Natascha Kampusch-filmen ’3096 Dage’. Pludselig måtte den være kommet på Netflix, for jeg begyndte at få henvendelser fra fans fra Argentina og Japan, hvor folk også havde set den.

Store budgetter og lange arbejdsdage

Budgettet var også til at tage og føle på.

- Vi optog i 44 uger, primært i Ungarn, fik opbygget en landsby, og der var 300 statister og en masse stuntmænd, så man kunne godt mærke på den måde, at det var et stort budget, fortæller han.

Herhjemme har Thure Lindhardt på det seneste haft succes med DR-serien 'Broen', hvor han fra seriens tredje sæson og frem spiller den mandlige hovedrolle som kriminalkomissæren Henrik Saboe. (Foto: Carolina Romare Photography © © Carolina Romare/Filmlance International/Nimbus Films 2015)

Den største forskel i forhold til en dansk serie som for eksempel 'Broen', hvor Thure Lindhardt spiller den mandlige hovedrolle, mener Thure Lindhardt er mængden af indflydelse, han har som skuespiller.

- I Danmark er der ikke så langt fra skuespiller til producenten. Der kan der være lidt sværere at få indflydelse, når det gælder de kæmpe, udenlandske tv-serier, fortæller han.

Fik kun sendt ét afsnit

En anden ting, der var anderledes, var, at han kun fik sendt manuskriptet til ét afsnit, da han skulle tage stilling til, om han ville have rollen.

Han fik dog gennem sin agent overtalt Netflix til, at han kunne få sendt alle de afsnit, han medvirkede i, før han sagde ja.

Også de lange arbejdsdage er en forskel fra Danmark.

- I de fleste andre lande optager man 12 timers dage. Det må man ikke i Danmark. Du har heller ikke en frokostpause. Du får mad, og så kan du spise, mens der lige bliver sat lys. Det er ikke så glamourøst at optage de serier. Belønningen kommer, når den bliver vist, siger han.

- Men det har også givet mig en rigtig god arbejdsdisciplin, siger Thure Lindhardt og understreger, at han har været rigtig glad for arbejdet med serien og de søde kolleger.

Og så var han også rigtig begejstret for sin rolle som den tidligere slave Guthred.

- Det var enormt sjovt at lave serien. Guthred bliver konge uden at have begreb om, hvordan man er konge, og det var først og fremmest en utrolig morsom rolle at spille.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk