Kæmpe Oscar-skandale: Forkert film udråbt som vinder af den vigtigste pris

Hele holdet bag filmen 'La La Land' var oppe og takke for prisen for bedste film. Ved en fejl. Prisen går til 'Moonlight'.

Som den sidste og - ifølge mange mennesker - vigtigste pris blev årets Oscar for bedste film uddelt.

Til 'La La Land'.

Ved en fejl!

Hele holdet bag filmen nåede at træde op på scenen, og mange nåede at takke deres børn, familier og instruktør Damien Chazelle for at have gjort musicalfilmen mulig.

Indtil en af dem, producer Jordan Horowitz, pludselig med en Oscar i hånden gik hen til mikrofonen og sagde, at der var tale om en fejl.

- 'Moonlight', you guys, vinder for bedste film. Og det er ikke for sjov!, sagde han og fremviste en indholdet af en konvolut med påskriften 'Moonlight'.

Til stor jubel fra salen.

Ryan Gosling, der selv var nomineret til en Oscar for sin hovedrolle i 'La La Land', synes tilsyneladende, at fejlen var sjov. Her ses han til venstre i billedet, mens 'La La Land'-producer Jordon Horowitz viser dokumentation for, hvem der rigtigt vandt prisen. (Foto: Lucy Nicholson © Scanpix)

Og så måtte alle dem fra 'La La Land' gå af scenen for under lettere kaotiske omstændigheder at gøre plads til holdet bag den rigtige vinder, nemlig 'Moonlight' - en film om en ung homoseksuel fyr fra et råt kvarter i Miami.

Måske forkert konvolut

Vært Jimmy Kimmel kom ind på scenen og bekræftede, at der var tale om en fejl. Og at 'Moonlight' er den retmæssige vinder.

- Det er meget uheldigt, at det her sker, sagde Kimmel.

Det var skuespiller-veteranerne Warren Beatty og Faye Dunaway, der læste vinderen (den forkerte) op. Bagefter kom Warren Beatty ind midt i al kaosset og forklarede, at han havde fået en konvolut, hvori der stod "Emma Stone, 'La La Land'".

Hun havde vundet den foregående pris for sin rolle i musicalfilmen.

- Jeg åbnede konvolutten, og der stod "Emma Stone, 'La La Land'". Jeg prøvede ikke at være sjov, sagde Warren Beatty fra scenen.

Warren Beatty forklarede med en konvolut i hånden, at det ikke var for at være sjov, at han og Faye Dunaway fik udråbt den forkerte vinder. Men det VAR sjovt, sagde Kimmy Kimmel til ham på scenen. (Foto: Lucy Nicholson © Scanpix)

I presserummet efter showet sagde Emma Stone, at hun havde sit vinderkort i hånden, da 'La La Land' fejlagtigt blev råbt op.

- Så jeg ved ikke, hvad der skete. Jeg tror, at alle stadig er lidt forvirrede. Men jeg tror også, at alle er meget glade på 'Moonlight's vegne.

LA Times skriver dog, at der til hver kategori hører hele to vinderkort, så Beatty og Stone kan rent praktisk godt have haft identiske kort i hånden på samme tid.

Barry Jenkins, der har instrueret filmen, sagde, at han havde en "special følelse i kroppen over at vinde" af flere grunde.

- De sidste 20 minutter af mit liv har været vanvittige, tilføjede han.

Efter holdet bag 'La La Land' havde forladt scenen, kunne holdet bag 'Moonlight' - her med instruktør Barry Jenkins ved mikrofonen - takke for prisen. (Foto: mark Ralston © Scanpix)

Jimmy Kimmel sagde som udgangsreplik, at det nok var sidste gang, han var vært ved showet.

At 'Moonlight' vinder prisen kom ikke kun som en overraskelse på grund af den måde, det skete på, men også fordi 'La La Land' var storfavorit i kategorien.

Se videoen, hvor den forkerte vinder bliver kåret.

Mere fra dr.dk

Facebook
Twitter