'Kan I ikke finde ud af romertal?' Producer svarer på seernes spørgsmål om 'Broen'

Det bugner med spørgsmål om 'Broen' på Facebook. Seriens producer Bo Ehrhardt svarer.

(Foto: Sarah Christine Nørgaard © (c) Scanpix)

Kan I ikke finde ud af romertal, og hvorfor er der egentlig kun otte afsnit i fjerde sæson af 'Broen'?

I ugen efter premieren på 'Broen 4' er det strømmet ind med spørgsmål på DR's Facebook-sider. Vi har samlet de mest hyppige sammen og bedt Bo Ehrhardt, som er producer på serien, om at svare på dem.

OBS: Der bliver afsløret detaljer om handlingen i 'Broen' sæson 1-3 i Bo Ehrhardts svar.

Hvorfor skriver I 'Broen IIII'kan I ikke finde ud af romertal?

- Vi havde en idé om, at det ville afspejle nogle bropiller. I åbningssekvensen arbejder vi med, at stregerne bevæger sig. Det er en grafisk løsning.

(Foto: KELD NAVNTOFT © (c) Scanpix)

Hvorfor sidder Martin i fængsel?

- Uha, det gør han, fordi han har slået ihjel. Han har hævnet mordet på sin søn, og det bliver man jo straffet for. Det grumme i det her er, at Martin er Sagas eneste ven på det tidspunkt. Men hun er nødt til at følge reglerne, for sådan er hun indrettet, så nødt til at melde sin bedste ven til politiet.

(Foto: Sarah Christine Nørgaard © Scanpix)

Kan det virkelig passe, at 'Broen' er vist i 188 lande?

- Ja, det kan det faktisk. Den er solgt til 188 lande, og det ved vi meget præcist. Vores salgsagent hedder ZDF, og de laver meget udførlige lister over, hvem de sælger de forskellige sæsoner til, og hvad det bliver betalt. Så den er god nok.

(Foto: Sarah Christine Nørgaard © Scanpix)

Hvem har skrevet 'Broen'?

- Det er der en hel række folk, der har. Vores hovedforfattere er Hans Rosenfeldt og Camilla Ahlgren, som er to meget dygtige svenskere. De har skrevet den med forskellige mennesker i hver sæson. Episodeforfatterne er med i den tidlige fase, hvor plottet bliver planlagt, og karaktererne bliver udviklet.

(Foto: Christian Liliendahl © Scanpix)

Hvad symboliserer broen i 'Broen'?

- Den symboliserer Øresundsregionen og sammenhængskraften mellem de to lande og områder. Og så binder den også først Martin og Saga og senere Henrik og Saga sammen.

(Foto: Sarah Christine Nørgaard © Scanpix)

Hvorfor er der kun otte afsnit i fjerde sæson af 'Broen', når der er 10 i de andre sæsoner?

- Det er der to svar på. Det ene er, at det syntes vi passede til fortællingen. Det andet er, at vi ikke kunne nå at lave 10 afsnit, hvis vi skulle være færdige til den 1. januar, som stationerne gerne ville have. Når vi optager, bruger vi mange måneder på at indspille, og det skal vi gøre i vinteren. Som altid i 'Broen' skal det være gråt og koldt og mørkt. Og det sætter en naturlig begrænsning for, hvornår vi kan være færdige.