Kevin Spacey bliver klippet ud af Ridley Scott-film kort før premiere

Filmen er sat til at have premiere om bare en måned.

Tidligere på ugen valgte Netflix at afbryde samarbejdet med den 58-årige stjerneskuespiller ovenpå beskyldningerne om seksuelle overgreb. (Foto: STEPHEN CHERNIN © Scanpix)

Kevin Spacey bliver taget ud af Ridley Scott's film 'All The Money in the World' bare én måned før, filmen er sat til at ramme biograferne.

Det bekræfter instruktørens talsmand Simon Halls onsdag amerikansk tid.

Spaceys rolle som J. Paul Getty, en rig bedstefar til en kidnappet 16-årig dreng, vil i stedet blive erstattet af Christopher Plummer.

Det skriver AP.

Det sker bare få dage efter, at den populære streamingtjeneste Netflix har valgt at afbryde samarbejdet med Spacey, der spiller hovedrollen hitserie 'House of Cards'.

Fyringen kom, efter at skuespiller Anthony Rapp beskyldte Kevin Spacey for at have gjort seksuelle tilnærmelser mod ham i 1986, da Rapp 14 år.

Senere er der kommet flere beskyldninger mod Kevin Spacey blandt andet fra en produktionsassistent, der anklager Spacey for seksuelt at have forgrebet sig mod ham under en af ’House of Cards’ tidligere sæsoner.

Skuespiller Christopher Plummer (tv) overtager Kevin Spaceys rolle i filmen bare en måned før filmen skulle have haft premiere. (Foto: STRINGER © Scanpix)

Fastholder premieredato

Filmen skulle oprindeligt have haft verdenspremiere ved AFI (American Film Institure, red.) Fest i Los Angeles den 16. november.

Den blev dog tidligere på ugen trukket tilbage efter de seksuelle beskyldninger, der har været rettet mod stjerneskuespilleren, der også er blevet fyret fra 'House of Cards' og droppet af hans talentbureau og PR-mand.

Ifølge AP har Ridley Scott, der er kendt som en effektiv instruktør, stadig intentioner om, at filmen skal have biografpremiere den 22. december.

En global sneboldeffekt

Spacey er blot én af de store filmpersonligheder, der de seneste uger har været ramt af den såkaldte #metoo-kampagne, hvor mænd og kvinder, herunder en række prominente skuespillere, har stået frem med deres historier om seksuelle overgreb startende med beskyldningerne mod Hollywood-producenten Harvey Weinstein, der satte gang i et globalt opgør med sexchikane.

DR har samlet en liste over de personer, som opgøret indtil nu har haft direkte konsekvenser for, som du finder her.