Kevin Spacey i bizar video: Forsvarer sig før retssag om overgreb på teenager

Den amerikanske skuespiller sigtes for at have forgrebet sig på teenager. Kevin Spacey udsender mærkværdig 'forsvarsvideo'.

Kevin Spacey er trådt tilbage ind i rollen som Frank Underwood i en opsigtsvækkende video. (Foto: SOCIAL MEDIA © Scanpix)

Uden at tage stilling til spørgsmålet om skyld, kan det vist roligt konstateres, at den amerikanske skuespiller Kevin Spacey går ret så utraditionelt til værks, efter han nu er blevet sigtet for at have forgrebet sig på en 18-årig dreng.

Mandag lagde den 59-årige prisbelønnede skuespiller en forsvarsvideo ud på sin Twitter-profil, men det er dybest set ikke Kevin Spacey, der optræder på videoen, men derimod Kevin Spaceys karakter fra Netflix-hitserien ’House of Cards’, Frank Underwood.

- Jeg kan love dig dette: Hvis jeg ikke betalte prisen for de ting, vi begge to ved, jeg har gjort, så har jeg bestemt ikke tænkt mig at betale prisen for ting, jeg ikke har gjort, siger Kevin ’Frank Underwood’ Spacey blandt andet direkte henvendt til kameraet og seeren, som også var signaturtricket i ’House of Cards’.

I ’House of Cards’ fulgte man den mildest talt ambitiøse politiker Frank Underwoods vej til præsidentembedet, hvor karakteren begik et hav af politiske snigmord, men også reelt tog livet af sine modstandere i pressen og på den politiske scene på sin vej mod Det Hvide Hus.

Seeren var med hele vejen som Frank Underwoods ’fortrolige’, hvilket Kevin Spacey spiller på i sin Twitter-video, der i øvrigt har titlen ’Let me be Frank’, der både kan betyde ’Lad mig være Frank’ og ’Lad mig være ligefrem/ærlig’.

Det er uklart, om videoen er en direkte kommentar til sagen om overgreb.

Skal møde i retten

Den besynderlige video kommer samtidigt med nyheden om, at Kevin Spacey den 7. januar skal møde i retten i Massachusetts, hvor han er sigtet for at have forgrebet sig på en 18-årig dreng på en bar i 2016.

Kevin Spacey risikerer op til fem års fængsel, hvis han bliver dømt.

Det er blot én af mange anklager mod Kevin Spacey om seksuelle overgreb.

Star Trek-skuespilleren Anthony Rapp har tidligere berettet, at Kevin Spacey skulle have forgrebet sig på ham, da Anthony Rapp blot var 14 år gammel.

Ved udgangen af 2017 var der mindst 15 anklager af lignende karakter mod Kevin Spacey.

Den oscarvindende skuespiller blev siden fyret fra ’House of Cards’, men karakteren Frank Underwood lever altså nu på bizar vis videre i Kevin Spaceys egen verden.

FacebookTwitter