Kim Bodnia hylder kollega efter historisk Golden Globe-sejr: Det er helt ubegribeligt

Den danske skuespiller har arbejdet tæt sammen med Sandra Oh, der natten til mandag vandt en Golden Globe for 'Killing Eve'.

Kim Bodnia spiller sammen med Sandra Oh, der vandt prisen for bedste kvindelige skuespiller i en dramaserie, og han har store roser til overs for sin kollega. (Foto: martin sylvest andersen © Ritzau Scanpix)

Natten til mandag kunne skuespilleren Sandra Oh gå triumferende til fest efter en hektisk dag på jobbet.

For Sandra Oh stod ikke bare i spidsen for årets Golden Globe Awards som vært, hun modtog også prisen for 'Bedste skuespillerinde i dramaserie' for sin rolle som Eve Polastri i HBO-serien 'Killing Eve'.

Og spørger man skuespillerindens kollega, danske Kim Bodnia, der spiller over for hende i 'Killing Eve', så har hun grund til at være overordentligt stolt oven på den flotte præstation.

- Det er ubegribeligt stort! Hun var dygtig på scenen i løbet af aftenen, og da hun fik prisen og hele salen rejste sig, dér vidste alle bare, at det her var historisk.

I sin åbningsmonolog og især i sin takketale kom Sandra Oh ind på, hvordan Hollywood langt om længe er begyndt at blive mere mangfoldig, og hvad det har betydet for hende som asiatisk udseende kvinde endelig at blive anerkendt for sit skuespil.

I takketalen sagde hun da også direkte tak til sine forældre, som sad i salen, på koreansk.

- Hendes tale var så smuk, og den kærlighed, hun viser sine rødder og historie, har hele holdet på 'Killing Eve' fulgt og støttet op omkring. Det har været fantastisk at være med i aften. Nu er vi på vej over for at feste med hende, lyder det fra Kim Bodnia, da dr.dk fanger ham telefonisk i et hektisk øjeblik på bagsædet af en bil.

Sandra Oh var ét stort smil hele aftenen. Det er anden gang i karrieren, at hun modtager en Golden Globe-statuette. I 2006 modtog hun den første for sin rolle som Cristina Yang i hitserien 'Grey's Anatomy'. (Foto: Mario Anzuoni © Ritzau Scanpix)

Den danske skuespiller er også personligt stolt over, at 'Killing Eve' nu høster anerkendelse i form at prisen til Sandra Oh.

- Det betyder meget for mig at være med til det her, fordi jeg også er dansker og rundet af, at vi jo altid har kæmpet for kvinders rettigheder og ligestilling.

- Med denne her serie kan jeg være med til at gøre det i Storbritannien og USA. For mig personligt er det en stor sejr. Og det har Danmark også en stor ære i - jeg er en stolt dansker i denne proces, siger han på vej til efterfesten.

Til fest med Hollywood-stjernerne

Til den samme efterfest kan det forhåbentlig også betale sig for Kim Bodnia, at han står Sandra Oh nær.

For når det regner på skuespillerinden, drypper det på den danske birolle.

- At vores serie får denne her pris til Sandra, er jo også en succes for mig i den forstand, at det kommer til at betyde ting arbejdsmæssigt. Både i forhold til, hvem jeg møder i aften og senere på ugen. I sidste ende betyder det jo mere arbejde til mig. Så alt er godt, griner skuespilleren.

I 'Killing Eve' spiller Kim Bodnia den skurkagtige Konstantin Vasiliev. Her ses han sammen med skuespilleren Jodie Comer. (© HBO Nordic)

Kim Bodnia har lavet film siden 1989, men den 53-årige skuespiller kunne alligevel godt mærke, at der var noget særligt over at være med til det store award-show – selvom han har god portion erfaring med i bagagen.

- Det er så mærkeligt at være med til. Men man føler alligevel, at man er på lige fod med alle til showet, så det har været en stor fornøjelse, lyder det fra skuespilleren, der fortsætter:

- Jeg er jo en gammel dreng efterhånden. Men hvis man skal sige noget vildt, så var det stort for mig at møde Kirk Douglas. Han var en, jeg selv så på tv som barn. Og Jeff Bridges var der også.

Men mere når skuespilleren ikke at sige, før han er nået frem til efterfesten, som han skal skynde sig ind til.

I en sms til dr.dk hilser han dog fra Richard Gere.

Facebook
Twitter