Kirkesang fra 'Skam' går viralt

Norske Nils Bechs fortolkning af julesalmen ’O helga natt’ er blevet yderst populær, efter den var med i et vigtigt øjeblik af successerien 'Skam'.

Den norske elektropopsanger og performancekunstner Nils Bech synger her julehittet i det andetsidste afsnit af efterårets 'Skam'-sæson. (© NRK)

Ligesom man troede at den norske netsucces ’Skam’ ikke kunne nå nye digitale højder, har serien fået succes på endnu et punkt.

Den norske musiker Nils Bech blæser nemlig nettet bagover med sin fortolkning af den svenske julesalme ’O helga natt’.

Siden sangen indgik i næstsidste afsnit af 'Skam' 9. december, er den blevet streamet mere end 300.000 gange på musiktjenesten Spotify og hørt flere end 40.000 gange på Youtube.

Julesalmen ligger i øjeblikket nummer 1 på den norske Spotify Viral 50 Chart. På den danske pendant er den netop faldet til en andenplads efter at have ligget nummer 1 i sidste uge.

'O Helga nat' - et afgørende øjeblik

Mens Bech, der både er elektropopsanger og performancekunstner, synger julen ind med høj og klar røst i 9. afsnit, går sæsonen ind i sin afsluttende og forløsende fase. Isak får en sms fra Even efter en dramatisk uge i parforholdet.

Se hele afsnittet her.

Den norske netserie har taget danskerne med storm, og hver uge har titusindvis af danske seere fulgt med, når det nyeste afsnit blev lagt online på NRK.

I fredags blev det sidste afsnit sendt i sæson 3.

Ny sæson til foråret

Heldigvis for de mange 'Skam'-fans havde NRK forinden bekræftet, at den nu afsluttede sæson, ikke bliver det endegyldigt sidste, vi ser til de unge far Hartvig Nissen-skolen i Oslo.

Der kommer nemlig en fjerde sæson i 2017. Hvem der skal være hovedperson, vides endnu ikke.

Indtil da må fans af serien ty til ’Kosegruppa DK’ på Facebook, hvor over 21.000 medlemmer deler og diskuterer 'Skam'-nyheder, -sorger og -tanker.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk