Klam klovn sætter rekord: Bedst sælgende gyser nogensinde

Den nye filmatisering af Stephen King-klassikeren 'It' har allerede hevet to imponerende rekorder hjem i premiereugen.

- Det er sindssygt vellykket ungdomshorror, siger dr.dk's tv- og filmeksperter Frederik Dirks Gottlieb og Kasper Lundberg om gyseren 'It'. (© Warner Bros. Entertainment Inc. All Rights Reserved.)

117,2 millioner dollars - eller cirka 725 millioner danske kroner.

Så meget har den genopståede kultklassiker 'It' med den mareridtsfremkaldende klovn Pennywise i hovedrollen indtjent, siden den havde premiere i de amerikanske biografer i fredag 8. september.

Det gør dermed den nye udgave af forfatter Stephen Kings 80'er-krimi til dén horrorfilm i USA, der har solgt mest i forbindelse med en premiereweekend nogensinde. Det fortæller filmselskabet Warner Bros., allerede før de sidste opgørelser over salgstal er landet.

Og det er ikke den eneste rekord, der er blevet sat i forbindelse med den nye filmatisering af Stephen King-klassikeren, der havde dansk premiere i torsdags. Filmen er samtidig den mest sælgende film i september nogensinde i forbindelse med premieren.

Det skriver nyhedsbureauet AP.

Overbevisende rekord

Og der er ikke brug for nogen målfotos i forbindelse med rekorderne.

Salgstallene er nemlig mere end fordoblede i forhold til antallet af solgte billetter for de tidligere rekordindehavere, som var 'Paranormal Activity 3', der indtil nu har været den mest sælgende gyser nogensinde i forbindelse med premieren, mens 'Hotel Transylvania 2' har haft september-salgsrekorden indtil nu.

De sidste salgstal vil først blive tilføjet opgørelsen mandag, og de positive salgstal har da også overgået filmselskabets egne forventninger.

- Vi har overgået alles mest optimistiske og mest aggressive forudsigelser, siger Warner Bros.' præsident for distributionen i USA ifølge AP.

Filmen er den første ud af to planlagte film om klovnen Pennywise, der spilles af svenske Bill Skarsgård.

Opfølgeren er sat til at have premiere i sidste halvdel af 2019.

Stephen King-klassikeren blev første gang filmatiseret i 1990 som en mini-serie i to dele.