Klar til at finde din nye favorit? Her er efterårets 5 mest spændende nye serier

Efteråret er spækket med helt nye, spændende serier. Vi guider dig til de bedste.

Efteråret byder på tv-guf i lange baner. Blandt andet 'Maniac' på Netflix med Emma Stone (tv.) i en af hovedrollerne og 'Kriger' på TV 2 med Danica Curcic (th.). (Foto: Michele K. Short / Karoline Lieberkind © Netflix / TV 2)

Man kan let glemme det midt i varmen, strandturene og de lyse aftener.

Men efteråret er undervejs, og pludselig får du altså brug for dit tv igen.

Og der er masser af de senere års bedste serier, der kommer tilbage med nye sæsoner, som du kan glæde dig til at synke tilbage i.

På komediefronten gælder det især tredje sæson af HBOs geniale storbykomedie 'Insecure' og Netflix' animerede depressionskomedie 'BoJack Horseman'.

Herhjemme glæder jeg mig til at se, om Frank og Casper har opdateret formlen i 'Klovn', eller om de samme gamle cringe-tricks fungerer lige så godt i 2018.

På dramafronten bliver det spændende at se, om anden sæson af DRs 'Herrens Veje' kan bryde fri af historien om de dalende seertal og enten blive forfriskende, teologisk niche-tv eller blive underholdende nok til at samle hele Danmark.

'Herrens Veje' med blandt andre Ann Eleonora Jørgensen og Lars Mikkelsen vender tilbage på DR1 søndag den 14. oktober med anden og sidste sæson. (Foto: Tine Harden © dr)

HBOs pornografi-historie 'The Deuce', den danskerglade 'Vikings' og thrilleren 'Ozark' kommer også tilbage inden årsskiftet og fortjener alle masser af tilbagevendende seere.

Men efteråret er også sæson for masser af premierer på helt nye serier.

Serier, som bare igen, igen beviser, at de allerstørste navne både på skuespiller- og produktionsfronten ser serierne som det oplagte medie med mulighed for at fortælle vor tids største historier.

Nederst kan du se en samlet oversigt over, hvilke nye danske serier, der kommer i efteråret, men her har vi først udvalgt fem af de mest spændende nye serier til dig, som du kan kaste dig over, når temperaturen falder, og de første regnvejrsweekender rammer.

(© Netflix)

Disenchantment

De sidste mange år har det været de gamle travere inden for animationsserier for voksne, der tog de store kegler. 'South Park', 'Family Guy' og ikke mindst klassikeren over dem alle, 'The Simpsons'.

Men efter den intergalaktiske vanvidsserie 'Rick and Morty' er kommet på Netflix og har fået et internationalt gennembrud i mainstream, er jorden gødet for en ny opblomstring af genren.

Manden bag 'The Simpsons', Matt Groening, har også fundet vej til Netflix og er klar med en eventyrserie, der flere steder er beskrevet som 'Simpsons' møder 'Game of Thrones'. Så vi kan nok forvente kuglerunde øjne og store overbid a la Bart Simpson kombineret med drager, prinsesser og masser pruttejokes.

'Disenchantment' kan ses på Netflix fra den 17. august. Se trailer her.

(© Viaplay)

Hånd i hånd

TV 2 pustede nyt liv i den romantiske komedieserie med ungdomsserien 'Perfekte Steder', der ligesom 'Skam' udnyttede serieformatet til virkelig at få seeren med på alle følelserne.

Og det er befriende ikke at skulle nå en happy end 90 minutter efter det nuttede første møde, men bare synke ind i identifikationen med sine egne oplevelser og også have plads til lidt flere bump og lidt mere realisme på vejen.

Nu vil Viaplay gøre dem kunsten efter for os lidt tættere på midten af livet.

Det er to af de mest lovende skuespillere i dansk tv, Esben Dalgaard og Ditte Ylva Olsen, der skal overbevise os om deres uimodståelige kemi som parret, der arbejder på at lade kærligheden trives midt i sure sokker og babygråd.

Det bliver spændende at se, om det kan være både rørende og sjovt med en romantisk komedie, der begynder, hvor de andre slutter.

'Hånd i hånd' kan ses på TV3 og Viaplay fra den 30. august.

(Foto: Erica Parise © Showtime/HBO Nordic)

Kidding

Jim Carrey spiller i 'Kidding' den altid venlige og overskudsagtige børnefjernsynsstjerne Mr. Pickles, hvis verden og familieliv begynder at falde fra hinanden.

Et ikke ukendt paradoks for Carrey, der har kæmpet med ekstremt tungsind og sociale udfordringer samtidig med og efter, han blev komediestjerne og ungdomshelt i 90'er-mastodonterne 'The Mask' og 'Ace Ventura'. Og senest og vildest eksponeret i den rørende dokumentar 'Jim and Andy' på Netflix.

Den nye serie er lavet af Michel Gondry, der har arbejdet sammen med Jim Carrey før og tydeligvis altid har set et andet potentiale i ham end hans utrolige gummiansigt, da han valgte ham til hovedrollen i 'Eternal Sunshine of the Spotless Mind'.

Der er både vanvittige frisurer, døde fugle og dukkesex i traileren.

'Kidding' kan ses på HBO Nordic fra den 10. september. Se trailer her.

(Foto: Michele K. Short © Netflix)

Maniac

- Når du forstår sindets struktur, kan alt ændres. Smerte kan fjernes, og sindet kan løses som en gåde, der går op. Det er ikke terapi, det er videnskab, siger en kynisk psykiater med en ildevarsende stemmeføring i traileren til 'Maniac'.

Det tankeeksperiment er udgangspunktet for den nye miniserie, hvor Jonah Hill og Emma Stone deltager i et eksperiment i håb om at få kureret deres mentale problemer.

Det ligner en slags blanding af 'Black Mirror' og… nej, bare et virkelig langt afsnit af 'Black Mirror'.

Men spændende valg af stjerner, der begge mestrer både drama og komedie og superinstruktøren Cary Fukunaga, der viste sig at være en af de væsentligste grunde til at første sæson af 'True Detective' var så vellykket.

'Maniac' kan ses på Netflix fra den 21. september. Se trailer her.

(Foto: Karoline Lieberkind © TV 2)

Kriger

Det er ikke kun i USA, at superstjerner og mesterinstruktører for længst er holdt op med at skelne mellem biograffilm, der er gode for din karriere, og tv-serier, der sikrer dig din pension.

Nu har Christoffer Boe, en af vores mest eksperimenterende arthouse-instruktører, skrevet og instrueret alle seks afsnit af den nye TV 2-satsning 'Kriger'.

Serien bliver beskrevet som et krimidrama om hjemvendte soldater, der har svært ved at passe ind i et samfund med nye erfaringer i form af at have slået ihjel.

To af Danmarks allerhotteste stjerner, Danica Curcic og Dar Salim, bliver her sat sammen for første gang i hovedrollerne, så hvis det hele går op i en højere enhed, kan det blive den perfekte kombination af skuespiller-sejhed, krimiunderholdning, artsy instruktion og tematisk tyngde.

'Kriger' kan ses på TV 2 og TV 2 PLAY i løbet af efteråret. Se teaser her.

Danske fiktionsserier i efteråret 2018

Se traileren til 'Mord uden grænser', der har premiere 19. august på DR1.

Se teasere for samtlige af TV 2s serier, der har premiere i vinterhalvåret 2018-2019.

Se traileren til anden sæson af 'Herrens Veje', der har premiere 14. oktober på DR1.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk