'Klovn' er tilbage til (de fleste) anmelderes begejstring: 'Forventningerne er skruet i vejret'

Ottende sæson af 'Klovn' er ude nu – en niende er allerede på vej.

Frank Hvam og Casper Christensen er tilbage med en ottende sæson af deres roste og velkendte 'Klovn'-univers til de fleste anmelderes begejstring. (Foto: Per Arnesen © TV 2)

Det er tre år siden, du sidst kunne følge med i serien om Frank og Casper.

Og det er bare halvandet år siden, den tredje film i 'Klovn'-universet havde biografpremiere.

Nu, på trods af tidligere udmeldinger om, at 'Klovn the Final' skulle være det endegyldige punktum for det tåkrummende univers, har den ottende sæson af tv-serien netop haft premiere.

Makkerparret Hvam og Christensen har svært ved at lægge deres fælles projekt i graven. Særligt fordi de har det "utroligt sjovt", når de laver 'Klovn', har Casper Christensen tidligere udtalt. (Foto: Per Arnesen © TV 2)

Og selvom anmelderne er enige om, at de to første tilgængelige afsnit "hverken (er) fødte klassikere eller falder helt igennem", og at der ikke er tale om "et premiereafsnit til historiebøgerne", så er der en begejstring og velvilje at spore hos størstedelen af anmelderne:

- Jeg var egentlig afklaret med, at det nok ikke ville blive så godt, som man husker 'Klovn', men nu er forventningerne til de næste syv afsnit skruet i vejret, skriver BT's anmelder og kvitterer med fem ud af seks stjerner.

Filmmagasinet Ekko roser desuden Casper Christensens rolle bag kameraet, da han for første gang ikke bare er skaber og manuskriptforfatter, men også instruktør på den nye sæson:

- Casper Christensen mestrer springet til instruktør af otte nye afsnit, hvor han og Frank Hvam med grænsesøgende komik nægter at tilpasse sig virkeligheden, skriver Ekko og giver fire ud af seks stjerner.

Mia Lyhne er naturligvis også tilbage i rollen som Franks hustru Mia i seriens ottende sæson. Denne gang forsøger hun sig blandt andet (forgæves) med en bogklub bestående af blandt andre Natasja Crone og Stéphanie Surrugue. (Foto: Per Arnesen © TV 2)

Jyllands-Posten synes også, at den ottende sæson af 'Klovn'-universet slipper godt af sted med de to første afsnit, og roser skaberne bag for deres tilgang til den midaldrende mand:

- Christensen og Hvam har skarpt blik for den midaldrende mands lidelser. Christensen er perfekt i sin selvfede inkarnation af en forvokset og forkælet drengerøv, der går til tilgivelsesceremonier med sin unge hustru, mens han beholder ægteskabsbidragene fra Aqua-Lene for sig selv på en hemmelig konto, lyder det, mens der uddeles fire ud af seks stjerner.

Sæsonen har undertitlen 'Vore bedste år', og vielskerserier.dk spørger i deres anmeldelse:

- Er det så virkelig vore bedste år af Klovn?

Og når frem til konklusionen:

- Svaret er ja, de to første afsnit af Klovn, sæson otte, på TV2 kan muligvis blive "vore bedste år".

Men det er ikke alle anmeldere, der er enige i, at det er det bedste, makkerparret har begået.

- Når 'Klovn' er bedst, er den et spejl for vores egne ildesete impulser, en smertefuld og alligevel overbærende udstilling af klovnen i os alle (overbærende, fordi der efterhånden ikke er meget, som Mia ikke har tilgivet Frank for), skriver Soundvenue, før de dog ankommer til konklusionen, at "det gør ikke længere så ondt, som det gjorde engang", mens sæsonens første afsnit derfor får tre ud af seks stjerner.

Og lavest på ranglisten placerer Ekstra Bladets anmelder serien med to ud af seks stjerner:

- Fra at være klassens frække dreng er 'Klovn' desværre blevet ham den lidt pinlige onkel, der sidder henne i hjørnet og fortæller den samme gamle halvsjofle vittighed om og om igen, mener de.

Er det så slut nu?

Det var som nævnt slet ikke planen, at der skulle være kommet mere 'Klovn' efter den tredje spillefilm, 'Klovn the Final'. Det udtalte både Frank Hvam og Casper Christensen forud for premieren.

Men sådan er det som bekendt ikke gået.

'Klovn'-universet har ikke kun været kendt for sin dyrkelse af det pinlige – men også for de mange gæsteoptrædender undervejs. I den nye sæson kommer blandt andet skuespiller Pilou Asbæk forbi. (Foto: Per Arnesen © TV 2)

Mest af alt fordi Hvam og Christensen har det virkelig sjovt, når de laver 'Klovn', udtalte Casper Christensen i den pressemeddelelse, der i januar annoncerede den ottende sæson:

- Det handler om to ting. For det første har vi det utroligt sjovt, når vi laver 'Klovn', og for det andet var det så uforløst at lukke universet ned, da filmen blev taget af sidste forår.

Det stopper i øvrigt ikke ved en ottende sæson, viser det sig. For produktionen af den niende sæsonen er faktisk allerede godt i gang, erfarede BT i sidste uge. Rygter, de fik bekræftet af TV2.

Serien er tilgængelig på TV2 Play.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk