Kontroversiel grundlægger af Fox News er død

Roger Ailes, der måtte træde tilbage som chef for nyhedskanalen efter en sag om sexchikane, er død.

I 1960'erne blev et møde med Richard Nixon indgangen til politik for Roger Ailes, tidligere chef for Fox News. (Foto: FRED PROUSER © Scanpix)

Roger Ailes, mangeårig republikansk kampagnestrateg og chef for tv-kanalen Fox News, er død, 77 år. Det oplyser Fox News.

Hans hustru, Elizabeth, skriver i en meddelelse, at hun er 'i dyb sorg og knust'. Hun betegner sin mand som en 'patriot'.

Roger Ailes har stået i spidsen for Fox News, siden kanalen for første gang gik i luften i 1996.

Sidste år måtte han træde tilbage fra den øverste chefpost på grund af beskyldninger om sexchikane.

Ailes afviste, at der var hold i beskyldningerne, men indgik forlig med den kvindelige studievært, der hævdede at være blevet krænket af ham.

Rådgiver for Trump og Nixon

Under Roger Ailes' ledelse har Fox News opnået høje seertal og stor politisk indflydelse. Fox News er den amerikanske præsident Donald Trumps foretrukne nyhedskanal.

Han begyndte sin karriere inden for tv-verdenen i 1960'erne. I forbindelse med et debatprogram på tv mødte han republikaneren Richard Nixon, som siden blev valgt til USA's præsident, skriver Fox News.

Han blev Nixons medierådgiver og har siden været konsulent for flere amerikanske præsidenter. Han rådgav også Donald Trump under valgkampen sidste år.

/ritzau/

Nyhedsbrev TAG DR.DK KULTUR MED DIG

Få seneste anmeldelser og indblik i musik, film, bøger og kunst - hver torsdag.

Vis alle nyhedsbreve