Kontroversiel verdensstjerne spiller hovedrollen i ny Netflix-serie: 'Første gang jeg er stolt af noget, jeg har lavet'

Megastjernen Miley Cyrus mener, at rollen i 'Black Mirror' er som skrevet til hende.

(Foto: PLANET PHOTOS © NETFLIX/PLANET PHOTOS)

En verdensberømt popstjerne iført paryk, som fascinerer unge piger verden over - og som måske ikke er den, som hun udgiver sig for.

Lyder det bekendt?

Miley Cyrus brød igennem som hovedrolleindehaveren i Disney Channel-serien 'Hannah Montana' tilbage i 2006, men beskrivelsen herover kunne lige så godt passe til hendes rolle i den nye sæson af Netflix-antologien 'Black Mirror' i 2019.

Og den er ikke for børn.

I 'Black Mirror' går hun under navnet Ashley O., og den blonde paryk er skiftet ud med en pink page. Kort fortalt er Ashley et popfænomen, og dermed er hun også en indbringende forretning for dem, der tjener penge på hende.

Ashley selv ønsker at tage sin karriere i en helt andet retning - men dét får hun ikke lov til.

Sådan ser Miley Cyrus' rolle i 'Black Mirror' ud. (© Netflix)

Charlie Brooker og Annabel Jones er hjernerne bag 'Black Mirror', der er en antologiserie, som er kendt for dystopiske fortællinger om teknologiens mørkeste sider.

De havde ikke turdet håbe på, at Miley Cyrus ville sige ja til at spille rollen, fortæller de til DR.

- Vi ledte efter en, som er en fantastisk skuespiller, og som du øjeblikkeligt vil købe, forstå og tro på er den her internationale popstjerne. Drømmen var Miley Cyrus. Men vi tænkte, at hende får vi aldrig, fortæller Charlie Brooker.

Men det gjorde de. Miley Cyrus læste manuskriptet, og hun var vild med det, fortæller popstjernen til radioprogrammet Capital Breakfast.

- De spurgte: 'Vil du det her?' Og jeg svarede: 'Altså, jeg har ikke rigtig noget valg, siden I har skrevet det om mig, så jeg ved ikke, hvem I ellers vil bruge', siger Miley Cyrus.

Lyt til Miley Cyrus' nummer 'Party in the USA' fra 2009 her:

0:00

Færdig med Hannah Montana

Og ja, det lyder rimelig sandsynligt, at Charlie Brooker og Annabel Jones faktisk havde skræddersyet rollen til netop Miley Cyrus.

Det er nemlig ikke kun Ashley O. i 'Black Mirror', som ønsker at være kendt for andet end teenage-pop og at gøre op med det billede, der er blevet skabt af hende.

Sådan havde Miley Cyrus det også efter årene med rollen som 'Hannah Montana'.

Miley Cyrus, som hun så ud i Hannah Montana-dagene i 2006. (Foto: Hikari Yokoyama © Getty Images)

Pludselig en dag smed Miley Cyrus sin Hannah Montana-paryk og viste en helt ny side af sig selv. En manøvre, der sendte chokbølger gennem musikindustrien, som indtil da havde stemplet hende som en sød og uskyldig Disney-pige.

Det fortæller musikredaktør på dr.dk Marie Søndergaard.

- Hun havde brug for at bryde ud af det image, fordi hun ikke følte, det var den person, hun rigtigt var, forklarer Marie Søndergaard.

- Hun var blevet sat i bås, og det brød hun sig bestemt ikke om, så hun gik den fuldstændig modsatte vej for at skabe et nyt image med kort hår, tungen ud af munden og twerking på scenen.

Ifølge Marie Søndergaard var musikken og den Miley Cyrus, som man for alvor mødte på albummet 'Bangerz' fra 2013, noget helt nyt.

Lyt til 'Wrecking Ball' fra 'Bangerz'-albummet her:

0:00

Og selvom Miley Cyrus måske tabte nogle 'Hannah Montana'-fans på gulvet i processen, så fik hun bestemt også mange nye fans, der elskede den mere vilde og frie popstjerne, til at skrue op for musikken.

Der er sket meget med Miley Cyrus, siden hun var Disney-stjerne. Her deltager hun i Women's March i Los Angeles tilbage i 2017. (Foto: Araya Diaz © Getty Images)

I dag er Miley Cyrus, måske endnu mere nu end før, en kæmpestjerne på den internationale popscene, som topper hitlisterne gang på gang og sælger billetter i svimlende tusindtal, hver gang hun spiller koncert.

Men hun har ikke kun genopfundet sig selv én gang.

- Albummet 'Younger Now’, der udkom for nogle år siden, var igen et skifte i Mileys karriere. Mange beskriver det som, at hun gik tilbage til sine rødder med en opvækst i den amerikanske country-stat Tennessee, siger Marie Søndergaard.

- På det tidspunkt var hun flyttet sammen med sin forlovede, havde fået en hulens masse kæledyr og var bare et andet sted i sit liv, hvor hun, med egne ord, ikke havde brug for at bevise noget eller tage afstand til Disney-tiden længere.

I sidste uge kom der så igen ny musik fra Miley Cyrus, som udgav ep'en 'She Is Coming', der er en forløber til et kommende album, og som igen beviser, at stjernen er en musikalsk kamæloen.

Hun prøver blandt andet kræfter med rap på nummeret 'Cattitude', og ep'en er generelt endnu et standpunkt fra Miley Cyrus om, at hun ikke vil sættes i en bestemt kasse. Hverken som menneske eller musiker.

- Miley Cyrus er god til at lave musik og fortælle historier fra netop det sted, hun er i livet, og om de ting, hun føler noget for på det konkrete tidspunkt. Jeg kan sagtens forestille mig, at der vil komme flere af de her radikale skift i hendes musikalske karriere, siger Marie Søndergaard.

Lyt til det nye nummer 'Cattitude' her:

0:00

Svært at blive taget seriøst som kvinde

Næsten samtidig med ep'en har Netflix altså lanceret endnu en sæson af 'Black Mirror'. Og Miley Cyrus mener, at netop afsnittet om Ashley O. handler om andet og mere end teknologiske dystopier, som 'Black Mirror' ellers er kendt for.

- Det er historien om kvinder i musikbranchen. Jeg tror virkelig, at det er svært at blive taget seriøst som kvinde i den branche. Folk tænker, at hvis du ikke er iført et bodysuit og synger popmusik, hvorfor vil nogen så have lyst til at se dig?, siger Miley Cyrus, der føler sig virkelig stolt over sit arbejde med rollen som Ashley O., som hun altså mener nærmest er skrevet til hende.

- Jeg hader alt det, jeg laver. Hver gang jeg forlader noget, synes jeg, det er skrækkeligt. Det her var første gang, jeg har forladt noget og virkelig følt mig stolt over mit arbejde, sagde hun i december, da det blev offentliggjort, at hun er med i serien.

Den nye sæson af 'Black Mirror' kan ses på Netflix fra den 5. juni.

DR har mødt skaberne af serien, Charlie Brooker og Anabell Jones. Se et kort interview med dem her:

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk