Kostede 34 millioner at lave - nu skuffer dansk film stort i biograferne

Fantasyfilmen 'Valhalla' har ikke levet op til Nordisk Films forventninger.

I rollen som tordenguden Thor ses Roland Møller. Bag ham ses Dulfi Al-Jabouri i rollen som den mere luskede gud Loke. (Foto: Kasper Tuxen)

"En fæl skuffelse"."En ufrivillig farce". "Alt for endimensionel".

Sådan lød risen blandt andet fra dele af det danske anmelderkorps om Fenar Ahmads fantasy-brag 'Valhalla', da filmen havde premiere den 10. oktober.

Efter to uger i biograferne ser det ud til, at de danske biografgængere også har vendt tommelfingeren ned til genindspilningen af Peter Madsens tegnefilm fra 1986.

'Valhalla' har nemlig 'kun' solgt 44.364 billetter, viser de nyeste tal fra Det Danske Filminstitut.

Et tal, der ærgrer distributionschefen hos Nordisk Film, Frederik Honoré.

- Publikum er ikke kommet i det antal, som jeg havde håbet på. Jeg synes, det er skuffende. Det skal der ikke herske nogen tvivl om, siger han.

Antallet af solgte billetter til 'Valhalla' står noget i kontrast til de tre andre danske film, der har haft premiere den seneste måned.

Animationsfilmen 'Mugge & vejfesten', der havde premiere den 26. september, har således passeret 132.000 solgte billetter, mens komedien 'Jagtsæson' på bare tre uger har lokket hele 341.000 danskere ind i biografmørket.

Også børnefilmen 'Gooseboy' har solgt en smule mere end 'Valhalla', nemlig 50.000 billetter, siden premieren den 3. oktober.

Se traileren til 'Valhalla' her:

Ikke vant til fantasyfilm i Danmark

Distributionschef Frederik Honoré synes, det er synd, at en "modig og ambitiøs" film som 'Valhalla' ikke har leveret det ønskede salg.

- Vi havde naturligvis drømt om et bedre resultat, men det er svært at sige, hvorfor folk i højere grad har valgt at købe billet til nogle andre film i efterårsferien, siger han.

Filmen har haft et budget på 34 millioner kroner - en størrelse, som vi ikke ser så hyppigt herhjemme.

I år har kun 'Skammerens datter II: Slangens gave', der havde et budget på knap 38 millioner, og biografhittet 'Ser du månen, Daniel', der er årets dyreste med sine 41 millioner kroner, overgået 'Valhalla'.

Frederik Honoré synes da også, at 'Valhalla' er virkelig flot, og han mener ikke, at forklaringen på det sløve salg kan lægges på anmelderne. Han tror mere, det skyldes, at fantasy ikke er en genre, vi har tradition for her i Danmark.

- I folks bevidsthed er de store fantasyfilm nok noget, vi primært forventer fra amerikanerne, siger han.

Det er til gengæld ikke første gang, vi ser danske instruktører lege med fantasygenren, påpeger han.

- Vi har da set genren før med Skammerens datter I og II, som solgte henholdsvis 225.000 og 73.000, men ingen af dem var jo blockbustere.

Cecilia Loffredo ses her i rollen som pigen Røskva, der følger efter sin bror Tjalfe til de nordiske guder i Asgård. (© Nordisk Film)

Nu håber han bare, at 'Valhalla' får lov til at køre så længe som muligt i biograferne – og særligt i weekenderne.

- Den her type film performer ikke godt på hverdage, og det er der ikke noget mystisk i. Mit håb er, at vi ender på 70-80.000 solgte billetter. Vores succeskriterium er jo at sælge så meget som muligt.

DR.dk har været i kontakt med filmens instruktør, Fenar Ahmad, der tidligere har hittet med filmen 'Underverden'. Han ønsker dog ikke at udtale sig til artiklen.

Facebook
Twitter