Tema Oscar 2016

'Krigen' taber til ungarsk Oscarfarvorit

Det blev som forventet den ungarske film 'Son of Saul', der vandt en Oscar for 'Bedste Udenlandske Film'.

Instruktør Laszlo Nemes og resten af holdet bag 'The Son of Saul' lige efter de har modtaget en Oscar for bedste udenlandske film. REUTERS/Lucy Nicholson (Foto: Lucy Nicholson)

Det gik fuldstændig som forventet.

Den ungarske film 'Son of Saul' har vundet den ene pris efter den anden op til dette års Oscaruddeling, og den var derfor også storfavorit til at snuppe en af de gyldne statuetter.

Og det var præcis hvad der skete ved nattens Oscaruddeling. 'Son Of Saul' vandt i kategorien for 'Bedste Udenlandske Film' og dermed måtte den danske film 'Krigen' se sig forbigået i selvsamme kategori.

Oscar 2016

Årets Oscar-uddeling fandt sted 28. februar 2016 i Dolby Theatre i Los Angeles. 'Spotlight' vandt hovedprisen som årets film. 'Mad Max: Fury Road' hev hele seks af de eftertragtede statuetter hjem, mens storfavoritten 'The Revenant' løb med tre - for bedste fotografering, bedste instruktør og bedste mandlige hovedrolle, der gik til Leonardo DiCaprio. Ingen af de to nominerede danske film vandt.

Gå til tema

'Son of Saul' har netop haft premiere i de danske biografer, og har fået topkarakter hos stort set alle danske anmeldere.

Nyhedsbrev TAG DR.DK KULTUR MED DIG

Få seneste anmeldelser og indblik i musik, film, bøger og kunst - hver torsdag.

Vis alle nyhedsbreve