Krigsdrama sejrede, mens Netflix blev den store Golden Globe-taber: Se alle vinderne her

'1917', Joaquin Phoenix og Renée Zellweger vandt de helt tunge priser ved nattens Golden Globe-uddeling.

Første Verdenskrigsdramaet '1917' vandt prisen for 'Bedste film - drama', mens Sam Mendes også løb med prisen for 'Bedste instruktør' for filmen. (Foto: Paul Drinkwater © Handout Photo)

Den 77. udgave af Golden Globes blev en helt speciel aften for filmen '1917', Joaquin Phoenix og Renée Zellweger, da de natten til mandag, dansk tid, løb med de helt store priser i Hollywood.

Første Verdenskrigsdramaet '1917' løb med den mest eftertragtede pris af dem alle, da den vandt 'Bedste film - drama'-kategorien. Det gjorde den foran 'Joker' og Netflix-filmene 'Marriage Story', 'The Irishman' og 'Two Popes'.

Og netop Netflix står tilbage som den store taber ved dette års Golden Globe-uddeling. Streamingtjenesten stod bag hele 34 nomineringer, men endte med kun at vinde to i tv-kategorierne.

Mindre overraskende var det, at favoritterne Joaquin Phoenix og Renée Zellweger vandt prisen for bedste mandlige og kvindelige skuespiller i en dramafilm.

Selvom Quentin Tarantino ikke løb med prisen for 'Bedste instruktør', blev det alligevel til tre priser til hans film 'Once Upon a Time... in Hollywood'. Den vandt for 'Bedste film - musical eller komedie', Brad Pitt vandt prisen for 'Bedste mandlige birolle', og så fik Tarantino selv en statuette med hjem for 'Bedste manuskript'.

Skuespillerinden Awkwafina skrev historie, da hun vandt prisen for 'Bedste kvindelige skuespiller i en komedie eller musical'. Ikke nok med, at hun vandt sin første pris i sin første nominering, så er hun også den første skuespiller af asiatisk afstamning, som vinder en Golden Globe i en af de store skuespilkategorier.

  • - Hej allesammen, det er så godt at se jer. I ser godt ud her 17 år senere, sagde Renée Zellweger med henvisning til, at hun har været ude af det fine Hollywood-selskab i nogle år. Hun vandt 'Bedste kvindelige skuespiller i en dramafilm' for sit portræt af Judy Garland i filmen 'Judy'. (Foto: Handout)
  • Joaquin Phoenix vandt en Golden Globe-statuette for 'Bedste mandlige skuespiller i en dramafilm' for sin altoverskyggende hovedrolle i 'Joker'. Han roste i sin takketale blandt andet arrangementet for at servere en plantebaseret menu. (Foto: Paul Drinkwater © Handout Photo)
1 / 2

Det biografiske drama 'Rocketman' om Elton Johns liv løb med to priser. Filmen vandt en statuette for 'Bedste originale sang', og så vandt den britiske skuespiller Taron Egerton prisen for 'Bedste mandlige skuespiller i en komedie eller musical' for sin rolle som Elton John i filmen.

Den sydkoreanske Cannes-vinder 'Parasite' løb med prisen for 'Bedste ikke-engelsksprogede film', mens filminstruktøren Sam Mendes løb med den eftertragtede Golden Globe for 'Bedste instruktør' for krigsdramaet '1917', der for kort tid siden fik dansk premiere.

Her påpegede værten Ricky Gervais på vanlig spiddende vis henvendt til Hollywood Foreign Press Association, at der ingen kvinder var blandt de nominerede til instruktør-prisen.

- Ingen kvinder var blandt de nominerede. Som i ingen. Det er skidt.

Awkwafina blev den første skuespiller af asiatisk afstamning, som vinder en Golden Globe i en af de store skuespilkategorier. (Foto: Frederic J. BROWN © Scanpix)

'Fleabag' og 'Succession' løber med tv-priserne

Den rutinerede skuespiller Brian Cox, der har været i film- og tv-branchen i snart 60 år, løb med statuetten for 'Bedste mandlige skuespiller i en tv-serie – drama' for sin rolle i 'Succession', som han spiller én af hovedrollerne i. Serien blev desuden kåret til 'Bedste tv-serie - drama' foran serier som 'The Crown' og 'Big Little Lies'.

Sidste års Oscar-vinder Olivia Colman tog endnu en pris med hjem, da hun vandt kategorien 'Bedste kvindelige skuespiller i en tv-serie – drama' for sit portræt af den britiske monark dronning Elizabeth i 'The Crown'.

  • Den britiske skuespiller Phoebe Waller-Bridge havde svært ved at styre sin begejstring over sin Golden Globe-statuette. (Foto: Frederic J. BROWN © Scanpix)
  • Den skotske skuespiller Brian Cox løb med statuetten for 'Bedste mandlige skuespiller i en tv-serie – drama' for sit portræt af en patriarkalsk mediemogul i tv-serien 'Succession'. (Foto: Frederic J. BROWN © Scanpix)
  • Oscar-vinderen Olivia Colman var tydeligt overrasket over, at hun kunne tage endnu en Golden Globe-statuette med hjem. Dette er hendes tredje af slagsen. (Foto: handout © Scanpix)
1 / 3

Det blev også en stor aften for Phoebe Waller-Bridge, der er idékvinde bag og hovedrolleindehaver i komedieserien 'Fleabag'. Hun tog en statuette med hjem for 'Bedste tv-serie – komedie', og hun vandt også i kategorien 'Bedste kvindelige skuespiller i en tv-serie – komedie'.

Hun takkede blandt andet USA's tidligere præsident, Barack Obama, fordi han havde 'Fleabag' som en af sine favorit tv-serier i 2019.

- Som nogle af jer ved, så har han også altid været én af mine favoritter, lød det kækt fra britiske Phoebe Waller-Bridge fra scenen.

Se listen over alle vinderne herunder - og se hele Golden Globe Awards på DRTV fra i morgen, tirsdag, og på DR2 tirsdag aften klokken 20.

Bedste film - drama: '1917'

Bedste film - musical eller komedie: 'Once Upon a Time in Hollywood'

Bedste instruktør: Sam Mendes, '1917'

Bedste kvindelige skuespiller i en dramafilm: Renée Zellweger, 'Judy'

Bedste mandlige skuespiller i en dramafilm: Joaquin Phoenix, 'Joker'

Bedste kvindelige skuespiller i en komedie eller musical: Awkwafina, 'The Farewell'

Bedste mandlige skuespiller i en komedie eller musical: Taron Egerton, 'Rocketman'

Bedste kvindelige birolle i enhver genre: Laura Dern, 'Marriage Story'

Bedste mandlige birolle i enhver genre: Brad Pitt, 'Once Upon A Time In Hollywood'

Bedste ikke-engelsksprogede film: 'Parasite'

Bedste animationsfilm: 'Missing Link'

Bedste manuskript: Quentin Tarantino, 'Once Upon A Time In Hollywood'

Bedste originale musik: 'Joker'

Bedste originale sang: 'I'm Gonna Love Me Again' fra 'Rocketman'

Tv-kategorierne

Bedste tv-serie - drama: 'Succession'

Bedste tv-serie - komedie: 'Fleabag'

Bedste miniserie eller tv-film: 'Chernobyl'

Bedste mandlige skuespiller i en tv-serie – drama: Brian Cox, 'Succession'

Bedste kvindelige skuespiller i en tv-serie – drama: Olivia Colman, 'The Crown'

Bedste mandlige skuespiller i en tv-serie – komedie: Rami Yousef, 'Rami'

Bedste kvindelige skuespiller i en tv-serie – komedie: Phoebe Waller-Bridge, 'Fleabag'

Bedste mandlige skuespiller i en miniserie eller tv-film: Russell Crowe - 'The Loudest Voice'

Bedste kvindelige skuespiller i en miniserie eller tv-film: Michelle Williams, 'Fosse/Verdon'

Bedste mandlige skuespiller i en birolle i en serie, miniserie eller tv-film: Stellan Skarsgård, 'Chernobyl'

Bedste kvindelige skuespiller i en birolle i en serie, miniserie eller tv-film: Patricia Arquette, 'The Act'

Komikeren og talkshowværten Ellen DeGeneres takker for modtagelsen af Carol Burnett Award for sin særlige indsats indenfor tv-branchen. (Foto: handout © Scanpix)

Ærespriser

Cecil B. DeMille Award: Tom Hanks

Carol Burnett Award: Ellen DeGeneres

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk