Kritikerpris: Bille Augusts ’Stille hjerte’ får Bodil for årets bedste film

’Stille hjerte’ får Bodilprisen for årets bedste film. Bille Augusts familiedrama blev aftenens store vinder med i alt fire priser.

Filmen ’Stille hjerte’ med Danica Curcic i hovedrollen får fire Bodil-priser. (Foto: Rolf Konow © ©S/F Film Production/Rolf Konow)

Bille Augusts drama ’Stille hjerte’ løb med sejren, da de danske filmkritikere uddelte Bodilpriser lørdag aften.

Filmen modtog i alt fire priser – heriblandt i kategorien bedste danske film - da priserne blev uddelt i Bremen Teater i København.

- "Stille Hjerte" har vundet vores hjerter og Bille August har understreget, at han er en af vore helt store instruktører, når han som her rammer og holder sin egen tone rent, lød det fra Bodil-komitéen i begrundelsen.

- Som personinstruktør er Bille August en mester. Han er også en mester til med kameraet forrest at finde vej i hjertets irgange. Derfor er det os en ære og fornøjelse at kunne overrække en stor dansk instruktør hans tredje og godt og grundigt velfortjente Bodil, lød det fra scenen.

Udover at filmen fik hovedprisen, blev Danica Curcic præmieret for sin hovedrolle i ’Stille hjerte’. Pilou Asbæk fik prisen som årets bedste mandlige birolle, og Christian Torpe fik hæder for sit manuskript til Bille August-filmen.

Fiskerkomedie får to priser

Prisfesten kastede også rampelyset på filmen ’Klumpfisken’, der fik samlet to bodilstatuetter. Henrik Birch fik en Bodil for sin hovedrolle i filmen, og Susanne Storm fik prisen for den bedste kvindelige birolle i den nordjyske fiskerkomedie.

Da filmbranchen uddelte Robert-priserne for en måned siden, var det Lars von Trier og ’Nymphomaniac’, der løb med de fleste priser – blandt andet i kategorien årets danske spillefilm. Den afklædte film fik dog kun den såkaldte Sær-Bodil for Molly Malene Stensgaards klippearbejde.

To udenlandske film fik også hver deres bodilstatuetter. Den svenske komedie ’Force Majeure’ fik en Bodil i kategorien bedste ikke-amerikanske film, og ’Boyhood’ fik prisen for bedste amerikanske film.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk