Kronprins Frederik græd, grinte og jublede: Se alle højdepunkterne fra fødselsdagsshow

Se højdepunkterne fra 'Hele Danmark fejrer kronprinsen' søndag, hvor blandt andre Tina Dickow og Sort Sol optrådte for kronprinsen og resten af Danmark.

Kronprins Frederik var store dele af følelsesregistret igennem søndag aften. (© dr)

12.000 mennesker fulgte med i Royal Arena, og tv-seere i hele det danske kongerige kunne i aftes følge med i DR1s store fejring af kronprins Frederiks 50-års fødselsdag.

Se højdepunkterne fra en fødselsdagsfest af de helt store i artiklen herunder.

Fødselsdagsbarnet ankommer til showet

Kronprinsen med medfølgende familie ankommer til showet til stor begejstring for de 12.000 publikummer i salen.

11-årige August åbner showet med Metallica-hit

Udklædt som en ung kronprins Frederik indtog den 11-årige sanger August scenen i Royal Arena med en opdateret version af Metallicas megahit 'Nothing Else Matters' til stor fornøjelse for kronprinsen.

Lukas Graham: 'Take The World by Storm'

Lukas Graham med sanger Lukas Forchhammer i front optrådte med to sange under aftenens show. Den populære gruppe lagde ud med det festlige hit 'Take The World by Storm'.

Tina Dickow: 'Adams House'

Tina Dickow præsenterede sin nyeste sang 'Adams House' ved kronprinsens fødselsdagsshow med en energisk optræden.

Søs Egelind lægger an på kronprinsen

Der var brede smil over hele linjen i Royal Arena, da skuespilleren tog rollen som prinse-bedårer på sig og på komisk vis lagde kraftigt an på kronprinsen.

Frømænd stormer Royal Arena

Det lignede scener fra en actionfilm, da frømandskorpset på storslået maner stormede salen for at sende deres hilsner til fødselaren, som selv er gammel frømand.

Dizzy Mizz Lizzy: 'Brainless'

Dizzy Mizz Lizzy er et af kronprinsens yndlingsbands, og det var da også en tydeligt begejstret kronprins Frederik, der så med, da bandet gav en kraftfuld optræden med deres sang 'Brainless'.

Anders Matthesen om midtvejskrise

Hele salen skreg af grin, da Anders 'Anden' Matthesen på morsom vis indtog scenen med en monolog om den midtvejskrise, mange gennemlever, når de runder det skarpe hjørne.

Mø: 'Final Song'

Den altid energiske Mø gav den gas i Royal Arena og fik alle - også kronprinsparret - til at klappe med i takt.

Fællessang: 'I Danmark er jeg født'

DR Pigekoret sang for, da hele Royal Arena kastede sig ud i en god, gammeldags fællessang til H.C. Andersens 'I Danmark er jeg født'.

Tim Christensen i Beatles-medley

Tim Christensen imponerede både kronprinsen og publikum, da han overbevisende leverede Beatles-klassikerne 'Getting Better' og 'With a Little Help from My Friends'.

Lukas Graham: 'You're Not There'

Det blev et rørende øjeblik, da Lukas Graham vendte tilbage på scenen med 'You're Not There' - en sang, som Lukas Forchhammer har skrevet om tabet af sin far. Sangen fik tårerne frem hos den kongelige familie, der lige havde set et hyldestklip om prins Henrik.

Sort Sol: 'Let Your Fingers Do the Walking'

De kongelige tvillinger prins Vincent og prinsesse Josephine kravlede op i skødet på mor og far, da Sort Sol leverede aftenens måske smukkeste optræden med deres udødelige klassiker 'Let You Fingers Do the Walking'.

Rytteriet skåler for kronprinsen

Rasmus Botoft og Martin Buch bragte det store smil frem på kronprinsens læber, da de gav den gas som rigmændene Poul og Fritz, der var på fornavn med fødselaren.

Dansefest med Oh Land

Oh Land afsluttede aftenens show først med sangen 'Sunlight' og derefter 'We Turn it Up', der blev danset, sunget og spillet hjem sammen med DRs Børnekor og Livgardens Tambourkorps.

Kongelig krammer

Efter showet var der kongelig krammer fra en glad kronprins til blandt andet Mø, Kesi og Steen Jørgensen fra Sort Sol, da de optrædende mødte kronprinsen, kronprinsessen og de små prinser og prinsesser efter showet.

 • Det var en glad kronprins, der mødte kunstnerne efter showet. (Foto: © Frederik Højfeldt Nielsen, @DR)
 • Her er det rapperen Kesi, der får hilst på kronprinsen. (Foto: © Frederik Højfeldt Nielsen, @DR)
 • Kronprinsen Frederik hilste varmt på operasanger Gert Henning-Jensen, der sang med på åbningsnummeret 'Nothing Else Matters'. Bagved ses Tina Dickow. (Foto: © Frederik Højfeldt Nielsen, @DR)
 • Her er det Mø, der får en krammer af kronprinsen. (Foto: © Frederik Højfeldt Nielsen, @DR)
 • Prinsesse Isabella var med sin far ude at hilse på kunstnerne. (Foto: © Frederik Højfeldt Nielsen, @DR)
 • Forsanger i Sort Sol, Steen Jørgensen, fik også hilst på fødselaren. (Foto: © Frederik Højfeldt Nielsen, @DR)
 • Kronprinsessen hilser her på en række af de optrædende, heriblandt Mø og Kesi. (Foto: © Frederik Højfeldt Nielsen, @DR)
 • Kesi fik også givet en krammer til en glad prinsesse Isabella. (Foto: © Agnete Schlichtkrull, dr)
 • Kronprinsesse Mary fik sig en kort sludder med Lukas Forchhammer fra bandet Lukas Graham, der optrådte med to sange under showet. . (Foto: © Agnete Schlichtkrull, dr)
 • Rytteriets Martin Buch og Rasmus Botoft fik et godt grin med kronprinsessen efter showet. (Foto: © Agnete Schlichtkrull, dr)
 • Her er det Lukas Forchhammer, der tager billeder sammen med en gruppe børn, som optrådte med Oh Land. (Foto: © Frederik Højfeldt Nielsen, @DR)
 • Også prins Christian fik hilst på stjernerne - her møder han sanger Tina Dickow. (Foto: © Agnete Schlichtkrull, dr)
1 / 12