Kun få tv-serier er instrueret af kvinder og minoriteter

17 procent af det seneste års amerikanske tv-serier er instrueret af kvinder. Kun 19 procent er instrueret af minoriteter, viser omfattende amerikansk undersøgelse.

HBO's serier ligger blandt de tv-kanaler og streamingtjenester, der bruger færrest kvindelige instruktører. Kun én ud af de i alt 18 instruktører i 'Game of Thrones'-serien er kvinde. (© HBO Nordic)

Mens streamingtjenesterne i disse år lancerer den ene tv-serie efter den anden, så fortsætter kvinder og minoriteter med at være i stort mindretal i instruktørstolene.

Kun 17 procent af det seneste års tv-serier, som er vist på amerikanske kanaler og streamingtjenester, er instrueret af kvinder, mens 19 procent af dem er instrueret af minoriteter.

Det viser en gennemgang af over 4000 episoder af tv-serier, som Directors Guild of America netop har lavet, skriver Reuters.

Optællingen, som blandt andet også inkluderer HBO og Netflix, viser, at der stort set intet er sket siden sidste år, hvor brancheforeningen foretog en lignende undersøgelse.

- Disse tal viser klart, at der er en mangel på fremskridt i denne branche, siger formanden for Directors Guild of America, Paris Barclay, som kalder det bekymrende, at kvinder og minoriteter ikke har større indflydelse på det stigende streamingmarked.

Tidligere i år har den danske instruktør Susanne Bier udtalt til filmmagasinet Variety, at hele branchen lider under ikke at repræsentere det øvrige samfund.

I april viste en amerikansk undersøgelse af 2000 film, at kvindelige karakterer talte mere end mændene i knap hver fjerde film. Det gjaldt endda også film som ’Mulan’, ’Den lille havfrue’ og ’Pocahontas’, hvor hovedpersonen er en kvinde.

http://www.dr.dk/nyheder/indland/tidligere-politidirektoer-hanne-bech-hansen-er-doed

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk