Kvinden bag ikonisk 'Matador'-rolle: Jeg er faktisk mest stolt af min tid som teaterleder

Det er slet ikke rollen som Maude i ’Matador’, som Malene Schwartz er mest stolt af, når hun ser tilbage på sin lange karriere som skuespiller.

De fleste af os forbinder mest af alt skuespiller Malene Schwartz med hendes ikoniske rolle som Maude i ’Matador’.

Andre vil huske hende fra gamle film som ’Frøken Nitouche’ og 'Pigen og greven’ eller fra de mange teaterforestillinger, hun har medvirket i gennem årene.

Men hvis den 81-årige skuespillerinde i dag skal fremhæve bare én ting, som hun er mest stolt af fra sin lange og imponerende karriere, så er det hendes tid som teaterleder på intet mindre end fire forskellige teatre, heriblandt Aalborg Teater og Folketeatret i København.

Det afslører hun i et fraklip fra udsendelsen ’Malene Schwartz - diva med format’, hvor hendes yngre kollega Ditte Hansen spørger ind til højdepunktet.

- Det, at jeg er lykkedes som teaterleder. I min karriere er det det, som jeg er mest stolt af, siger hun og tilføjer:

- Det var det sjoveste og mest seriøse og alt, hvad jeg kan sige af gode ting, som jeg har haft af gode ting i mit liv. Og jeg er stolt over, at det gik godt.

Ikke nærig med ros til skuespillerne

Ditte Hansen, som mange vil kende fra Cirkusrevyen og ’Ditte & Louise’, har selv masser af teatererfaring og har flere gange arbejdet med Malene Schwartz om forestillinger.

Og det var en god oplevelse at have Malene Schwartz som teaterdirektør, fortæller hun.

- Du er ikke nærig med din ros og opmærksomhed, så man føler sig set som skuespiller, siger Ditte Hansen.

- Det gjorde jeg meget ud af, for jeg synes, det er så vigtigt, at hver eneste skuespiller føler sig set, lyder svaret fra Malene Schwartz.

Vil du se mere med skuespilleren – blandt andet hendes møde med Lise Nørgaard – kan du se udsendelsen ’Malene Schwartz - diva med format’ på DR TV.