Langtfra den første: Populær serie plaget af tragiske dødsfald

Naya Riveras drukneulykke er blot det seneste dødsfald blandt de medvirkende i 'Glee'.

Tre af de medvirkende fra tv-serien 'Glee' er døde. Cory Monteith (til venstre) blev 31 år, Naya Rivera (midten) blev 33 år, mens Mark Salling døde som 35-årig. (Foto: Danny Moloshok og Kevork Djansezian © Scanpix)

Naya Rivera. Mark Salling. Cory Monteith.

Eller blot Santana, Noah og Finn.

Hvis du er ét af de mange mennesker, der mellem 2010 og 2015 har fulgt med, når eleverne på det opdigtede William McKinley-gymnasium kæmpede med deres forhold, seksualitet og race, alt imens de med jævne mellemrum brød ud i sang, så er du ikke alene.

Og så har du sikkert allerede hørt om det seneste tragiske dødsfald blandt seriens medvirkende.

Mandag fandt redningsmandskab nemlig liget af skuespiller Naya Rivera i Piru-søen i den amerikanske delstat Californien efter flere dages eftersøgning. Hun forsvandt onsdag i forbindelse med en bådtur.

Medierne har taget opstilling ved Piru-søen, hvor Naya Rivera døde i en drukneulykke. (Foto: Frederic J. BROWN © Scanpix)

Hun døde ifølge CNN i en tragisk drukneulykke, hvor hun først nåede at redde sin fireårige søn, men ikke havde kræfter til at redde sig selv. Sønnen blev efterfølgende fundet i god behold på en båd og fortalte redningsmandskabet, at hans mor ikke kom tilbage på båden efter en svømmetur, men at han så hende forsvinde under vandets overflade.

- Vi er sikre på, at det er liget af Naya Rivera, vi har fundet, sagde sherif Bill Ayub mandag på et pressemøde på bredden af Piru-søen, der ligger tæt på Los Angeles.

Naya Rivera spillede rollen som Santana Lopez i den populære musicalserie, der har taget musikalsk favntag med alt fra Madonna til Britney Spears og Beyonce. Rollen var egentlig en mindre birolle, men Rivera modtog ifølge Variety stor ros for, hvordan hun gjorde den "uforglemmelig".

Naya Rivera blev 33 år.

Naya Rivera på den røde løber inden Emmy-uddelingen i 2011. 'Glee'-serien vandt i alt seks Emmy- og fire Golden Globe-priser i løbet af sine seks sæsoner. (Foto: Paul buck © Scanpix)

Døde midt i serien

Og hun er langtfra den eneste skuespiller fra 'Glee', der har mistet livet alt for tidligt.

I 2018 døde Mark Salling i en alder af 35 år.

Han spillede rollen som bøllen Noah Puckerman, der i starten synes, at sangklubben (the Glee Club), der er omdrejningspunktet for serien, er dybt kikset - dog blot for snart at ændre holdning og selv melde sig under de musikalske faner.

Salling tog sit eget liv, kort før han blev dømt for besiddelse af børnepornografi.

Den første store tragedie ramte dog serien midt under optagelserne.

Canadiske Cory Monteith spillede den mandlige hovedrolle Finn Hudson i 'Glee', men nåede ikke at være med i mere end 81 af seriens i alt 121 episoder.

Han døde i 2013 af en overdosis af alkohol og stoffer på et hotelværelse i Vancouver, Canada.

Hans rolle Finn Hudson døde i tredje episode af seriens femte sæson, og episoden kom dermed til at fungere som en hyldest til både karakteren Finn Hudson og skuespilleren Cory Monteith. Episoden bar titlen 'The Quarterback' - en henvisning til den position i amerikansk fodbold, Hudsons karakter spillede i serien. Den blev sendt i oktober 2013, tre måneder efter Monteiths død.

Cory Monteith blev 31 år.

FacebookTwitter