Lars Mikkelsen er nomineret til stor international tv-pris

Den danske skuespiller kan vinde en international Emmy-statuette for sin rolle i DR-serien 'Herrens veje'.

Lars Mikkelsen er snart aktuel som sognepræsten Johannes i anden og sidste sæson af 'Herrens veje' på DR1. (Foto: Bjarne Bergius Hermansen © Type 1)

Lars Mikkelsen er onsdag eftermiddag blevet nomineret til en international Emmy-pris for sin rolle som præsten Johannes i DR-dramaserien 'Herrens veje'.

Det skriver International Academy of Television Arts og Sciences (IATAS), der står bag prisen, i en pressemeddelelse.

Mikkelsen er nomineret i kategorien 'bedste mandlige skuespiller' og skal kæmpe om prisen med skuespillerne Julio Andrade fra Brasilien, Billy Campbell fra Canada og Tolga Saritas fra Tyrkiet.

- Ser man på den store variation og geografisk spredning blandt dette års nominerede, så står det klart, at talentfulde præstationer på tv er et globalt fænomen, siger Bruce L. Paisner, der er præsident for IATAS, i pressemeddelelsen om dette års felt.

Tidligere har de danske skuespillere Sofie Gråbøl og Sidse Babett Knudsen været nomineret i kategorien 'bedste kvindelige skuespiller' for deres roller i hhv. 'Forbrydelsen' og 'Borgen'. Dog uden at vinde.

I 'Herrens veje' spiller Lars Mikkelsen den dominerende sognepræst Johannes, der er gift med Elisabeth, der spilles af Ann Eleonora Jørgensen. Serien har Adam Price som hovedforfatter. (Foto: Tine Harden © dr)

DR er vant til at blive nomineret

Dermed kan Lars Mikkelsen sikre Danmark en Emmy i år, nu hvor danske Nikolaj Coster-Waldau ikke vandt for sin rolle i 'Game of Thrones', da der blev uddelt Emmy'er til prime time-serierne i sidste uge.

DR er i øvrigt ikke en uvant deltager ved den internationale Emmy-prisuddeling.

22 gange er DR-serier blevet nomineret. Fire gange har det ført til sejr - blandt andet for 'Livvagterne', 'Ørnen', 'Nikolaj og Julie' og 'Rejseholdet'.

Vinderne bliver afsløret ved en stor ceremoni i New York 19. november.

/ritzau/