Lars’ nørdede Youtube-video gav pote: Lærte stjerner fra Robin Hood-film at skyde med bue og pil

Instruktøren bag ’Robin Hood’ opdagede bueskytten Lars Andersen på Youtube og var så imponeret, at han hyrede ham til filmen.

Lars Andersen skød som barn med bue og pil. Men det var først senere, da han spillede rollespil, at bueskydning for alvor blev en passion for ham. (© DR/Nordisk Film)

I efteråret 2015 gik Lars Andersens vildeste drøm i opfyldelse.

Et lille års tid forinden havde han lagt en video op på Youtube, som ende med at gå viralt. I videoen kunne man se hans vildeste bueskyttetricks. I et af tricksene viste han, hvordan han kan ramme en pil, der bliver skudt direkte imod ham, så præcist at den angribende pil bliver flækket i to lange dele.

Formålet var først og fremmest, at få alle os andre til bedre at kunne forstå bueskydning – men hvis nogen i Hollywood ville blive begejstrede over videoen, ville det skam slet ikke gøre noget.

Det med Hollywood var egentlig mest en joke. Men mindre end et år senere, fik Lars Andersen et opkald. I røret var Otto Bathurst, instruktøren bag den biografaktuelle film 'Robin Hood'.

- Det var helt vildt. Det var drømmen over alle drømme at få muligheden for at være med til at lave en Robin Hood-film, siger Lars Andersen, der et par dage efter telefonsamtalen tog imod Otto Bathurst her i Danmark.

Se Lars Andersen lære skuespillerne, hvordan de skyder med bue og pil, i klippet nedenfor.

Instruktør tog til Danmark for at træne

Otto Bathurst var mindst lige så begejstret. Dengang han så filmen på Youtube, fik Lars Andersens vanvittige tricks ham næsten til at falde ned af stolen, og da han her i Danmark stod på træningsbanen med Lars Andersen, vidste han, at han måtte hyre ham til at træne skuespillerne.

- Jeg havde aldrig prøvet at skyde med bue og pil før. Men inden for fem minutter havde han lært mig at ramme en bevægende skive, siger Otto Bathurst.

Lars Andersen, der efter nogle år med rollespil for alvor blev bidt af bueskydning for omkring otte år siden, trænede over et halvt år skuespillerne Taron Egerton, der spiller Robin Hood, og Jamie Foxx, der spiller John. Desuden blev han hyret til at læse og komme med ændringsforslag til de dele af filmens manuskript, hvor skuespillerne skyder med bue, så det ser så naturligt ud som muligt.

- Jeg havde aldrig trænet nogen i bueskydning før, og det ville fandeme være pinligt, hvis jeg kom der og havde lovet, at jeg kunne træne dem i det, men i virkeligheden ikke kunne. Så jeg havde lavet et undervisningsprogram, som blev afprøvet på mine venner, og som skulle være sjovt at komme igennem, siger Lars Andersen, der næsten uden tøven tilføjer, at Taron Egerton blev den bedste skytte af de to skuespillere.

Robin Hood er det største

Lars Andersens arbejde med filmen sluttede i sommer, og selvom det ikke er første gang, at han har trænet skuespillere i at skyde med bue og pil, så tror han ikke, at han bliver hyret til en lige så stor film igen lige foreløbig.

Se traileren til 'Robin Hood' her.

- Denne film har været en hel anden skala, og det kommer nok ikke noget i den her størrelse igen. Bueskydning er et hovedelement i 'Robin Hood'. Der er ikke mange film, hvor man vil bruge så mange kræfter på at undervise skuespillerne. Men der skal nok komme noget andet, siger han.

FacebookTwitter