Lavede stor aftale med Netflix: Nu er der nyt om Harry og Meghans første serie

Dokumentarserien 'Heart of Invictus' bliver parrets første produktion i deres flerårige Netflix-aftale.

Prins Harry, der selv har været udsendt for det britiske militær til Afghanistan, vil både være foran skærmen såvel som bag, når dokumentarserien 'Heart of Invictus' optages. (Foto: FD © ©NEWSPIX INTERNATIONAL)

Det har været svært at undgå hertuginde Meghan og prins Harry i år.

Ikke mindst på grund af det ekstremt omdiskuterede interview med Oprah Winfrey, der affødte heftige reaktioner hos både folket og det britiske kongehus - særligt da beskyldninger om racisme og negligering af selvmordstanker kom frem i lyset foran millioner af seere.

Nu er parret snart tilbage på skærmen. Denne gang på Netflix, som de sidste år indgik en flerårig kontrakt med.

- Vores liv, både hver for sig og sammen som par, har givet os en forståelse for styrken i den menneskelige ånd: dens mod, robusthed og dens behov for tilknytning. På grund af vores arbejde i diversitetsrige fællesskaber og deres miljøer vil vores fokus være på at skabe indhold, der informerer, men som også giver håb, skrev parret i en pressemeddelelse i forbindelse med offentliggørelsen af aftalen i september 2020.

Nu er det så yderligere offentliggjort, at den første produktion i aftalen bliver en dokumentarserie om Invictus Games Foundation. Det er en fond, som står bag sportsbegivenheden Invictus Games for fysisk og mentalt sårede krigsveteraner, og som prins Harry i 2014 var medstifter af.

Det var planen, at Invictus Games skulle være afholdt i hollandske Haag i 2020. Nu er arrangementet, som er hovedfokus for den nye dokumentarserie, flyttet til en endnu ikke offentliggjort dato i foråret 2022 på grund af coronapandemien. Her ses prins Harry med nogle af sportsudøverne under et besøg af en træningsfacilitet i Haag. (Foto: POOL New © Scanpix)

Dokumentarserien hedder 'Heart of Invictus' og instrueres af de Oscar-vindende dokumentarister Orlando von Einsiedel og Joanna Natasegara, der i 2017 hev en gylden statuette hjem for dokumentaren 'The White Helmets'.

Nu skal de dokumentere livet for krigsveteraner og sportsudøvere i deres anstrengelser op til Invictus Games 2022, der afholdes i den hollandske by Haag.

- Denne serie vil give fællesskaber på tværs af kloden et indblik i de rørende og opløftende historier, der udgør sportsudøvernes vej til Holland næste år, skriver prinsen selv ifølge pressemeddelelsen fra Invictus Games Foundation.

Her modtager Orlando von Einsiedel og Joanna Natasegara deres Oscar for bedste korte dokumentar i 2017 med 'The White Helmets'. I 2015 var de også nomineret til en Oscar for dokumentaren 'Virunga', ligesom Joanna Natasegara i 2020 var nomineret for dokumentaren 'The Edge of Democracy'. Nu skal makkerparret stå bag hertuginde Meghan og prins Harrys første dokumentarserie til Netflix. (Foto: Lucy Nicholson © Scanpix)

En god deal

Da Netflix oprindeligt afslørede den flerårige aftale med parret, blev der ikke lagt låg på streamingtjenestens begejstring.

- Harry og Meghan har inspireret millioner af mennesker over hele verden med deres autencitet, optimisme og lederskab. Vi er meget stolte over, at de har valgt Netflix som deres kreative hjem – og vi glæder os til sammen at fortælle historier, som kan øge forståelsen hos seere over hele verden, udtalte Ted Sarandos, der er indholdschef hos Netflix, dengang ifølge Variety.

Nu tilføjer Sarandos sin begejstreing over, at det netop bliver Invcitus Games, der er i fokus i den første produktion:

- Fra jeg mødte dem (hertuginden og prinsen, red.) allerførste gang har det været tydeligt, at Invictus Games har en særlig plads i deres hjerter, og jeg er meget glad for, at deres første serie for Netflix vil fremvise det for resten af verden på en måde, der aldrig er set før, udtaler han i pressemeddelelsen.

At der er grund til begejstring, mente også forfatter og journalist Lone Theils, der i mange år har været bosiddende i London som Storbritannien-korrespondent, da hun i september kommenterede den overordnede aftale til dr.dk:

- Det er helt sikkert et scoop for Netflix. Jeg tror dog også, de har betalt for det. Det har helt sikkert ikke været billigt.

Hele verden fulgte med, da hertuginde Meghan og prins Harry åbnede op for deres oplevelser af og med det britiske kongehus i et interview med Oprah Winfrey. (Foto: HARPO PRODUCTIONS © Scanpix)

I det føromtalte interview med Oprah Winfrey løftede parret selv sløret for, at Netflix-aftalen var en særlig lukrativ løsning på parrets økonomiske og særligt sikkerhedsmæssige udfordringer efter deres exit fra kongehuset:

- Der var mange forskellige muligheder, men fra mit perspektiv havde jeg bare brug for at tjene nok penge til at kunne betale for sikkerhed til at sikre min familie, udtalte prins Harry i interviewet fra CBS i marts.

Hvornår den første dokumentarserie i Netflix-aftalen får premiere, er endnu ikke afsløret, men da man følger sportsudøverne op til og under Invictus Games i foråret 2022, så bliver det under alle omstændigheder først derefter.

Hvad vi ellers kan forvente fra parrets produktionsselskab Archwell Productions, er der heller ikke kommet flere detaljer om.

Indtil videre er der dog tale om dokumentarer, film og animationer. Ligesom det er blevet afsløret, at der vil blive produceret børneprogrammer, indhold med fokus på klima samt en serie om stærke kvinder.

FacebookTwitter