Legendarisk serie bliver fjernet fra Netflix - og det er kun begyndelsen

I fremtiden kan vi gå glip af endnu flere ikoniske serier på de streaming-tjenester, vi har abonnement på i dag, mener ekspert.

Det kan snart være slut med at se 'Venner' på Netflix. Det kunne den seneste udvikling i streamingkrigen i hvert fald tyde på. (Foto: © NBC/NBC Universal, Getty Images)

Opdateret: Netflix' presseansvarlige oplyser til dr.dk, at 'Venner' foreløbig kun bliver fjernet fra amerikansk Netflix. Du vil dermed fortsat kunne se serien med en dansk Netflix-konto efter 1. januar 2020. Streamingtjenesten kan dog ikke oplyse hvor længe, man vil kunne blive ved med det.

100 millioner dollars. Eller omkring 650 millioner danske kroner.

Det var prisen, Netflix måtte betale for at kunne beholde den legendariske serie 'Venner' på sin platform til og med 2019.

I 2020 lader det dog til, at Ross, Rachel, Monica, Chandler, Phoebe og Joey så alligevel forlader streamingtjenesten, hvor man indtil nu har kunnet se (eller gense) seriens 236 afsnit lige så tosset, som man ville.

I hvert fald, hvis man har en amerikansk Netflix-konto. Det skriver Variety.

Næste år lancerer WarnerMedia nemlig streamingtjenesten HBO Max. Og eftersom Warner ejer rettighederne til 'Venner', betyder det, at det er slut med at hænge ud med vennerne på kaffebaren Central Perk.

Ida Rud fra Troldspejlet, mener, at Warner sidder på en guldgrube, fordi de ejer rettighederne til 'Venner'.

- Det er så populær en serie, så jeg tror, at folk vil følge med over på den nye tjeneste for at kunne blive ved med at se den. Jeg tror, der er mange, der bruger serien på en ret overfladisk måde og ser den, mens de laver andre ting. Men det skal man ikke undervurdere værdien i, siger hun og uddyber:

- 'Venner' er en helt klassisk 1990'er-sitcom, og mange er vokset op med den. Mange af os kan det hele udenad og refererer til den i dagligdagen. Det er en form for tv-mæssig sutteklud.

'Det er kun begyndelsen'

Det vides endnu ikke, om HBO Max kommer til Danmark, og i så fald hvornår. Ligesom det heller ikke vides, om beslutningen om at fjerne 'Venner' fra amerikansk Netflix ved udgangen af 2019 også kommer til at gælde i Danmark.

- Forhåbentlig vil vi være lidt bagud herhjemme, så vi har 'Venner' et godt stykke tid endnu. Men hvis Warner planlægger at lancere i Danmark som i USA, så mister vi også 'Venner' i Danmark. Og det er kun begyndelsen, lyder det fra Ida Rud.

Det er allerede blevet annonceret, at den populære serie 'The Office' også vil blive fjernet fra Netflix i USA. Det sker i 2021.

- Jeg tror, streamingkrigen bliver ved med at være en uendelig kamp mellem de store studier. Vi har en ny guldalder i forhold til streaming. Det ene øjeblik dyrker vi 'Game of Thrones', mens vi det næste øjeblik er vilde med 'Stranger Things'. Der er mange kreative kræfter, der får ret frie hænder i de her år, og studierne kæmper om vores opmærksomhed.

På HBO Max vil man - udover 'Venner' - blandt andet kunne se indhold fra New Line, DC Entertainment, CNN, TNT, TBS, truTV, The CW, Turner Classic Movies og Cartoon Network.

Ak og ve, det kan snart være slut med at se 'Venner' på Netflix. Ved udgangen af 2019 bliver serien i hvert fald fjernet fra amerikansk Netflix. (© (c) Getty images)

Hver tjeneste skal have sit trumfkort

Og når man lancerer en ny streamingtjeneste gælder det netop om at have en masse fedt indhold klar, forklarer Ida Rud. Og man skal ikke mindst have et indholdsmæssigt flagskib, som ingen andre har:

- Det handler om at have noget, som ingen af de andre har, som kan få os ombord. Som for eksempel 'Venner'. Hvis hver tjeneste har sit trumfkort, så er der ingen grænse for, hvor mange tjenester, vi kan finde på at have abonnement til.

Tidligere på året blev det annonceret, at Disney også barsler med en streamingtjeneste. Den kommer til november og hedder Disney+.