Lindy fra 'Rigtige mænd' løj på Facebook: Det gav nyt job

Lindy Aldahl har skiftet jobbet som selvstændig murer ud. I dag lever han nemlig af at holde foredrag.

Hvad gør man, hvis man ikke lige føler, man har et netværk, der kan hjælpe, og man gerne vil være foredragsholder? Man snyder da bare en lille smule...

Den metode virkede i hvert fald for den 41-årige Lindy Aldahl, der i 2015 var med i DR-programmet 'Rigtige Mænd'.

I forbindelse med 'Rigtige mænd' oplevede han nemlig en efterspørgsel på at høre, hvad det var, han havde oplevet i forbindelse med sin deltagelse i programmet, der handlede om at få Lindy og fire andre jyske håndværkere i form til at gennemføre en off-road triathlon.

- Jeg syntes, det var sjovt at komme ud blandt mennesker, og jeg kunne godt tænke mig at formidle til nogle flere mænd og kvinder. Jeg ville virkelig gerne op på en scene og se, om jeg kunne finde ud af at formidle noget af det, fortæller Lindy Aldahl, der medvirker i det nye DR1-program 'På Landevejen'.

- Hvis jeg kan blive ved med at holde foredrag, så gør jeg det. Så kan jeg også få dem, der siger noget andet til at tie stille, siger Lindy Aldahl. (Foto: Fra programmet 'På Landevejen' © dr)

Lavede snydeopslag på Facebook

Derfor lavede han en aften en video, hvor han filmede sig selv i sin bil. Her fortalte han om, hvordan han lige havde været ude at holde foredrag for rigtigt mange mennesker.

Det havde han bare ikke.

- Jeg tror, det var Comwell i Rebild, der ringede derefter og spurgte, om jeg ikke kunne komme derover og holde foredrag for dem. Og så tænkte jeg jo: 'Hov, hvad er det lige, jeg har sat i gang!', griner den glade nordjyde, der indtil da arbejdede som selvstændig murer.

Han får sit publikum til at grine, når han er ude på job. Se selv i videoen herunder:

Han havde ikke lige regnet med, at 'snydeopslaget' på hans Facebookside ville virke så godt. men når man har sagt 'a', må man også sige 'b', og Lindy måtte i gang med at forberede sit foredrag.

- Jeg tænkte nok lidt, at det kunne vi bare lige tage fra hoften. Jeg skulle kun snakke i en time jo. Men efter et kvarter, der var jeg faktisk færdig, griner Lindy.

Heldigvis var der én fra hotellet, der begyndte at stille Lindy spørgsmål, og det lagde grunden for de foredrag, Lindy holder i dag.

- Han spurgte mig om nogle af de ting, man ikke så i programmet, og jeg fandt ud af, at det var det, jeg skulle formidle i mine foredrag. Og jeg fik bare et kæmpe 'kick' ud af at se, at folk havde det sjovt, mens jeg var på scenen, siger han.

Lindy havde aldrig selv hørt et foredrag, før han selv begyndte at holde dem:

'Jeg er helt vild med det'

Lindy Aldahl lever i dag af at holde foredrag rundt omkring i landet. Et liv, som han slet ikke havde set komme før deltagelsen i 'Rigtige Mænd'.

- Jeg havde ingen anelse om, hvad jeg gik ind til dengang. men sådan, som jeg føler, det kører lige nu, så vil jeg gerne blive ved, så længe, jeg kan få lov til det. Jeg er bare helt vild med det, jeg laver nu, siger han.

Hans foredrag handler stadig om deltagelsen i 'Rigtige Mænd' i 2015, men han er ved at overveje, om han snart skal lave noget nyt materiale.

- Men det ved jeg jo heller ikke så meget om. Jeg ved bare, at jeg synes, folk skal have det sjovt. Jeg er sgu tit lykkelig, når jeg kører af sted på arbejde nu. Det er min rette hylde, det her, siger han.

Men som tidligere murer får han stadig nogle kommentarer med på vejen om jobskiftet.

- Der er stadig nogen, der spørger mig, om jeg da ikke skal have et arbejde igen og siger, at det er utroligt, jeg kan blive ved med det her. Og så siger jeg: Ja, det er da også utroligt, at du kan blive ved med at have et arbejde, griner han.

Lindy har kun ét krav, når han skal ud at holde foredrag. Det fortæller han om her:

Se med i 'På Landevejen' i aften klokken 20.30 på DR1. Se programmet her.

Om programmet:

  • I denne nye DR1-serie på seks afsnit inviterer en række af Danmarks mest kendte og populære entertainere seerne med i bandbussen, i omklædningsrummene og bag kulissen.

  • Dem kan du møde i serien:

  • Birthe Kjær, Rune Klan, Kandis, Huxi Bach, Lindy Aldahl (foredragsholder – kendt fra DR-programmet 'Rigtige mænd'), Fallulah, Folkeklubben, Mikkel Karlsen (hypnotisør og psykologisk entertainer) og Lis Sørensen.

  • 'På Landevejen' kan ses seks tirsdage fra den 27. juni klokken 20.30 på DR1.

FacebookTwitter