Lise Nørgaard får hæderspris for 'Matador' af Bakken

’Matador’ bliver serien ved med at give genlyd for seriens hovedforfatter Lise Nørgaard, der onsdag har modtaget hædersprisen ’Bakkens Oscar’.

Lise Nørgaard er travlt for tiden med opbygningen af ’Korsbæk på Bakken’, der åbner i april næste år på Dyrehavsbakken. (Foto: Agnete Schlichtkrull © Type 1)

Midt i sit arbejde med at skabe 'Korsbæk på Bakken' på Dyrehavsbakken i Klampenborg fik "Matadors mor" onsdag overrakt hædersprisen 'Bakkens Oscar'.

Den får den 97-årige forfatter og journalist blandt andet for sin legendariske dramaserie 'Matador', der havde premiere på DR i 1978.

- Lise Nørgaard fortjener denne hæder. Hendes måde at skabe fortællinger på er altid legesyg og spiddende morsom. Hun rører en fabulerende fond med danmarkshistoriens vingesus og rutsjeture, der kan mærkes, lød det blandt i motiveringen, hvor det videre hed:

- Hendes evne til at beskrive miljøer og personer med præcise ord og klassiske skildringer har samlet et forfatterskab, som er uvurderlig for dansk kulturarv.

"En fornøjelse at bøje sig i støvet"

Bakkens direktør, Nils-Erik Winther, roste ifølge en pressemeddelselse fra DR også Lise Nørgaards aktuelle arbejde med skabelsen af den fiktive by Korsbæk på Dyrehavsbakken.

- Hendes uspolerede åbenhed og nysgerrighed har desuden kendetegnet hele hendes deltagelse i planlægningen af opbygningen af 'Korsbæk på Bakken', og det er således en fornøjelse at bøje sig i støvet for dette livsstykke.

Samme pris til Dirch og Price

'Bakkens Oscar' er opkaldt efter bakkekongen og teltholder Oscar Pettersson, og den bliver hvert år givet til "en person, som har udvist ganske særlig fantasi og initiativ til gavn og glæde for Dyrehavsbakken".

Blandt de tidligere modtagere af 'Bakkens Oscar' er Dirch Passer, James Price og Johnny Reimar.

'Korsbæk på Bakken' åbner den 30. april næste år på Dyrehavsbakken.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk