Mads Mikkelsen erstatter skandaleramt Johnny Depp i Fantastiske Skabninger-film

Dom i sag om vold i ægteskabet kostede amerikaneren rollen.

Mads Mikkelsen har igen fået en rolle i en international storfilm - denne gang tredje del af Fantastiske Skabninger-serien. (Foto: REGIS DUVIGNAU © Scanpix)

Den danske skuespiller Mads Mikkelsen er blevet valgt til at erstatte amerikanske Johnny Depp i den kommende tredje film i rækken fra "Fantastiske skabninger"-universet.

Det oplyser filmselskabet Warner Bros i en meddelelse onsdag.

Den 55-årige dansker har spillet med i flere internationale film og tv-serier og er måske bedst kendt i udlandet for sin rolle som seriemorderen Hannibal Lecter i den amerikanske serie ”Hannibal”.

Mads Mikkelsen skal spille den onde troldmand Gellert Grindelwald i ”Fantastiske skabninger”, der er baseret på "Harry Potter"-skaberen J.K. Rowlings opslagsværk af samme navn.

Tabte sag mod britisk avis

Johnny Depp var tvunget til at droppe rollen som Grindelwald tidligere i november efter at have tabt en sag i Storbritannien mod en tabloidavis, der omtalte Depp som ”hustru-voldsmand”.

Den tre uger lange retssag i juli fandt beviser for, at Depp og hans tidligere hustru Amber Heard havde et stormfuldt ægteskab med voldshandlinger fra begge og en stærkt alkoholiseret Depp.

Johnny Depp tilbage i 2018 ved premieren på 'The Crimes of Grindelwald', den anden film i Fantastiske Skabninger-serien. Nu er han ude af serien til fordel for Mads Mikkelsen. (Foto: Toby Melville © Scanpix)

Depp, der var begyndt på optagelserne af den tredje film i "Fantastiske skabninger"-universet, siger, at han blev bedt om at forlade settet af Warner Bros.

Mads Mikkelsen har også spillet med i den amerikanske superheltefilm ”Doctor Strange” og James bond-filmen ”Casino Royale”, ligesom han har store roller i de danske film ”Jagten” og ”En kongelig affære”.

Rowling skriver selv manuskriptet

Filmene ”Fantastiske skabninger” foregår i samme magiske univers som "Harry Potter"-serien, men finder sted cirka 60 år før.

Det er J.K. Rowling selv, der skriver manuskriptet, og der er planer om at lave fem film i alt.

Den tredje film er sat til at udkomme i juli 2022. Der er endnu ikke kommet titel på den.

/ritzau/Reuters