Mads Mikkelsen: Familien skal ikke kalde mig Hannibal

Mads Mikkelsen er snart aktuel i en amerikansk tv-serie som Hannibal Lecter. Og den danske skuespiller kan være ret skræmmende, erkender han. Se video her.

Mange kvinder drømmer om at komme til middag med Mads Mikkelsen... (© NBC)

Mads Mikkelsen får snart amerikansk tv-premiere - som hovedrolleindehaveren i den nye store tv-seriesatsning Hannibal.

Den danske stjerne skal forsøge at overtage rollen som den grumme kannibal Hannibal Lecter, der blev gjort nærmest ikonisk af Anthony Hopkins i filmen Ondskabens Øjne fra 1991.

Kan virke skræmmende på andre

Og Mads Mikkelsen erkender da også i et interview med den canadiske avis The Globe and Mail, at han til tider kan virke skræmmende over for andre mennesker - præcis som den kannibal, han skal spille.

- Jeg opdager det ikke selv, men jeg får det af og til at vide fra andre. Forhåbentligt forstår folk, at jeg kun er sådan på grund af den film, jeg optager. Nogle gange siger folk til mig 'I starten troede jeg, at du ville dræbe mig, men du er jo god nok', siger Mads Mikkelsen til The Globe and Mail.

https://www.youtube.com/watch?v=t973h4HfNHA

Familien skal ikke sige Hannibal

Han oplever dog ikke, at han helt forsvinder ind i sin rolle, når han skal indspille en film - og at skulle spille super-kannibalen over dem alle giver ikke Mikkelsen mareridt.

- Nej, det torterer ikke mig at spille Lecter. For mig har det altid handlet om at komme ind i karakter så hurtigt som muligt og forlade den så hurtigt, som jeg kan. Jeg insisterer heller ikke på, at min familie kalder mig Hannibal, siger Mads Mikkelsen og tilføjer:

- Men jeg tager mit arbejde enormt alvorligt. Når jeg gør noget, skal det føles rigtigt, og alt skal være rigtigt. Jeg er ikke ambitiøs omkring min karriere, men jeg er ambitiøs med hvert job. Jeg kan være temmelig generende at arbejde med. Jeg går ikke ind for kompromiser - lad os sige det på denne måde: Kompromiser er fra helvede, siger Mads Mikkelsen.

(© NBC)
FacebookTwitter