Mads Mikkelsen på rollelisten i Star Wars

Disney har offentliggjort rollelisten til Star Wars-film "Star Wars: Rogue One". Danske Mads Mikkelsen er med.

Mads Mikkelsen er på rollelisten til den nye Star Wars-film. (Foto: Foc Kan © 2015 Foc Kan)

Mads Mikkelsen er på rollelisten til den kommende Star Wars-film "Star Wars: Rogue One". Det skriver nyhedsbureauet Reuters.

Disney har i forbindelse med sin D23-kongres i Anaheim i Californien løftet sløret for den fulde rolleliste til filmen.

Ud over den danske skuespiller skal blandt andet Felicity Jones, Diego Luna, Ben Mendelsohn, Donnie Yen, Alan Tudyk og Forest Whitaker være med i filmen.

https://twitter.com/SpoilerTV/status/632633931578281984

Filmen bliver produceret af Kathleen Kennedy, og Gareth Edwards er instruktør. Han har blandt andet instrueret "Godzilla" fra 2014.

"Rogue One" handler om to modstandskæmpere, der er gået sammen for at stjæle planerne til den frygtede Dødstjerne.

Filmen hænger ikke direkte sammen med de andre Star Wars-film, og den udspiller sig før filmen "Star Wars: A new Hope".

- Men den vil have elementer, der er bekendte fra Star Wars-universet, siger Kathleen Kennedy.

Optagelserne er igang

Hun siger, at filmen går ind i nyt territorium, samtidig med at den holder fast i den essentielle Star Wars-følelse, som fansene har lært at kende. Hun ser frem til at arbejde med Gareth Edwards.

- Gareth er en innovativ instruktør, og jeg glæder mig til at arbejde sammen med ham og det ekstraordinære hold han har valgt til "Rogue One", siger hun.

Optagelserne er gået i gang, og filmen skal efter planen ramme biograferne i USA 16. december 2016. Hvilken rolle Mads Mikkelsen skal spille, er endnu ikke offentliggjort.

Det er den amerikanske instruktør George Lucas, der har udtænkt Star Wars-universet, som har masser af fans i hele verden.

Den første film kom i 1977, og der er i alt syv film i Star Wars-serien. Den syvende film, "The Force Awakens" med blandt andet Harrison Ford på rollelisten får dansk biografpremiere den 16. december i år.

/ritzau/Reuters

FacebookTwitter