Malaysia dropper censur: Viser ’Skønheden og Udyret’ trods ”homo-øjeblik”

Disney-filmen 'Skønheden og Udyret' får snart premiere i Malaysia, men er er fortsat ikke tilladt for børn under 13 år.

Hovedromancen i 'Skønheden og Udyret' handler om netop Skønheden og Udyret. Men varme følelser spirrer også hos en af bifigurerne i filmen. (Foto: © Courtesy of Disney, © 2016 Disney Enterprises)

I Malaysia får publikum nu alligevel lov at se ’Skønheden og Udyret’ i biografen, selvom den indeholder et såkaldt ”homo-øjeblik”.

Det skriver The Guardian.

Oprindeligt havde de malaysiske myndigheder brokket sig over, at filmen indeholder scener, der ”promoverer homoseksualitet”. Derfor krævede de, at i alt fire minutter blev klippet ud, for at det var forsvarligt at vise filmen for et malaysisk publikum.

Det nægtede Disney, og premieren blev udskudt på ubestemt tid.

Men nu bliver filmen altså alligevel vist i Malaysia, selvom de scener, hvor Gastons højre hånd, LeFou, udviser lidt varme følelser for mænd, ikke er klippet ud af filmen.

Der er dog indført en aldersgrænse, der betyder, at børn under 13 skal være ledsaget af en voksen, hvis de skal se filmen.

Malaysia: Homoseksuelle på film skal stilles i dårligt lys

Ifølge de (få) danske anmeldere, der overhovedet nævner noget med filmens "homoseksuelle sekvenser" i deres anmeldelser, er det dog ikke ligefrem chokerende scener – ud fra et dansk perspektiv – man som seer af filmatiseringen af Disney-eventyret er vidne til.

Men Malaysia har skrappe regler mod homoseksuel opførsel, skriver The Guardian.

Og film må kun vise homoseksuelle karakterer, hvis de bliver sat i et dårligt lys eller viser anger over at være tiltrukket af folk af samme køn.

- At Josh Gads fjottede tyksak LeFou (tv.) forelsker sig i Luke Evans’ flotte, men nedrige Gaston, kan vist kun stokbornerte russiske politikere tage anstød af, skriver Politikens anmelder i sin anmeldelse af 'Skønheden og Udyret'. (Foto: © Laurie Sparham, © 2016 Disney Enterprises)

Også i Rusland har Disney-filmens såkaldte ”homo-øjeblik” ført til en aldersgrænse på 16 år, mens en drive in-biograf i den amerikanske delstat Alabama har aflyst alle planlagte visninger af familiefilmen, fordi biografen kun vil vise "sunde film".

’Skønheden og Udyret’ får malaysisk biografpremiere 30. marts.