Mangler du en serie til weekenden? Underholdende krimikomedie er din nye guilty pleasure

Kaley Cuoco fra 'The Big Bang Theory' spiller hovedrollen i den nye krimikomedie 'The Flight Attendant'.

Michiel Huismans og Kaley Cuocos karakterer forelsker sig i 'The Flight Attendant' - men så sker der et drab, der sætter gang i serien. (Foto: PVC@2019 © HBO)

Den amerikanske komiker Tig Notaro laver et web-program, der hedder 'Under a Rock', hvor hun får besøg af kendte mennesker, som hun ikke aner, hvem er.

I et afsnit får hun besøg af skuespilleren Kaley Cuoco, og jeg tror, at mange kan genkende Notaros undrende blik, da den blonde, smilende skuespiller træder ind ad døren. I hvert fald hvis man ikke har fulgt med i 'The Big Bang Theory', en af verdens mest populære serier nogensinde, hvor Cuoco spiller en af hovedrollerne som den elskværdige girl next door, Penny.

Det er sikkert gået over hovedet på mange, men Kaley Cuoco er en kæmpe stjerne. Selv her i Danmark, hvor 'The Big Bang Theory' har kørt på tv i årevis, og hvor den eneste rigtige konkurrent til den populære sitcom globalt set - ud fra et seerperspektiv - har været 'Game of Thrones'. Alligevel er Kaley Cuoco ikke et navn, som alle nødvendigvis kender, men nu hvor hun er aktuel i en ny, stor HBO-serie, kan vi nok godt begynde at øve os på at udtale hendes navn.

Det udtales i øvrigt Kæj-li Kuåu-ko, hvis det gør det nemmere.

I HBO's nye krimi-komedie 'The Flight Attendant' spiller Cuoco "overraskende" nok en stewardesse, der lever det vilde liv med rejser, fester og elskere i hobetal.

Udover hendes bedste ven, Davey, der i øvrigt er bekymret for hendes småalkoholiske livsstil, har hun intet holdepunkt i tilværelsen.

Så da hun endelig møder Alex (Michiel Huisman fra 'Game of Thrones'), der lader til at rumme alle de kvaliteter i en mand, som hun knapt nok vidste, at hun ledte efter, slår det for alvor gnister. Derfor er det ekstremt traumatiserende, da hun vågner op til synet af Alex, der er blevet brutalt myrdet ved siden af hende i dobbeltsengen.

Det lyder alt sammen ret brutalt, men 'The Flight Attentant' er underholdning i den absolut letteste klasse.

Bør du så kaste dig over 'The Flight Attendant'? Hvis du tørster efter let underholdning, der kan erstatte den effektivt vanedannende 'The Undoing', så kunne svaret godt være ja.

Her er tre ting, der gør 'The Flight Attendant' til en ny, mulig guilty pleasure.

1

Genkendelsens glæde ved Kaley Cuoco… og Michiel Huisman?

Kaley Cuoco har modtaget flere priser for rollen som Penny i 'The Big Bang Theory' og har en stjerne i The Hollywood Walk of Fame. Hun er desuden ejer af sit eget produktionsselskab. (Foto: PVC@2019 © HBO@All rights reserved)

Det er ikke hver dag, man kan prale af at have to gennemgående skuespillere fra to af de største serier nogensinde, 'The Big Bang Theory' og 'Game of Thrones', med i sin serie.

Men det føles ikke så søgt, selvom der unægteligt må være tale om strategisk big data-casting. Cuoco mangler stadig at cementere sig som et navn efter 'The Big Bang Theory', og Huisman kender de færreste nok navnet på, selvom han spillede en fast rolle i 'Game of Thrones' som den flotte Daario Naharis.

Med andre ord er man gået efter et par velkendte ansigter - men alligevel ikke så velkendte, at man som seer ikke kan abstrahere fra det. Det giver blot en følelse af noget velkendt, og Huisman og Cuoco er faktisk ganske overbevisende efter de tre afsnit, jeg har set.

Kaley Cuoco er tydeligvis en stjerne.

I 'The Big Bang Theory' var hun både sjov og varm, og man kunne ikke undgå, ligesom Leonard, at falde pladask for hendes jordbundne personlighed. I 'The Flight Attendant' har de skruet op for hendes komiske evner, og jeg savner faktisk det lidt mere underspillede girl next door, som hun gjorde til sit varemærke i 'The Big Bang Theory'.

Det er ikke Cuocos skyld.

Hendes figur er bare skrevet på en relativt overfladisk måde, og man savner at komme i dybden med hendes indre liv - hvilket serien helt sikkert lader op til med flashbacks fra barndommen. Jeg formoder, at det kommer løbende ned igennem sæsonen, ligesom det var tilfældet i første sæson af den fantastiske 'Fleabag'.

Det bliver i hvert fald rart at komme ud af de værste klichéer om den festglade kvinde, der er bange for at falde til ro og se sine problemer i øjnene.

2

Krimi eller ej?

'The Flight Attendant' blander krimi med komedie og bygger på bogen af samme navn skrevet af Chris Bohjalian. Stewardessen Cassandra vågner op med tømmermænd i Bangkok, hvor hendes elsker ligger død ved siden af, og herefter begynder en større opklaring af sagen. (Foto: PVC@2019 © HBO@All rights reserved)

Krimiserier har altid været en fanfavorit blandt mange serielskere, og man forstår godt hvorfor.

Krimi-opskriften passer perfekt til det langstrakte format, hvor vi indimellem har brug for en plotmæssig gulerod dinglende foran fladskærmen. Derfor ser vi stadig flere afarter af krimiserien i nutidens serielandskab, og et godt mysterie eller plottwist er ikke længere eksklusivt forbeholdt kriminalassistenter i lange frakker.

I 'The Flight Attendant', som er et mix af krimi, romcom og komedie, minder opbygningen om andre hybridserier som 'The Affair' og 'Big Little Lies'. Krimien holder seeren til ilden, men det er figurerne og følelserne, vi tager med os videre.

'The Flight Attendant' er mere krimibaseret end de to førnævnte, men det fungerer stadig mest som en undskyldning for at få Kaley Cuoco ud i nogle sjove og spændende situationer.

3

'Den lange nat'

Michiel Huisman var med i 'Game of Thrones' fra 2014-2016 og i 'The Haunting of Hill House' i 2018. I 'The Flight Attendant' spiller han et drabsoffer. (Foto: PHIL CARUSO@2019 © HBO)

'The Flight Attendant' er også, hvad man kan kalde for en 'The Long Night'-fortælling.

Altså en historie, hvor vores hovedperson oplever noget pludseligt og eventuelt problematisk, som kaster en hulens masse problemer af sig i en form for realtid - og hvor hovedpersonen måske endda har samme tøj på igennem hele serien, og tilværelsen bliver vendt op og ned med politiet eller kriminelle i hælene.

Det er altid en sjov genre, der har det med at klæbe seere til skærmen, men det kan også nemt kamme over i ufrivillig komik.

'The Flight Attendant' balancerer falden-på-halen-komik og krimidrama på et knivsæg, og undgår kun lige akkurat at tage sig selv seriøst nok til ikke at irritere seeren for meget.

Er du udelukkende til krimier som 'Forbrydelsen', 'Mindhunter' og 'Unbelievable', vil du nok blive slemt skuffet over 'The Flight Attendant', der lever mest i sine sjove og soapede øjeblikke.

Det her er mere for fans af 'The Undoing', 'Run' og 'Big Little Lies'.

Med andre ord: Dem der først og fremmest vil underholdes, uden at det gør alt for ondt.

FacebookTwitter