Matador-kendere i vild teori: Slog Misse Møhge Lærer Andersen ihjel med vilje?

Var det overlagt mord, da Misse Møhge låste sin mand ud i kulden? Det mener Matador-kendere.

(© dr)

Matador-karakteren Lærer Andersen døde pludseligt.

Det skete umiddelbart efter, at han blev gift med Misse Møhge, som forklarede, at han havde forgrebet sig på hende, hvorefter hun låste ham ude på parrets altan midt om natten. Her pådrog han sig angiveligt en forkølelse, som endte med at koste ham livet.

Men kan vi stole på, at Misse Møhge udlægger sagen sandfærdigt? Der er i hvert fald god grund til at tvivle på Misses forklaring, mener Matador-kenderne bag podcasten 'Meget mere Matador'.

'Ingen detaljer er for små, og ingen teorier er for langt ude.'

Sådan indleder vært Cecilie Nielsen hver episode af podcasten, som tager et ugentligt og nørdet dyk ned i Matador-universet. Med sig i studiet har hun blandt andre tv-vært Mikkel Frey Damgaard og manden bag matadoronline.dk, Janus Madsen.

I sidste uges episode faldt snakken altså på Misse Møhge. Den lille dame med den bævende stemme og de rystende hænder, som hele livet har taget sig af sin mor, den netop afdøde enkefrue, Fernando Møhge. Hende, som var gift med den nu afdøde Lærer Andersen.

Nu kommer vi til det med, at ingen teorier er for langt ude.

Cecilie Nielsen og hendes ekspertpanel har nemlig i deres iver efter at vende hver en sten i Matador-universet fundet detaljer i serien, som muligvis kan opklare, hvordan Lærer Andersen virkelig mistede livet. Detaljer, som panelet mener kan bevise, at Lærer Andersen blev koldblodigt og overlagt myrdet – af Misse Møhge selv.

Sådan en grov beskyldning kan naturligvis ikke stå alene. Så her følger en række beviser, de tre Matador-eksperterne mener bakker teorien op.

Bevis nr. 1: Frygten

Misse Møhge er på besøg hos familien Varnæs for at høre seneste nyt i den kuriøse sag om Ulrik Varnæs, som har gjort sin kæreste, Maja, gravid.

Maude fortæller, at Majas far arbejder på et sindssygehospital i Vordingborg, hvortil Misse siger: 'Læger kan godt være gode mennesker. Se bare på vores egen Doktor Hansen.'

- Og hvem er det, der hjælper Misse med at blive frikendt for Lærer Andersens onde søn Oscars anklager? Det er Doktor Hansen, forklarer Cecilie Nielsen.

Den pludselige loyalitet over for doktoren er ikke det eneste, der, ifølge de hærdede Matador-kendere, fælder Misse som en koldblodig morder.

- Senere ser hun Provst Meyer på altanen, hvor Lærer Andersen angiveligt døde. Misse føler sig simpelthen skyldig over for Gud. Ja, jeg ved godt, det er langt ude, griner Cecilie Nielsen.

Bevis nr. 2: Løgnen

Det bringer os til næste punkt i Matador-kendernes optrævlingen af Lærer Andersens mordgåde. For måske er Misse Møhge en virkelig dårlig løgner. Måske skal vi læse intentioner ind i hendes handlinger, mener panelet.

Da Misse vil fortælle Maude om, at Lærer Andersen har voldtaget hende på bryllupsnatten, inden han døde, gjorde hun nemlig noget højst ukarakteristisk.

- Misse bunder simpelthen et helt glas spiritus, og så sidder hun bare og kigger helt skyldbetynget. Hun har lige præsteret at lyve for Maude, og det er derfor, hun tømmer hele glasset i én mundfuld, forklarer Cecilie Nielsen.

Bevis nr. 3: Motivet

Der er især ét rungende spørgsmål, som mangler at blive besvaret: Hvad er Misses motiv? Hvorfor skal Lærer Andersen, som hun lige har giftet sig med, dø?

Det rummer den farverige konspirationsteori selvfølgelig også en forklaring på, siger Cecilie Nielsen.

- Da Danmark bliver befriet, siger Konsulinde Holm, at det er ærgerligt, at Lærer Andersen ikke nåede at opleve det. Så siger Misse, 'Ja, men så nåede jeg jo at blive enkefrue ligesom mor'. Hun lyser helt op, siger Cecilie Nielsen.

Misse Møhges største drøm var simpelthen at blive sin egen mor. At blive gift, så hendes mand kunne dø, og hun kan blive enke. Ifølge panelet er der især én scene, som beviser, at der kan være hold i teorien:

- Da Misse er på besøg hjemme hos Maude sammen med de andre damer, sidder hun simpelthen iført den grå atlaskes. Hendes mors yndlingskjole. Helt fysisk påtager hun sig at være sin mor. Transformationen er komplet, siger Cecilie Nielsen.

På billedet ses Misse Møhge bære sin mors, Fru Fernando Møhge, smykker og tøj.

I podcasten'Meget mere Matador' fortsætter penaelet med at behandle teorien om Misse som morderog meget mere. Lyt med HER.