Matador vender tilbage på skærmen i ny version

Den populære serier er tilbage på DR1 fra maj måned med en bedre billedkvalitet end nogensinde før.

Ghita Nørby som Ingeborg Skjern i 'Matador'. En rolle som hun tidligere har beskrevet således: ”Ingeborg er måske næsten umenneskelig. Hun er ikke bare god, hun har kvindevisdom og værdighed. Hun ved, at den mand, hun har giftet sig med, Mads Skjern, aldrig vil kunne leve uden hende, men hun får aldrig nogensinde tak for det. Det er der ikke mange kvinder, der gider i dag. Men det gør Ingeborg.” (Foto: Nordisk Film)

Matadorfans kan godt begynde at glæde sig til lørdag den 6. maj klokken 20.00.

Her har en ny knivskarp version af den berømte serie 'Matador' premiere klokken 20.00 på DR1.

Bedre billedkvalitet

Knivskarp fordi serien har været igennem en omfattende restaurering på tre år, hvor eksperter har renset samtlige 24 afsnit, så seriens billeder nu står klarere end nogensinde før.

  • 'Matador' har fået et filmteknisk ansigtsløft, så' Misse' og Fru Fernando Møhge nu står klarere i farverne og mindre askegrå end nogensinde før. Her er det billedet fra den oprindelige version... (Foto: Nordisk Film © Type 2)
  • ..Og her er billedet i den nyrestaurerede version, hvor også de sorte bjælker ude i siden er gjort mindre. De første 6. afsnit af serien har premiere til foråret med start fra den 6. maj. (Foto: Nordisk Film © Type 2)
1 / 2

- Vi har gjort serien skarpere, farverne mere klare, så detaljer, som man ikke før har lagt mærke til, nu er tydelige. For eksempel er det efter restaureringen lettere at se, hvad der står i Tidende, fortæller Hans Vermeij fra Nordisk Film Shortcut, der er en af eksperterne bag restaureringen, til DR Presse.

Næsten slut med sorte bjælker

Restaureringsholdet har også kigget på seriens format så det bedre passer til nutidens fjernsynsskærme.

- Efter ønske fra fotografen, der var med til at optage ’Matador’ i sin tid, har vi tilpasset billedformatet til nutidens fjernsynsskærme, som er større end dengang ’Matador’ blev sendt for første gang. Det betyder, at seerne ikke i samme grad som tidligere vil se de sorte bjælker i siden af billedet, siger Hans Vermeij til DR Presse.

Genudsendelsen af 'Matador' sker samme år som seriens hovedforfatter Lise Nørgaard fylder 100 år. Det sker den 14. juni.

De første 6. afsnit af serien sendes i foråret 2017. De sidste 18 afsnit er endnu ikke programsat.

Facebook
Twitter